SAÇ

Trichogen Nedir? Trichogen’in Saç ve Sakal Üzerindeki Etkileri Neler?

Dihydrotestosterone hormonu yani DHT, kişinin yaşı ilerledikçe vücutta dengesi değişen, etkisi artan bir hormondur. DHT’nin fazla salgılanması saçın bütünlüğünü bozar, saçta kellik, dökülme, seyrelme, incelme gibi sorunlara sebep olur. Bu konuyu daha önce zaten işlemiştik, DHT Hormonu Ve Saçlar adlı makaleden detaylar için göz atabilirsiniz. Trichogen DHT hormonunun olumsuz etkilerine karşı saçın yapısını onarır ve güçlendirir.

Trichogen, testosteron etkisiyle ortaya çıkan DHT’nin olumsuz etkilerini tersine çevirir. Bir anlamda Dihydrotestosterone hormonunu bloklayıcı bir özelliğe sahiptir demek yanlış olmaz. Saç tellerinin kalınlaşmasında etkendir. DHT testosteron hormonuyla birlikte ortaya çıkar ve doğal olarak erkeklerde kadınlara nazaran daha fazla olumsuz etkileri görülür. Olumsuz ya da yan etki olarak tanımlanan bir durum gözlenmemiş bir bileşendir.

Trichogen, saçların gelişimini uyarıcı maddelerden biridir. Saç gelişimini destekler.  Saçta ortaya çıkan sorunların bütününe karşı onarıcı bir etkisi vardır. Trichogen, içinde saçların onarılmasını sağlayan protein yapılar barındırır. İçinde barındırdığı çinko ile dökülen ve yağlanma sorunu yüksek olan saçlarda destekleyici, saçı güçlendirici etkiye sahiptir. Saç miktarının artırılmasında da etkili bir formüldür. Yapılmış klinik araştırmalarında Trichogen’in saç oluşumunu da desteklediği, saç tellerinin dökülmesini ve köklerinin güçsüzleşmesini önlediği, saç tellerini canlandırdığı gibi etkiler gözlenmiştir.

Trichogen’nin Sakal Gürleştirme Üzerinde Etkileri

Trichogen, sakallar için de gürleştirici, yeni sakal teli oluşumunda da etken bir bileşendir. Trichogen zayıf sakal köklerinin, dökülmüş olanların, henüz çıkamayan kılların (sakalların) veya daha evvel dökülmüş olan sakalların tekrar oluşmasında, sakal köklerinin güçlenmesinde de etkilidir. Sakal oluşumunu hızlandırır. Trichogen içeren sakal bakım ürünleri hem sakalları  hem de sakal kökleri bulunan cildi onarır. Testosteronun olumsuz hormon etkilerinden (örn: DHT’den) dolayı dolayı saçta olduğu gibi, yine vücudun diğer bölgelerinde ve sakalda da dökülmeler olabilir. Trichogen bununla da savaşır, hormonların olumsuz etkilerini tersine çevirir. 

Trichogen’i Ne Kadar Süre Kullanmalı?

Saç ve sakallar için Trichogen kullanan kişilerin çok kısa sürede de gözle görülür düzeyde sonuçlar aldığı bilinmektedir. Bazı ürün tanıtımlarında Trichogen bileşenlerinin 1 – 4 ay aralığında kişinin hızlı saç kayıplarını yavaşlattığı, durdurduğu belirtilmektedir.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021