SAÇ

Protez Saç Nedir? Nasıl Kullanılır?

Protez Saç – Saç Protezi

Protez saç, ya da saç protezi olarak bilinen yöntem; saçları dökülmüş, seyrelmiş ya da kendi saçlarından memnun olmayan, her yaş için uygulanabilen, cerrahi yöntem gerektirmeyen bir yöntemdir. Doğal malzemelerden, yani insan saçından imal edilir, peruk değildir. Kişinin saçından alınan örneklerle üretilir. Gün içinde tak çıkar sorunu olmayan, günlük hayatta kullanılan bir kozmetik protezdir. Protez saç saç ekiminden farklıdır. Ancak perukla kıyaslandığında ikisi de daha doğal bir görünüme sahiptir. Saç ekimi cerrahi ve doktor müdahalesi gerektiren bir operasyondur. Zaten protez kelimesinin Türkçe karşılığı “takma” demektir. Kadınlar ve erkekler, altı yaşından büyük her insan saç protezi kullanabilir. Ayrıca kemoterapi, radyoterapi tedavisi gören kanser hastaları da bu yöntemi tercih etmektedir. (Bkz: Saç Simülasyonu Nedir?)

Protez Saç Ne İşe Yarar?

Saç protezi, saç ekimi işlemi yaptırmak istemeyen kişiler için de etkili bir çözümdür. En çok gençler ve orta yaşlılar tarafından tercih edildiği bilinmektedir. Kişinin saç kayıpları kişinin sosyal yaşantısında özgüven eksikliği, fizyolojik, genetik bir takım sorunlar neticesinde erken saç dökülme, kelleşme problemlerin çözümünde kullanılır. Cerrahi müdahale gerektirmediğinden ve müdahale sonrası hastanın günlük yaşama çabucak katılmasından da sık tercih edilen bir tedavi yöntemidir.

Protez Saçın Bakımı Nasıl Yapılır?

Öncelikle bilinmesi gereken bir şey var ki, o da gerçek saçlar gibi protez saçın da bir kullanım ömrü olduğunu bilmektir. 

Protez saç periyodik olarak bakım gerektirir. Özel solüsyonlarla çıkarılan protez saçların altındaki cilt yüzeyinin bakımı, cildin hava alması için ve protez altındaki saçların kısaltılmasıyla, yapışkan ve bant vs. gibi malzemelerin yenilenmesiyle yapılır. Saç derisinin hava alması, kendi saçlarınızın ve protez saçın sağlıklı olması açısından protez saçların bakımı mühimdir. Bakım zamanlarında protez çıkarılır, temizlenir ve tekrar kullanılır. Düzenli bakım ve hijyen sağlandığında protez saç 2 seneye kadar verimli kullanılabilir. Protez saç yapıldıktan sonra kişi saçlarını yıkayabilir, duş alabilir, spor yapabilir, hamama, saunaya, solaryuma girebilir, saçlarını fönle şekillendirilebilir. Ayrıca protez üzerine wax, jöle, briyantin, saç spreyi gibi kozmetik saç şekillendiriciler de uygulanabilir. Kişi saç proteziyle günlük hayatına rahatlıkla devam eder. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021