ERKEK BAKIM

Erkeklerde Kaş Alma Hakkında

Erkeklerde kaş alma hakkında yazalım istedik. Çünkü hala bu konuda çekinceler var, e çekinip Google’a soranlar var. “Erkekler kaş alır mı? Erkekler kaş alırsa ne olur? Kaş almak günah mı, kaş almak ayıp mı? Kaş almak caiz mi? …” E erkek kaşlarını almak istiyorsa, bakımlı ve daha düzgün kaşlarının olmasını istiyorsa, yüzünde bakımlı bir ifade yakalamak istiyorsa kaşlarını alır. Almalıdır da. Bu sorular neden soruluyor? Çünkü erkeklerin kaş almasının toplumda hoş algılanmadığı düşünceler mevcuttur. Bunları görünce erkeklerde kaş almanın yanlış olduğu düşüncesi yaygındır desek yanılmış da olmayız. Erkekler de insandır ve bakımlı olmak ister. Bakımlı olmak yanlış değildir. Amaç iyi görünmek, iyi hissetmek, bakımlı olmak olunca erkeklerde kaş alma normal bir durumdur. Çekinmeyin, kaşlarınıza biçim vermek gerekiyorsa verin. MOTTO: KİŞİSEL BAKIMIN CİNSİYETİ YOKTUR! Kasmayın!

 

Erkekte Kaş Almak Tam Olarak Ne Demek?

Bir kere zaten erkekler kaşlarını alırken hepsini almazlar, sadece testosteron ve kıl yapısı gereği gerçekten fazla olan kaşlarını alırlar. Erkekler genellikle kaş formlarını bozmaz, buna gerek yoktur. Çünkü erkeğin kaş yapısı kadına göre daha kalın ve güçlü bir formdadır, yüzde güçlü bir ifade yaratır. Erkeklerde kaş alma neredeyse tabiri caizse iki kaşın ortasını almakla eş değerdir. 

 

Erkeklerde Kaş Bakımı Nasıl Olmalı?

Erkeklerde Kaş alma konusunun üstüne erkeklerde kaş bakımı nasıl olmalı? diye konuyu biraz genişletelim. 

  • Cımbız kullanın arkadaşlar! (Bu öneri bilenler için bir ama bilmeyenler için bilgidir ) Evet, kaşlarınızı ya da kaşlarınızın ortasını almak için cımbız kullanmalısınız.
  • Kaşların biçimini değiştirmek istiyorsanız, küçük sakal ve bıyık makaslarından kullanmanız gerekiyor.
  • Bir de kaşların şakaklara doğru bittiği kısımla saçın (şakak bölgesindeki saç) ayrışmasını sağlamak var. Bunu da yine cımbız ve bıyık makası ile yapabilirsiniz. Dikkat edin, makasa alışana kadar ayrıca dikkat etmekte fayda var.
  • Kaşta ayrık olabilir. Bu ne demek? Kaşlar genel yönünün aksine uzayabilir, ayrık olanları yine makasla kısaltmak ya da cımbızla seyreltmek gerekebilir. Bunu atlamayın.
  • Kaşın çevresinde, kaştan ayrı tüyler vardır, bu tüyler bazı erkeklerde daha fazla göze batar. Bunları bıyık makasıyla alabilirsiniz. Ayrıca kaşları daha öne çıkarmak isterseniz de bu tüyleri berberde ip ya da yüz ağdası yardımıyla ya da yine bıyık makası yardımıyla alabilirsiniz.
  • Kaşın formunu değiştirmek istiyorsanız kendiniz yapmaya kalkmayın. Erkek yüzüne uygun, doğallığını ve formunu fazla bozmadan, bir berberden ya da bu konuda başarılı bir kadından yardım alabilirsiniz. Kendiniz değiştirmeye kalkmayın, sonuç hüsran olabilir.
  • Kaşlarına bakım yapmak için şu üç kuralı unutma: fazlalıkları al, şekil ver, kaşın nerede başlayıp nerede bittiğini bil.

 

Erkeklerde kaş alma konusunda önerilere ve toplumdaki bakış açısına değinmeye çalıştık. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021