ERKEK BAKIM

Erkeklerde İç Çamaşırı Seçimi

Erkekler iç çamaşırı seçerken nelere dikkat ediyor? İç çamaşırı seçerken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Erkek iç çamaşır modelleri neler? İç giyim seçimi neden önemli? gibi soruları kısa kısa cevaplarla açıklayalım. 

  1. Erkekler iç çamaşırı seçerken öncelikle rengi ve modeline dikkat eder, ancak öncelik her zaman doğru yöntem doğru olamayabiliyor. Kadın iç giyimi kadar farklı seçenekler sunulmasa bile artık erkekler için de farklı ürünler üretiliyor.
  2. Peki, iç çamaşırı seçerken nelere dikkat etmeli? İç çamaşırı seçmek neden önemlidir? İç çamaşırı seçerken öncelikle rengine değil, kumaşına, üretildiği malzemeye bakmak gerekir. Plastik(naylon) ve polyester karışımlar içeren ürünler yerine %100 pamuklu ürünleri tercih etmek gerekiyor. Çünkü, pamuklu ürünler, gün boyu kapalı olan bölgenin hava almasını, terin emilmesini dolayısıyla da pişik, kaşıntı, mantar ve enfeksiyon oluşmasını önlüyor.
  3. Kaliteli ürünler tercih etmek, bilinir üreticilerden ve mümkünse doğal boyalarla renklendirilen ürünleri almak olabilecek sorunları azaltır.
  4. Model seçiminde beden ölçülerinize uygun iç çamaşırı seçmek de yine rahatsızlıkların önüne geçecektir. Örneğin dar bir iç çamaşırı, gün içinde terleme ve kasık bölgesinin olması gereken sıcaklığın artmasına, testislerin fazla ısınması cinsel fonksiyon bozukluklarına sebep olduğu bilinmektedir.
  5. Ayrıca dar ve sıkı iç çamaşır tercihi, vücudun doğal bir tepkisi olan ereksiyon halinde de sizi huzursuz edici olabilir. Mümkünse kan dolaşımını ve hareketi engellemeyen ürünler tercih edilmeli, geniş ve rahat hareket imkanı sağlayan modeller kullanılmalıdır.
  6. Erkek iç çamaşırı modellerinde en çok tercih edilen model ve kalçayı saran blackspade modelidir. Pantolon ve eşofman altında düzgün bir görüntü sağlar, kullanımı kolaydır. Modeli dar olduğundan beden seçimi özellikle önemlidir. Olabildiğince rahat hareket sunan beden tercih etmek gerekir. Empirme boxer modeli daha gevşek ve rahat bir modeldir, Arjantin don (askerde kullanılan) denilen modele yakındır. Bacağı sarmaz, baldır kısmına doğru genişleyen modeldir. Slip, kısa kasık bölgesini kapatan, klasik standart kalıp külotlara benzeyen ürünlerdir. Farklı kalıpları ve daha dar ve fantezi gibi farklı kalıpları da mevcuttur.
  7. Çamaşır kullanırken, özellikle temizleme esnasında yüksek ısıda yıkamak bakterilerin ve mantar enfeksiyonlarının önüne geçer.
  8. İç çamaşırını satın aldıktan sonra giymeden önce kesinlikle yıkamak gerekir, dış ortamda, üretim aşamalarında, elle temasa, toz ve bakterilere maruz kaldığından yıkamadan kullanılmamalıdır.
  9. İç çamaşırı mümkünse her gün, değilse 2 günden fazla giyilmemelidir. Temiz iç çamaşırı, sağlıklı bir bireyin olmazsa olmazıdır. (Bkz: Erkeklerde Vücut Temizliği Nasıl Olmalı?)
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021