SAKAL BAKIMI

Sakal bakımı | Kuru ve nemli havalarda sakal bakımı

Mevsimlere göre sakal bakımı

Çevresel şartlar vücudumuzda birçok şeyi etkiler. Sakallarımız ve saçlarımız da çevresel etkilerden oldukça etkilenirler. Çevre şartları, örneğin mevsimler sakal yapısını etkiler. Mevsimlere göre sakal bakımı ve temizlik rutinlerimiz de değişir. Yani değişmelidir. Sakal bakım konusunda mevsimlerin etkisi var mıdır? Evet vardır. Sakallara kuru ve nemli iklimlerde nasıl bakılmalı?

Örneğin kışın sakallar daha çok kurur ve matlaşır, soğuk hava etkisiyle sakal uçları çatlar ve sakalda kırıklar oluşur. Sıcak havalarda ise yağlanma sorunları daha çok öne çıkabilir ve çabuk kirlenir. 

Kuru iklimde sakal temizliği ve sakal bakımı nasıl olmalı?

Çok sıcak ya da soğuk olan bir ortamda yaşıyorsanız, sakallar ihtiyaç duyduğu nem dengesini sağlamayabilir. Sıcaklık kuruluk sebebidir ve aynı zamanda cildinizin susuz kalmasına da neden olur. Soğuk hava ise bolca sakal kırıklığı… Her iki durumda da sebum (cildin doğal yağı) ciltte yeterince birikmesine müsaade etmek daha az ve düzenli sakal yıkamak önerilir. Sakalı sabun ve şampuan ile çok sık yıkamak yerine düzenli ve haftada birkaç kez yıkamak  kuru iklim ve mevsimlerde işinize yarayacaktır. Sakalınızı ayrıca nemli tutmak ve kremlemek de hem sakal sağlığı hem de sakal bakımı için önerilmektedir. Sakal bakım yağları da sakalı nemlendirmek için etkilidir. Tabi su içmeyi unutmuyoruz. Bol su içmek sakallar için de faydalıdır.

Nemli iklimde sakal temizliği ve bakımı nasıl yapılmalı?

Nemli, özellikle yüksek nemli bölgeler sakal ve cilt için daha faydalı sayılabilir. Cilt nem dengesini daha kolay korur. Ve nemlendirilmiş cilt ise yumuşak ve esnek bir cilt demektir. Bu sakallar için de faydalıdır. Aşırı nem ise, cildinize daha fazla kir ve mikroorganizmaya davetiye çıkarır. Cilt gözeneklerini kolay tıkanır. Bu ise sivilce ve çatlaklar gibi farklı cilt sorunlarına sebep olabilir. Eğer nemli bir iklimde yaşıyorsanız bir kaç kez daha fazla sakallarınızı yıkayabilirsiniz. Bu arada sakal kremi , sakal bakım yağı gibi ekstra nemlendiricileri kullanmayı ihmal etmeyin. Sakala mevsim etkilerinden bahsetmişken daha önce Kışın sakal bakımı nasıl yapılmalıdır? adlı makaleye de bir göz atmalısınız. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021