SAÇ

Saç Şekillendirici Ürünler Etkili mi? Kimler Saç Şekillendirici Kullanır?

Saç şekillendirici ürünler pratik saç düzenleme/düzeltme ve şekillendirme için kullanılan ürünleridir. Günlük kullanım için üretilen kozmetik ürünler arasında en çok tercih edilen ürünlerin başında gelirler. Piyasada birçok farklı şekilde ve kıvamda ve kalitede saç şekillendirici mevcuttur. Sıvı, katı, sprey, macun, krem kıvamında farklı saç şekillendiriciler üretilmektedir. Pahalıdan ucuza, kaliteliden kalitesiz saç ürünlerine ulaşmak mümkün. Tabi saç şekillendirelim derken cildi ve saçları yıpratan ürünlere maruz kalmak da bir o kadar kolay.

Saç şekillendiricileri kim neden kullanır?

Saç şekillendirici ürünler genellikle saçları dağılan, saçları kolay şekil almayan, seyrek ve çok sık olduğu için kolay biçimlenmeyen, direnen ya da güçsüz kalan saçlar için kullanılır. Ayrıca saçları elektriklenme ve kabarma yapan, çok sert, çok kalın telli saçları olan ya da çok yumuşak ve ince telli saçları olan herkes tarafından kullanılmaktadır. Kıvırcık ve dalgalı saç tipi olan kişiler de saç şekillendiriciler ile saçlarını kolay şekillendirebilir, farklı şekiller verebilirler. Kısacası saçı olan ve saçına kolay-kalıcı şekil vermek isteyen herkes de diyebiliriz. 

Saç telleri ince ya da seyrek saçları olanlar; kolay tutuş, hacim ve bütün bir görünüm için kullanabilirler. 

Kalın saç telleri olanlar ise; daha güç şekil alan saçlarını ayırmak ve istenilen şekli vermek için şekillendiricileri kullanabilirler.

Saçları çok elektriklenen ve kolay kabaranlar için; saçların daha bir arada, bütün ve düzgün görünmesini sağlar, elektriklenen saçların şeklinin bozulmadan kalmasını sağlar.

İyi bir saç şekillendirici nasıl olmalı?

İyi bir saç şekillendirici; temiz saçta kolay tutunmalı ve etkili olmalı, saçta yağlanma yapmamalı, parlak ve mat özellikleri olmalı, saçı besleyici ve saç diplerine ve saç derisine nefes aldıran bileşenlerle yapılmış olmalı, saç üzerinde dağılma, topaklanma ve kepekli bir görüntü yapmamalı, saçtan kolay arınmalı, ferah kokulu olmalı, doğal görünümü destekleyen parlaklıkta olmalı, kaliteli ürünlerden yapılmalı, uzun süre saça verilen şekli korumalı ve sürdürmeli. Rüzgar, ter gibi etkenlerden kolay etkilenmeyen dağılmayan bir kıvamda olmalı. Saçın doğal rengini çok değiştirmemeli…

Saç şekillendirici ürünler arasında, Klasik saç şekillendiriciler ( jöle, bryantin vs.. ) ve Waxlar ( mat parlak , orta sert vs. ) gibi bilinen ürünlerden ziyade Yeni nesil şekillendiriciler de kremsi yapıda ve hafif bazlı ürünlerdir. Sık tercih edilen ürünler arasında çabucak yerini almıştır. Dilerseniz, daha önce yazdığımız Jöle, Wax, Sprey gibi Ürünler Saçları Döker mi? adlı makaleye de göz atabilirsiniz.

Yeni Saç Şekillendiriciler

Kolay arınan, krem yapısıyla güçlü bir şekillendirme tutuş ve ayırma sunan, hafif, saçta ağırlık hissi yapmayan özel kremsi yapısı ile saçta yağlanma yapmayan saçta kolay etki gösteren ürünlerdir. Örneğin bahsettiğimiz kıvamda ve yerli üretim olan yeni nesil bir saç şekillendirici ürünün linkini şuraya bırakalım…
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021