SAKAL BAKIMI

Rüyada Sakal Görmek, Rüyada Sakal Kesmek

Burası Sakal.com.tr! E konu sakal olunca, bugün de işimiz rüyaya kaldı. ☺ O yüzden rüyada sakal görmek, rüyada sakal kesmek ne demekmiş, ne anlama gelirmiş buna değinelim istedik. Dini meselelerde söz söyleme ehliyetimiz yok. Rüyaların psikolojik tarafı ve halk arasındaki genel inanış alışkanlıkları üzerinden meseleyi ele almak daha sağlıklı olacaktır. Şimdi bu çerçevede konuya bir bakalım. 

Rüyada Sakal Görmek

Rüyada sakal görmek bazı kaynaklara göre, maddi kazançların; örneğin para, eşya, itibar artmasına işaret ediyormuş. Sakalın uzadığını görmek ise borç ödemeye, borçlanma ve yapılan hatalar neticesinde üzüntü duymaya işaretmiş. . Genel olarak sakalın kendisi maddi ve manevi olumlu gelişmelere; sakalın kesilmesi, sakalın renginin sararması, beyazlaması, yere düşmesi, kopması, olur olmaz alakasız kişilerde çıkması olumsuz maddi manevi durumlara; çocuklarda sakal görülmesi ise çocuğun uzun ömürlü olacağına işaret ettiği söylenir. Genel yorumlara göre sakalın kendisi olumlu, biçim değiştirmesi vs. ise olumsuz olarak tanımlanmıştır. 

Rüyada Sakal Tıraşı Olmak – Sakal bıyık kesmek

Rüyada sakalının kesildiğini görmek; sıkıntılardan kurtulmaya, bir kadının kendini sakallı görmesi, çocuğunun olmayacağına işaret sayıldığı gibi rüyada sakal kesmek ise, para harcamaya, maddi anlamda eksilmeye, elden çıkacak mala, maddi olarak daralmaya işarettir diye biliniyor. Rüyayı gören kişinin birtakım sürpriz durumlar ve beklenmedik ödemelerle karşılaşacağına, bütçe planlarının sekteye uğrayabileceğine, sıkıntıya girmesine işaret edildiği söylenir.

Rüyalar ve İmgeler Hakkında

Bu anlamda rüya imgelerinin olumlu ve bu örnekte olduğu üzere genellikle olumsuz anlamları olduğu düşünüldüğünde, bunun sadece dini ve yaşamsal deneyimlere bağlı referans verilmesi de doğru olmayabilir. Sonuçta hepsi insanların kişisel yorumlarına dayalıdır. Her durum, görüş kendi içinde öznellik barındırır. Zaten temelde bu tanım ve tespitlerin kesin çıkacağını, mesajların birebir işaret ettiği olayların gerçek olacağını düşünmek, ona göre yaşamak akıl süzgecinden uzak düşmek demektir. Tüm bunlara makul seviyede inanmak ve kafa yormak gerekir. Neticede konu üzerinden bir örnek vererek durumun psikolojik durumlarla ve gün içinde rüyada görülen konuya maruz kalmayla da ilgili olabileceğini düşünmek daha mantıklı ve bilimsel bir tutumdur. Örneğin sadece sakal görselleri görmek, gün içinde sakal tıraşı olmak, sakallarıyla uğraşan birini görmek, sakal üzerine sohbet etmek de rüyada sakal görmek için yeterli olabilir. Yani sebebi tamamen somut bir duruma dayalı bir sonuç olarak rüyada bir şey görmek daha normaldir. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021