ERKEK BAKIM

Erkeklerde Cilt Bakımı

Cildimiz (derimiz) vücudumuzdaki en büyük organdır. Kadınlarda olduğu gibi erkeklerde cilt bakımı da bu yüzden önemlidir. Çünkü cilt bakım isteyen, yaşlanan bir organdır. Kırışıklıklar, lekeler, renk değişimleri ve buna benzer diğer yaşlanma belirtileridir. Erkeklerin cilt yapısı kadınlarınkinden farklıdır. Erkeklerin kadınların cildinden daha kalındır. Erkeklerde cilt bakımı için belirli yöntemler daha bakımlı bir cilt için öneriler mevcut. Sağlıklı görünmek, güzel yaş almak, bakımlı olmak için cilt bakımı bu yüzden önemli. Öncelikle en önemli önlem su içmektir! Suyu yeterli tüketmek gerekir. Cilt kuruluğu ve getirdiği rahatsızlıklar, cildin erken yaşlanmalar, su kaybına bağlı diğer cilt sorunları sadece yeterli su tüketerek bile bu sorunların önüne geçilebilir.

Cilt temizliği ve koruyucular önemli

Erkeklerde cilt bakımının temelini temizlik oluşturur. Nemlendiriciler, koruyucular, güneşten koruyucu ürünler ve sivilce ve akne temizleyici ürünlerin yanı sıra cildi besleyici ürünler ve yöntemler de cilt bakımı için önemli olan aşamalardandır. Erkeklerde cilt bakımı hem temizlik, hem cildi onarma yöntemleriyle mümkündür. Örneğin cilt kurulukları için sabundan uzak olmak yerine nem dengesini koruyan, erkeklere özel sabunları da kullanabilirsiniz. Alkol içeren ürünlerden uzak durmalısınız. Güneş cildi kurutur ve lekelenmelere, kırışıklıklara sebep olur.  Güneşten koruyucu ürünler kullanmak bunu engelleyecektir. 

Sakal tıraşı ve sakal uzatırken

Aslında sakal tıraşı olmak bilinen en etkili peeling yöntemlerindendir. Tıraş cildin nefes almasını, tıraş esnasında gözeneklerin açılmasını, ciltteki ölü derinin atılmasını sağlar. Cildi nemli tutmak, sakal bakımı ve sakal tıraşı aşamalarında cildi besleyici önlemler almak, örneğin sakal tıraşı olurken ya da sakal temizliğinde sakal şampuanları, sakal sabunları gibi doğru ürünler tercih etmek de özellikle nem dengesi açısından da önemlidir. 

Akne ve Botoks tedavileri

Cilt yaralanmaları, bir takım sivilce ve akne izlerinin önüne geçmek günümüzde bir noktaya kadar mümkündür fakat yine de önlem için akne ve sivilcelerle pek uğraşmamak daha doğru olacaktır. Sivilce ve akneleri sıkmak zaten önerilmez. Bunu herkes bilir. Çünkü cilt yaşlandıkça ve yaş ilerledikçe tüm izler de aynı şekilde biçim değiştirir, daha kötü bir görüntü kazanabilir. 

Cilt bakımında akne ve sivilce izlerinin tedavisinde peeling, lazer tedavisi, deri tıraşlama gibi farklı yöntemler mevcuttur. Burada amaç, daha yeni ve izsiz bir deri tabakasının oluşması hızlandırılabilir. 

Özellikle orta yaş ve ileri yaş dönemlerinde erkeklerde cilt bakımı aşamaları daha operasyonel seçenekler de mümkündür. Örneğin kırışıkları, yüzde ve ifadede oluşan çizgileri botoks ya da dolgu yöntemleriyle tedavi etmek son yıllarda daha tercih edilen yöntemlerdendir. Ayrıca yine botoks yöntemi, sadece kırışıklıklar için değil ter bezleri için de uygulanır. Bu yöntem daha çok erkekler tarafından tercih ediliyor çünkü erkekler kadınlara göre daha fazla ter bezine sahiptir. 

Epilasyon

Erkeklerde cilt bakımı sadece cilde yapılan yenilemelerden ibaret değil. Normal ve lazer epilasyon da yine cilt bakımında estetik açıdan daha iyi bir görüntü isteyen erkekler tarafından tercih ediliyor. Epilasyon sadece kadınlar için değil erkekler için de kurtarıcı ve favori yöntemler arasında yer alıyor. Vücudun her bölgesinde epilasyon yapılabilir. 

Erkeklerde Vücut Temizliği Nasıl Olmalıdıradlı yazıyı okumak için tıklayınız.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021