Kategoriler: ERKEK BAKIM

Erkeklerde Yüz Bakımı

Erkeklerde yüz bakımı, cilt bakımında önemli bölgelerin en başında gelir. Erkeklerde yüz bakımı nasıl yapılmalı, yüz bakımında nelere dikkat edilmeli? En belirgin konulara göre kısa kısa önerilerle ilerleyelim. 

Sakal bakımı ve Yüz temizleme ürünleri

Evvela bu konuda söyleyeceklerimiz var. Erkeklerde yüz bakımı yüz temizliğiyle başlar. Yüz temizliğinde sabun pek önerilmez çünkü sabun kurutur, nem dengesini bozar. Doğrudur. Sıradan sabunlarla yüz temizliği cildin dengesini bozacaktır. Burada daha önceki yazılarda da önerdiğimiz sakal ve yüz için uygun nemi koruyan, kurutmayan, kepek ve pullanma yapmayan sakal ve yüz şampuanı, sakal sabunlarını önerebiliriz. Ayrıca cildi beslemek için önerilen bir takım doğal yağların varlığından da bahsetmiştik. Ph dengesini koruyan, peeling amaçlı temizleyiciler, paraben içermeyen temizleyiciler tercih etmek dikkat etmeniz gereken bir noktadır. Antioksidan içerikli ürünler tercih etmek sizi bu sıkıntılardan kurtarır. E, A, C vitamini içeren ürünler tercih edebilirsiniz. Ürünlerin alkol içermemesi de önemli tabi. 

Erkeklerde yüz bakımı konusunda temizlik bir bakım sayılabilir ama bakımlı olmak sadece temiz olmak değildir. Bunu bilmekte ve yüz bakımı konusunu buna göre değerlendirmekte fayda var. 

Göz çevresi bakım serumları

Erkeklerde de göz çevresi kırışıklıklarını çözmek için, kırışıklıkların oluşumunu geciktirmek için tercih edilen ürünlerdendir. Etkisi gözle görülür derecede bir değişim sağlayan, doğru ve kaliteli ürünleri tercih ederek iyi bir sonuç alabilirsiniz. Yine dudak çevresinde oluşan çizgiler içinde serumlar ve önleyici kremler mevcuttur.

Sakal ve bıyık düzeltici ürünler

Sakal bakım yağları konusuna ilk paragraflarda yer verdik. Bu konuda şu link size ayrıca bir fikir verecektir. Nemlendirme aşaması yine bu aşamada da önemli bir ayrıntıdır. Bakımlı bir cilt için yeterli nem dengesi mühimdir. Sakal ve bıyık düzeltici ürünler derken sadece sakal serumları, sakal yağları vb. kozmetik ürünlerinden bahsetmiyoruz. Erkeklerde yüz bakımı konusunun estetik ve karizmatik olma evresine dikkat çekmek isteriz. Türkiye’de birçok yerli marka bu eksiklere cevap veriyor. Yüz bakımı; sakal bakımı yapmak, sakal düzenlemek ve sakal tıraşından ziyade, sakal makası, sakal tarağı, sakal boncuğu, sakal ve bıyık serumları gibi ürünleri de kapsar. Bu ürünlerde erkeklerde yüz bakımında önemli aşamadır. 

Yaşa ve cilt tipine göre uygun yüz bakımı şart

Yüz bakımında cilt yapısı ve yaş önemli faktörlerdendir. Cildiniz yağlı ya da kuru olabilir. Öncelikle bunu belirlemek ve ona yönelik ürünler tercih etmek sorunların artmadan azalmasına iyi bir önlem olacaktır. Nemlendirme aşaması erkeklerde yüz bakımının en üzerinde durulması gereken kısmıdır diye de belirttik. Bunun için nemlendirici ve onarıcı kremler mevcut. 

Yine daha önce yazdığımız erkeklerde cilt bakımı adlı makalede önerdiğimiz birçok öneri gibi güneş korucularla da her yaş evresinde aranızı iyi tutun. Cilt bakımı konusuna da yeterli önerilere ulaşmak için Erkeklerde cilt bakımı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021