SAÇ

Saç bakımı | Erkek saç bakımı önerileri

Saç bakımı için neler yapmalıyız?

“Erkekler için saç bakımı nasıl olmalı?” Sorusuna vereceğimiz cevapları saç temizliği, saçlar için doğru bakım ürünlerini kullanmak ve saç stilini belirlemek olarak üç ana başlıkta inceleyebiliriz. Peki erkeklerin iyi bir saç bakımı rutini için kurallar ve yapılması gerekenler neler? 

Saçlarını temiz tut ama sık yıkama

Saçlar sadece şampuanla mı temizlenir? Saçlar her gün yıkanır mı? Saç, en çok kirlenen yerlerimizdendir. Gün içinde toz, nem, kir, yağlanma gibi sebeplerden dolayı kirlenir. Temiz saç ve kirli saç da kendini çabuk belli eder. İlk öneri: Saça elle teması azaltmaktır. Saçta aşırı yağlanmayı tetikler. Gün içinde havadaki partikül, toz, egzoz dumanı vb. şeyler saçların canlılığını azaltır, saçların nefes almasını zorlaştırır. Özellikle şehir hayatında saçlar daha çok kirlenir. Doğru periyotlarda ve belirlenmiş aralıklarla ve doğru saç bakımı ürünleriyle saçları temizlemek, her gün saç yıkamamak çok etkilidir. Saç stilin için wax- jöle- saç spreyi – tarak kullanmak istersen bunlar için de yeterince araştırmalısın. : ) Saç diplerine yıkama sırasında masaj yapmak da saç sağlığı için önemlidir. Mevsimle uyumlu ve sizi hasta etmeyecek soğuk duş da saçlar için ayrıca faydalıdır.

Saç bakımında doğru ürünleri kullandığından emin misin?

Doğal, kimyasal etkileri azaltılmış temizleyiciler hem cilt hem saç yapısına duyarlı ürünler saç ve cilt sağlığını koruyacaktır. Nasıl doğru ürünleri nasıl seçeceğiz?
– Markaların, bitkisel ve olumsuz kimyasal etkilere sebep olmayan bileşenlerle üretilmiş ürünler kullanabilirsin. Bunu nasıl seçeceğim diyenler için ise: “çevreye, atık ve vegan dönüşümüne karşı hassas olan markaların ürünlerini kullanarak başlayabilirsin. Bu sayede cildin ve saçların için de zararsız ürünleri kullanmış olursun. Saçın temizliğinden ziyade saç bakımı da önemlidir. Bir ürünü seçerken ne sunduğuna ve hangi ihtiyaçlar için kullanacağından emin olmak işi kolaylaştırır. Ayrıca şu sorulara doğru bir cevap bulman ve buna göre ürün seçmen önemli: Saç tellerin ince mi? Kıvırcık mı, düz mü? Saç deriniz yağlı mı, kuru mu?

Saç bakımı yapmak ne demek?

Saç bakımı yapmak sadece saçları sabunla, şampuanla yıkamak değildir. Saç da her canlı gibi beslenmeye ihtiyaç duyar ve bakımı şarttır. Ancak bakım  saçı temiz tutmakla başlar. Saç temizliği üzerine artı olarak saçların nem dengesini korumak ve ihtiyacı kadar saçı nemlendirmek bakım için asıl aşamadır. Bunu da doğru bir şampuanla, bir saç kremiyle, besleyici bir takım doğal yağlarla destekleyerek… Saç teline ve saç diplerine ve kafa derisine faydalı olan saç maskeleri yaparak: (örn: Zeytinyağı, Argan yağı ve Badem yağı gibi saça faydası kanıtlanmış olanlar) 

Saç kırılması sorunları da var tabi… Rüzgar, kimyasallar, hava, su, stres, yetersiz beslenme vb. bir çok sorundan olabileceği gibi kullanılan eşyalar da buna sebep olabilir. Saçı havasız bırakan aksesuarlar: şapka, sıkı toka, bere vs. ya da gece yatarken kullandığınız yastıklar… Örneğin yastıklar saç dökülmesi, saç kırılması gibi sorunlara sebep olurlar. İpek yastık tercihinin saç kırılmalarını büyük oranda önlediği söylenir. Sabahları saç diplerinde oluşan ağrıları azaltır. ayrıca bkz. KIRILAN SAÇLAR NASIL ONARILIR? 

Saçlarını yeterince yeniliyor musun?

Saç bakımında sadece saça birtakım kremler, şampuanlar, kürler yapmakla saçları sağlıklı tutamıyoruz… Saç uzatırken kırılan – incelen – kopan – kabaran saçlara el atmak da bir başka saç bakımı aşamasıdır. Saçta kabarıklık engelleyen besleyici saç kremleri hem nem hem saç stili için işe yarayan ürünlerdendir. Saçların bakımlı olması için bir bakım rutini ve yöntemine alışması da önemlidir. Saç tellerin ince mi? Kıvırcık mı, düz mü? Saç deriniz yağlı mı, kuru mu? sorularını kendine sorup buna göre bir bakım rutini belirlemen önemli. Tabi bu yöntemleri saç tipine göre uygulamak gerekir yeri gelmişken bunu da belirtelim.

Gelelim en sevdiğimiz şeye: SAÇ TIRAŞI OLMAK! Saçını kestirmen saç bakım için iyidir. Bakımlı saçlara sahip olmakla da bitmiyor, görüntü önemli. Saç stilin bakımlı bir saç için en önemli aksesuardır. Saç uçlarını toparlarken, sana yakışan saç modelini bulman çok önemli. Sor, danış, fikir al, araştır… O doğru modeli bul! : ) Ayrıca doğal saç bakım için de sana fikir verecek şu yazıya da bir göz atabilirsin. DOĞAL BİR SAÇ BAKIMI NASIL OLMALI? 

Saç bakımı ve beslenme

Saç bakımı dışarıdan takviyelerle yapılır ancak saça bakım yapabilmek için saç gerekir. Sadece saça doğrudan yapılan bakım harika, canlı ve sağlıklı bir saç için yeterli değildir. : ) Bol ve gür bir saç için de sağlıklı beslenmek ve sağlıklı olmak gerekiyor. Su içmek, saçı besleyen vitaminleri ve besinleri yeterince almak; bunun yanı sıra iyi uyku düzenine sahip olmak da önemlidir. Saçı ne besler ki derseniz; Derseniz, çinko, demir, Omega-3 gibi yağ asitleri ve tabi ki protein saçları şahlandırır. Bol su içmek ve oksijen – temiz hava almak, spor yapmak, taze sebze – meyve gibi bitkilerle aranızı iyi tutmak da gerekiyor. 

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021