SAKAL BAKIMI

Sakal Temizliği Nasıl Olmalı?

Sakal Temizliği Nasıl Olmalı?

Nasıl yüz yıkamak yüz temizliği için yeterli değilse sakal yıkamak da sakal temizliği yapmak, sakal temizlemek değil bunu sık sık dile getiriyoruz. Özellikle Covid-19 salgını olan bu günlerde el, yüz, sakal ve vücut temizliğine ayrıca dikkat etmekte fayda var. Uzmanlar bu dönemde sakallı erkeklerin sakallarını daha kısa ve temiz tutmalarını öneriyor. Bununla ilgili uyarıları dikkate alırken sakal ve cilt sağlığını da göz ardı etmemek için; örneğin sakalların ne kadar yıkanması ve hangi sıklıkta yıkanması gerektiğini de bir önceki Sakal Yıkama Sıklığı ve Doğru Sakal Temizliği adlı yazıda bahsetmiştik.

Düzenli sakal bakımı  ve sakal temizliği için

Sakal uzatıyorsanız, güzel ve sağlıklı bir sakal için düzenli olarak sakal bakımını da yapmak gerekiyor. Sadece sakal temizliği yapmak da sakal bakımı yapmak değildir, bunu da her fırsatta dile getiriyoruz. Düzenli sakal bakımı için olmazsa olmaz 5 madde vardır: Temizlik, sakal düzeni, cilt sağlığını korumak, doğru malzeme seçimi (araç-gereç) ve sakallara düzenli bakım yapacak özveri.

Düzenli sakal bakımı yapmak; sakalı sakal için üretilen uygun sakal tarakları ve sakal fırçaları ile taramak, haftada 2 ya da duruma göre 3 kez nemlendirme özelliği olan ve yumuşatan sakal şampuanları ve sakal sabunlarıyla temizlemek, sakalın kırılan ve kıvrılan uçlarını sakal düzenleme yöntemleriyle düzeltmek, sakalın nemlenmesi – beslenmesi – güçlenmesi için sakal bakım yağları kullanmak ile olur.

Ayrıca bkz. Sakal Düzleştirme Nedir? Sakal Düzleştirme Yöntemleri Nelerdir? Adlı detaylı makaleye göz atabilirsiniz. Sakal düzenleme ile ilgili ise Sakalı Düzenlerken Nelere Dikkat Etmeliyiz? Başlığı düzenli sakal bakımı ve temizleme konusunda bilgi verecektir.

Sakal sabunları ile günlük temizlik

Önerilen günlük sakal temizliği, mevsime, çalışma ortamına vb. etkenlere göre haftada en az 3 kez sakal sabunları ve şampuanlarıyla yapılabilir. Sakal sabunu ve sakal şampuanı ile sakalları temizlemek sağlıklı ve güzel görünen sakallar için uygun ürünlerdir. Sakal diplerinde kepeklenmeyi engeller, sakaldaki kaşınmaları, kuruma ve matlaşmayı, sakal kırıklarını azaltır. Sakal diplerini kurutmaz, sakalların nemli kalmasına yardımcı olur. Bazı sakal sabunlarında E vitamini vb. bileşenler cilde iyi etki eder kıl köklerini, sakal tellerini yumuşatır. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021