ERKEK BAKIM

Bakımlı Erkek Nasıl Olur?

Bakımlı erkek nasıl olur? Bakımlı erkek olmak için hangi detayları atlamamak gerekir? Gözden kaçan ufak tefek detaylar sizi bakımsız biri olarak da gösterebilir. Bakımlı erkek nasıl olur sorusuna madde madde sıralayarak ilerleyelim.

  1. Bakımlı olmanın birinci yolu temizliktir. Vücut temizliğe dikkat etmek gerekir. Bkz. Erkeklerde Vücut Temizliği nasıl olur?
  2. Eller, erkeğin en dikkat çeken uzuvlarıdır. Ellerinizi, tırnak temizliğinizi, kuruyan derinizi nemlendirmeyi unutmayın. Bunun için de Erkeklerde Tırnak Bakımı adlı makaleye göz atabilirsiniz.
  3. Vücut temizliği, vücuttaki tüylerin temizlenmesi için temel araçlardan yararlanın. Epilasyon, ağda, tıraş bıçağı, cımbız kullanmaktan çekinmeyin. Bakımlı erkek ağda da yapar, cımbız da kullanır. Toplumsal kavramlara pek takılmaya gerek yok.
  4. Saç temizliği bakımlı bir erkeğin en önemli aşamalarından biridir. Saç temizliği, saç stili kadar önemli! Saç tıraşı için berberinize daha sık uğrayın.
  5. Tabi ense tıraşını da unutmuyoruz! Ense tıraşı insanın kendine özen gösterdiğinin en büyük göstergelerindendir. Detaydır ama önemlidir.
  6. Sakal bakımı, sakal düzenleme, sakal uzatma, sakal tıraşı ve bakımı, eğer sakal uzatıyorsanız sakal bakım ürünleriyle sağlıklı sakallara sahip olmak da bakımlı olmaktır. Sakal uzatmıyorsanız düzenli tıraş olmaktan korkmayın. Sakal ile ilgili tüm konulara şuradan göz atabilirsiniz.
  7. Sakal uzatıyorsanız yüz tipinize göre sakal modeli seçin. Sakal uzatıyorsanız sakal bakım ürünlerine de yakın durmalısınız. Bkz. Sakal Modelleri
  8. Cilt temizliği! Bu da bakımlı erkeğin bakımını gösteren başka bir detay tabi… Cildinizi temiz tutuyorsunuz, nemlendirici kullanmaktan korkmuyorsunuz. Detaylı bilgi için bkz. Erkeklerde Cilt Bakımı
  9. Tırnak temizliği, kulak ve yanak üstü çıkan tüylerin alınması da yine bir detaydır. Bakımlı erkek ve bakımsız erkeği ayırt ettirir.
  10. Moda; giyim kuşam uyumu önemli… Her yeni çıkan ürünü almanız gerekmez. Erkek modası yavaş değişen ve kıyafet seçimi birbiriyle uyumlu da kullanabileceğiniz kıyafetler (biz bunlara hayat kurtaran kıyafetler de diyoruz) alışveriş yaparken aldığınız ürünü, daha önce aldığınız bir ayakkabıyla, pantolonla, gömlekle giyebilir miyim sorusunu sorun.
  11. Aksesuar kullanmaktan çekinmeyin, bir yüzük, bileklik, saat, sakallıysanız sakal boncuğu ya da tarzınıza göre küpe kendi görüntünüze önem verdiğinizi gösterecektir.
  12. Ayakkabılarınızı, deri ürünlerinizi boyatın. Boyayın.
  13. Dişlerinizi fırçalayın, ağız kokusunu giderici ürünler kullanabilirsiniz.
  14. Deodorant, parfüm, roll-on kullanmaya üşenmeyin. Her gün duş almak bile birçok sorunu ortadan kaldıracaktır.
  15. İç çamaşırı ve çorap temizliği önemli. Her gün çamaşır ve çorap değiştirmek, ayakkabı tercihinizde koku yapmayan malzemelerden üretilen, özellikle içleri deri kaplama olan, iç kısmında polyester malzemeyle kaplı olmayan ürünler tercih edin.
  16. Bakımlı olmak için çok para harcamanız, bilmediğiniz ürünler kullanmanız, imkânsız uğraşlar vermek zorunda değilsiniz. Unutmayın! Bakımlı erkek olmak, sadece yüz yıkamak, tıraş olmak değildir. Aynayla barışın. Kendinize iyi bakın!
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021