ERKEK BAKIM

Erkeklerde Çorap Seçimi Nasıl Olmalı?

Çorap Seçimi Neden Önemli?

Ya da durun şöyle soralım. Çorap seçimi çok mu önemli? Yahu çorap çoraptır! Alırım bitane, giyerim iki tane! diyor olabilirsiniz. Öyle demeyin. Erkeklerin çoğu bu konuyu pek önemsemiyor. Ama çevrenizde çoraplarıyla ön planda olan adamlar da vardır. Acaba gerçekten abartıyor muyuz? Yoksa ucuz çorap peşinde koşayım derken araya mı kaynıyoruz. Görünümüne, giyim uyumuna dikkat eden erkekler çorap seçerken çok kararsız kalabiliyorlar. Bazen çorabın fiyatı sorun oluyor, bazen de parasına değecek iyi çorap bulamıyorsunuz.

Çorap seçmeyi önemsemeyen ya da daha az önemseyen erkekler ya da dış görünüşünü ve kombinini de önemseyip yine de çoraplardan sınıfta kalanlar! Gözle, dokunarak, seçerek, araştırarak, farklı stilde çoraplar deneyerek o sınıfı geçmek mümkün. DW moderatörü Gerhard Elfers erkeklerin çorap seçimiyle ilgili çok eğlenceli ve bilgilendirici kısacık bir video hazırlamış. Bi izleyin!

“Çorap çoraptır!” Mı?

Hayır! Çorap çoraptır diye düşünenlere katılmak için belli başlı birkaç kriterden bahsetmekte fayda var. Bir çoraba çoraptır diyebilmek ve doğru çorap seçimi yapabilmek için pamuklu olmasına, mümkünse sentetik, naylon vs. olmamasına, (kısaca ayak sağlığını korumasına) kısa- uzun – ince – kalın olanı mevsiminde seçebilmeye, uzun ömürlü olmasına, boyasına ve modelini de yerine yurduna göre giymeye dikkat etmek gerekiyor. Örnek: Camide babet çoraplı İmam abi, kilisede babetli Papaz amca olur mu?  -Olur da, hani olmasa da olur yani. 

Soru: Peki ideal bir çorap nasıl olmalı?

İdeal bir çorap nasıl olur derseniz hemen özetleyelim. Hem kaliteli olacak hem klas görünecek hem de ucuz olacak. Bu üçünü bir çorapta bulursanız yeterli aslında. Evet bu özelliklerde İyi çoraplar bulmak sorun olsa da neyse ki zor değil.

Sağlıklı Çorap Seçimi

Çorap seçimi yaparken plastik – polyester- naylon oranı yüksek çoraplardan uzak durun! Bu hem kötü koku sebebi, hem terleyen ayakların terinin emilmemesi, sıcak havada ayak tabanı ve parmak yanması, soğuk havada ayak ve parmak üşümesi sebebidir. Pamuklu ve bambu çoraplar ayak sağlığı için vazgeçmemeniz gereken çoraplardır. Naylon çoraplar ayak sağlığını bozar. Kokuyu kronik hale getirebilir! God bless you all! 

Babet Çoraplı Erkek Terörü

Valla şekilci davranmıyoruz. Tabi ki herkes istediğini giymekte serbest. Hayır biz de giyiyoruz 🙂 Bizim de babet çorap giyen arkadaşlarımız var (!) Sorun şu ki babet çoraba orantısız bir ilgi var. Doyamıyoruz giymelere. Babet çorabın erkekler tarafından çılgınca giyilmesi, bu bilekten ayakkabı ve kısa paça modasının erkek tribünlerine sıçramasıyla ortaya çıktı. Geçen bir dedede gördüm tamam dedim. Evrim is here! 🙂 Burada da sorun yok. Sorun şu ki olur olmaz yerlerde absürt görüntülere maruz kalıyoruz.  

Ha! Siz yine de camide ya da ev ortamında kız isteme – oğlan verme  merasimlerinde, aşiret toplantılarında, cenaze ziyaretlerinde ya da ciddi bir iş toplantısında babet çorap ile dolaşırım ben diyorsanız sözün bittiği yere gelmişizdir. 🙂 Dolaşın ulan! Ortalıkta rengarenk babet çoraplarıyla dolaşan koca koca adamlar komik görüntüler oluşturuyorlar. Hem toplum olarak alıştık zaten sorun yok. 🙂 Hele bir de epilasyona alerjisi olan adamlarsa bu arkadaşlar Oooooow! Nooooooo! 😀

-Ya acaba babet çorabı alan erkeğe epilasyon seti mi hediye?

Beyaz Çorap Giyen Adamlar

Amerikan sinemasında Siyah (çorap) giyen adamlar filmi çekilmişti. (!) Tabi ki karakterlerin çorapları da simsiyahtı. Aslında doksanlarda Türkiye’de bir yönetmen bunu beyaz çorap giyen adamlar diye komedi filmi yapabilirdi ama yapmadılar. Neden yapmadılar çünkü beyaz çorap o dönemde daha sık tercih ediliyordu. Neyse ki beyaz çorap bugün genellikle daha çok sporcular ve spor yapanların tercih ettiği çorap oldu. Ha yine giyenler var tabi. Bırakınız giysinler. Sorun yok. Bir de hala beyaz çorap gurbetçilerimizin çorap seçimi arasında yerini koruyor.

