GENEL

Parfüm Nasıl Kullanılır?

Parfümün “parfumum” kelimesinden türediğini, bunun da dumanla yükselen -ısıya bağlı- yayılan manasına gelen bir bileşim olduğunu biliyoruz. Bu demek oluyor ki bir parfüm vücudun nerelerine sıkılırsa daha etkili olur sorusunun da aslında cevabı… Parfüm ısıyla kokunun yayılma etkisini gösteriyorsa vücutta ilk akla gelen ısı noktalarını sıralayalım. Parfümler ve dünyadaki bir çok koku hakkında bilgisi olan; Koku uzmanı Vedat Ozan bu noktaları şöyle sıralıyor; Parfüm nasıl kullanılır?

Parfüm Nabız Noktalarına Sürülmeli

Nabız noktaları dendiğinde akla ilk gelen bölgeler bileklerdir. El bilekleri ve ayak bileklerimiz en hareketli bölgelerdir, hareket koku salınımı ve tenin ısısını artırır. Vedat Ozan parfüm bilek bölgesine sıkılacaksa bilekte saat, bileklik vs. gibi metal – deri aksesuarlar olmamasını öneriyor. Çünkü, bunların malzemeleri parfümün kokusunu değiştirebilir diye devam ediyor. Yine bu bilgiden hareketle bileklerinizi birbirine sürterek bölgeyi ısıtmak da yanlış bir hareket değil. Çünkü ısı kokunun çabuk yayılmasını sağlıyor.

Parfüm Vücutta Nemli Bölgelere Sürülmeli

Ozan, parfüm nasıl kullanılır sorusuna cevaben, vücutta görece daha nemli olan bölgelerin sıkılan parfümün ve kokusunun kuru bölgelere nazaran daha kolay yayılacağını belirtiyor. Vücudu nemlendirdikten sonra parfümü cilde uygulamak kokunun etkisini ve kalıcılığını artırıyormuş.

Saça Parfüm Sıkılır mı?

Bu konuda farklı görüşler olsa da biz yine uzman görüşüne yakın duralım. Vedat Ozan, parfümün sadece ten üzerinde değil, tenin dışında farklı bölgelerde de kullanılabileceğini belirtmiş. Saçlarımız da kendi yağı olan bir organ olduğundan, saçtaki yağların bu kokuları kolaylıkla koruduğunu, kokuyu tuttuğunu belirtmiş. Ozan’a göre saça yakın ve saç bölgelerine parfüm uygulamak yanlış bir hareket değil. Zaten biz biliyoruz ki yağlar ve yağlı bileşenler kokuları kolay tutar, hatta yağlı parfümler de bu yüzden daha kalıcıdır. Daha doğrusu kalıcı parfümler de genellikle yağlı parfümlerdir.

Kulak Arkasına Parfüm Sıkmak Doğru Değil

Üstat, kulak arkasına parfüm sıkmanın pek doğru bir uygulama olmadığını, illa o bölgeye yakın bir yere sıkılacaksa yine ısı ve hareketin fazla olduğu bir yer olan kulağın hemen altındaki bölgeye parfümün uygulanabileceğini belirtiyor. Çene kemiğinin başladığı noktadan bahsediyor, ağzınızı açıp kapadığınızda hareket eden bölge 

Havaya Parfüm Sıkıp Altından Geçmek

Bu aslında pek doğru bir hareket değilmiş ve sanırım bir markanın kendi ağır kokusu için uyguladığı spesifik bir pazarlama taktiğiymiş. Bu demek oluyor ki her parfüm için uygulanacak bir uygulama değil. Geçmiş yıllarda Fransız bir parfüm markası kendi çıkardığı ürünün tanıtımı ya da parfüm kültürü tanımlamak ve hatırlanmak için bir hareket tasarlamak istemiş ve havaya parfüm sıkıp altından geçmek şeklinde bir hareket tanımlamış diye düşünüyorum. Vedat Ozan Bey, paylaştığı bilgilerde bunu da önermiyor.

Çok Fazla Parfüm Sıkmak Doğru Değil

Fazla parfüm sıkıp güzel kokmak ya da kötü kokunuzu bastırmak için parfüm banyosu yapmaya gerek yok. Çünkü sizin çok sıktığınız parfüm etrafınızdaki özellikle sosyal alanda sizi iyi hissettirse bile etrafınızdakileri rahatsız edebilir. Zaten parfüm hem kendinizi hem de çevrenizi önemsemektir demiştik. O yüzden abartmaya gerek yok  Parfüm nasıl kullanılır sorusunun detaylı cevabı için daha önce parfüm seçimiyle ilgili yazdığımız ve detaylı olarak incelediğimiz Erkeklerde Parfüm Seçimi Nasıl Olmalı?adlı makaleye de ayrıca göz atmanızda fayda var.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021