ERKEK BAKIM

Erkeklerde Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılır?

Vücut temizliğinin en önemli aşamalarından biri de genital bölge temizliğidir. Genital bölge temizliği hastalıkların önlenmesinde, kişinin hem sağlığını ve cinsel hayatını – üreme fonksiyonlarını da doğrudan etkileyen bir durumdur. Yani genital bölge temizliği sadece temizlenmek değildir. Genital bölge hijyene dikkat etmeme sonucu mantar, bakteri, virüs, parazit ve benzeri enfeksiyonlar oluşabilir. Genital bölge oluşacak hastalıkların engellenmesi için dikkat edilmesi gereken bir bölgedir. Bu hastalıklar inatçı ve cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklardır. Tedavisi süreç ve sabır gerektirebilir. Erkeklerde Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılır? Genital Bölge Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmelidir? Aşağıda sıralayalım.

Genital Bölge Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Her şeyden önce tuvalet temizliğine dikkat edilmelidir. Taharet kültürüne alışkın olmak, tuvalet ihtiyacı sonrası genital bölgenin yeterince temizlenildiğine emin olunmalıdır.
  • Bölge temizlik yapılırken tahriş edilmemelidir. Ph derecesine uygun sabun, şampuan, köpük, krem vb. temizleyiciler kullanılmalıdır.
  • Ter ve yağ bezleri sürekli salgı üretir. Bu da bölgenin sürekli temiz tutulması ihtiyacı demektir. Yeteri kadar temiz olmazsa alerji, enfeksiyon, mantar, parazit vb. hastalık riski oluşabilir.
  • Temizlik öncesi ve sonrasında genital bölge asla nemli kalmamalıdır. Bölgenin kuru kalması önemlidir. Çünkü kapalı ve nemli bölgede enfeksiyon ve mantar oluşması hızlanır.
  • Günlük iç çamaşırı değiştirilmesi önerilir. Gün boyu kapalı kalan bölge hava almalıdır. Bunun için sentetik kumaşlar yerine pamuklu ürünler kullanılmalıdır. Ter bezleri ve diğer salgıların emilmesi için pamuklu çamaşırlar idealdir.
  • Genital bölge tüylenmeleri rutin olarak temizlenmeli, tıraşlanmalıdır. Tıraşlama tüylerin çıktığı yönde temizlenmeli, ters tıraşlama yapılmamalıdır. Ters tıraşlama kolay bir yöntemdir fakat kapalı ve hava almayan bölgede batıklara ve tahrişe neden olacaktır. Tüyleri kısa tutmak oluşacak nemin ve enfeksiyonların önüne geçer.
  • Tıraş bıçağı, tüy dökücü krem, traş makinesi gibi araçlar kaliteli ve keskin malzemelerden üretilenlerden tercih edilmelidir. Alerji yapan krem ve kimyasallar kullanmak ciddi sorunlara sebep olabilir.
  • Başkalarının temizlik ürünleri, kişisel malzemeleri kullanılmamalı, kişiye özel eşyalar kullanılmalıdır.
  • Genel genital bölge temizliğinde dikkat edilmesi gereken bir başka durumda cinsel yaşamla ilgili alınacak basit önemlerdir. Kondom/prezervatif kullanmak, cinsel yolla bulaşacak bir sürü hastalığı da daha başında engeller. Unutmayın! Genital bölge rahatsızlıkları çabuk ve kolay bulaşıp zor tedavi edilirler, inatçı hastalıklardır. (Bkz: Erkeklerde Vücut Temizliği)
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021