Bu beyaz çorap şeysi kültürden kültüre göre de değişiyor. Mesela Avrupalılar ve Uzak doğulular beyaz çorap giymeyi pek seviyorlar. Onları Ocak dışı yapacak bir siyasi liderleri de yok nasıl olsa 🙂 Şaka değil, siyasi tarihimizdeki beyaz çorap yasağı hala hatırlanır. Hemen anlatalım. Devlet Bahçeli Bey, siyasi parti genel başkanlık görevine geldiğinde partililerine beyaz çorap giymelerini yasaklamıştı. E, seçmek ve seçilmek önemli tabi (!) Bir yönden iyi de etmiş.

Düşünsenize babet çorabın o dönemde keşfedildiğini, beyefendinin de beyaz çorap yerine babet çorabını yasakladığını 🙂 hahahaha! Siyasi tarihimizde “Babet siyaseti” olarak yerini alırdı. Şakası bir yana, yerinde ve kıyafetlerle uygun çorap seçimleri yapmak birçok sebepten artık daha önemli. Öte yandan hepimiz özgürüz! Yani isteyen herkes çılgınlar gibi babet çorabı, beyaz çorap giyebilir. Yürüyün yavru kurtlar!

Pantolon Çorap Uyumu

Pantolonun modeline, rengine ve kumaşına göre hareket etmek uygun çorap seçimi için en kolay yöntemdir. Örneğin en basitinden kumaş pantolon altına spor çorap ya da kısa(bilekten) çorap pek doğru bir tercih sayılmaz ve uyumlu görüntü olması beklenemez. Çorabın spor olması kot ya da klasik-spor karma bir giyimde daha kabul edilebilir bir tercihtir.

Renk uyumu da önemli demiştik. Örneğin gri bir pantolon giydiyseniz, ayakkabınız siyahsa giyecekseniz çorabı gri giyebilirsiniz. Parlak ve canlı renklerle aynı renk sıcaklığında çoraplar seçmek uyum sağlar. Örneğin daha açık renkli pantolonlarla da yine açık tonda çoraplar seçmek yerinde olur. Kot pantolonda bu seçimler daha serbest bir alandır. Kıyafetlerin renklerinde doğru kontrastlar yakalamak da zevk işidir. Çok zorlanırsanız bir bilene sorun, birinden yorum alın.

Rengârenk Çoraplar

İç dünyanızı, eğlenceli kimliğinizi yansıtmak ve genel görünümde ufak farklar yaratmak  için rengarenk çoraplar tercih edilebilir. Farklı görünmeyi, az dikkat çekmeyi(!), iyi hissetmeyi, eğlenceli yansımayı, renkli ve farklı giyinmeyi seviyorsanız, kaliteli rengarenk çoraplar sizin için ideal!

Tabi çorap seçimlerinizi genel görünüş ve giyimimizle az da olsa uyumlu olmasına da özen göstermeyi aklınızın bir köşesinde tutun.

 

Erkeğin Hazinesi Çoraplarıdır

Yeterince çorabı olan, günlerce hiç çorap yıkamadan giyecek kadar çorap rezervi olan erkeğin keyfi yerinde olur. Gerçekten de çorap erkeğin hazinesidir. Özel anlarda, daha çok önemsenen buluşmalarda, iyi hissetmek istediğinizde, günlük giyeceğiniz zamanlarda, ayakkabı ve pantolonla uyumlu görünmesi gerektiğinde giyeceğiniz çorabınız varsa adımlarınızı bile daha özgüvenle atarsınız. Ha çorap çoraptır ne fark eder diyorsanız, gözleri kör, ayakları ızgara edecek naylon çoraplarla yola devam edebilirsiniz. 🙂 Çorap günü kurtarır!

2007 yılında Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz’in Edirne’de Selimiye Camii çıkışında fotoğraflanan, iki başparmağı delik çorapları dünya basının gündemine oturmuştu. Haber şurada 🙂

 

Çorap Temizliği Önemli

Temiz çorap giymek neden bu kadar önemli derseniz, çorapların her gün değiştirilmesi, bir çorabın bir günden fazla giyilmemesi, ayakta kalmaması gerekir. Çünkü ayaklar hava almaya ihtiyaç duyar. Ayaklar hava almazsa bakteri ve koku gibi sorunlar hem sağlığınızı, hem sosyal hayatınızı olumsuz etkiler. Kirli çorap hem ayak sağlığı, sağlıklı bir ayakkabılar için bir sorundur. Ayrıca erkeklerde ayak bakımı konusuna da göz atabilirsiniz. İyi bir ayak bakımı için temiz ve doğru çorap seçimi yapabilmek gerekir.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021