SAKAL BAKIMI

Sakalı Düzenlerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Sakal erkeklerin yüz ifadesini, tarzını belirleyen ve hatta ilk görüşte karşı tarafa hakkınızda fikir veren bir ifade biçimidir. Evet, sakal bir ifade şekli ve bu yüzden sakalın şekli de önemli. Peki, sakalımızı düzenlerken ya da farklı sakal – bıyık stilleri denerken ne kadar bilinçli seçimler yapıyoruz? “Abi ya! Şu sakal modeli sana çok yakışır”-la başlayan gaza gelmeler, öyle tahmin edildiği gibi her zaman bekleneni vermeyebiliyor. Nasıl bir kadını, daha güzel ve etkileyici gösteren şeyler aksesuvarları, kıyafet tarzı ve doğru kıyafet seçimiyse erkeğin kendini ifade etme araçları arasında sakalın da yeri üst sıralarda olduğunu dile getirmeye gerek bile yok sanırım.  İyi bir sonuç alınmaması daha olası bu durumda ne yapmamız gerekir? İşte uygun sakal modelini bulup, sakalımızı düzeltirken başlıca dikkat etmemiz gerekenleri aşağıda sizin için değindik. Şimdi bu içeriğe – Sakal düzenlerken nelere dikkat etmeli? – diye bir sınır çizelim ve bu doğrultuda ilerleyelim

Öncelikle sakal modelleri her ne kadar kişisel tercihlerle şekillense de dikkat etmemiz gereken şeyler sakal tercihinizden daha verimli sonuç almanızı sağlayacaktır. 

  • Öncelikle yüz şeklinize uygun modeller belirlemekle işe koyulabilirsiniz. 1.’si sakal modellerini araştırın. Daha önce denemediğiniz yeni modeller denemek istiyorsanız radikal ve bilinçsiz kararlar almak yerine yüzünüze uygun şekilleri deneyerek iyi bir başlangıç yapmış olursunuz.  Çünkü doğru sakal modeli – iyi bir sonuç için dikkat etmemiz gereken ilk adımdır! Her sakal her yüze gitmez! Temel olarak; YUVARLAK YÜZ – KARE YÜZ – OVAL YÜZ VE DİKDÖRTGEN YÜZ olmak üzere dört yüz yapısı vardır.
  • Doğru araç iyi sonuç almanızı sağlar. Sakal düzenlerken uygun taraklar, hassas kesim yapabileceğiniz uygun uçlu makaslar vs. diğer yardımcıların yanı sıra ilerleyen günlerde sakalların düzenli çıkmasını destekleyen sakal bakım ürünleri bu konuda verimli sonuç almanızı kolaylaştıracaktır.
  • Kıl yapınız önemli! Peki, bu ne demek? Bu elimizde olmayan ama çok mucize beklemeden değiştirebileceğimiz bir durum olmakla birlikte; kıl köklerinizi besleyici serumlarla güçlendirebilir güçlü-yoğun- sakal modellerini sakalınızın alt yapısını güçlendirmek şartıyla tercih edebilirsiniz.
  • Daha seyrek sakalları ve bıyıkları olan –köse- erkeklerin ise sakal düzenlerken tercih alanları kısıtlı olmakla birlikte, zarif – naif ve yüzlerine daha uygun olan yumuşak hatları tercih etmesi görsel kontrastı yeterli oranda azaltacaktır. Bu sayede var olan doğal yüz ifadelerinden uzaklaşmadan daha samimi ve yerinde sakal modelleri ihtiyacınızı karşılayacaktır. Zira çok görünsün diye biçimsiz -başıboş bırakılmış, düzensiz sakallar zaten kıl yoğunluğu az olduğundan hoş bir görüntü sağlamaz.  Yoğunlukları az da olsa, sakalları düzenlemek önemlidir.
  • Erkeklerin sadakatli müşteri ve müdavimlik konusunda ilk sırada tuttukları bir konu var: O da BERBERLERİ! Bir erkek kolay kolay memnun olduğu kuaförünü değiştirmez. Doğru berberi bulun, berberinize yüz ve saç modelinize uygun sakal modellerini danışarak ilerleyin. Bu suratınızın ortasında bostan korkuluğu gibi duran biçimsiz sakallardan sizi uzak tutacaktır. Zaten kimse yüzüne uygun olmayan bir sakalla ortalıkta gezmek istemez. Danışın deriz. Bir bilene danışın. Buna ek olarak erkek dergilerine göz atabilir, çevrenizde rastladığınız erkeklerdeki sakal modellerini de inceleyebilir, göze aşina ve hoşunuza giden modelleri elbette deneyebilirsiniz.
  • Bir diğer husus da yüzü yuvarlak ve çenesi sivri olan erkekleri ilgilendiriyor. Eğer yüzünüz yuvarlaksa bir kere sakalınızı çok uzatmanız, sizi olduğundan biçimsiz ve bakımsız yansıtabilir. Sinekkaydı ve hafif kirli sakal modeli yuvarlak hatlara sahip erkekler için öncelikli tercih edilebilir modellerdir fakat yine de sakal uzatma isteğiniz varsa sivri ve keskin hatlarla yanak üstleri daha kısa bırakılarak çeneye doğru birleşen sivri sakal modellerini, yüzünüze orantılı uzunlukta uzatabilirsiniz. Sivri çenelilere gelirsek; bu yüz modelinde sakal düzenlerken dikkat etmeniz gereken ilk nokta yüzünüzü daha da uzun göstermeyecek modelleri tercih etmek! Sivri çeneli yüzler için kurtarıcı olan yuvarlak sakal modelleriyle yüzünüz olduğundan yumuşak görünecektir. İyi tıraşlar!
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021