ERKEK BAKIM

Anti aging bakım ürünleri alırken nelere dikkat edilmeli?

Anti aging nedir?

Anti aging: Türkçede “yaşlanma karşıtı” ya da “yaşlanmayı önleme” dir. AA kremler de bu işe yarar. Bilimsel gelişmeler yaşlanmayı durdurmak üzerine değil yavaşlatma ve görünür etkilerini azaltmak üzerine odaklanan çalışmalardır. Gün içinde güneşe, rüzgara, egzoz dumanına maruz kalıyoruz. Ayrıca ciltte kuruluk, sigara ve alkol kullanımı, fazla ifadeli bir yüz… Hepsi yaşlanma etkilerini hızlandırır, kırışıklık sebebidir. Bir de kaçınılmaz olan doğal yaşlanma… Ancak kozmetik ürünler ve sağlıklı bir yaşamla bu etkileri azaltmak mümkün. Yaşasın anti-aging kremler, serumlar, bakım ürünleri…

Yaşlanmayı geciktirmek için kozmetik ürünler ve estetik operasyonlar etkilidir ama yeterli değil, bunu çok iyi biliyoruz. Düzenli bir yaşam anlayışı, beslenme, sağlıklı yaşam alışkanlığı edinmek de şart. Peki, anti aging ürünler nasıl seçilmeli?

UYARI: Yaşla birlikte kas, yağ, kemik üçlüsünde değişimler, yer çekimi, genetik miras, çevresel etkiler yaşlanmayı getirir. Bunları ayrı ve akılda tutuyoruz. 😉

Yaşlanma karşıtı ürünler nasıl etki eder?

Anti aging bakım ürünler cildin yenilenmesini, cilt duvarının sağlam durmasını, ilgili hormonların ve yapıların dengelenmesini, görünen yaşlanma etkilerinin yavaşlatılmasını ve önlenmesini sağlar. Serbest radikaller, değişime uğrayan hormonlar, sigara, stres, kimyasalar, UV ışınlarına maruz kalmak, hareketsiz yaşam, uyku problemleri, sağlıksız beslenme gibi etkenlerin hepsiyle savaşamaz. Bunlar yaşlanma sürecini hızlandıran etkilerdir fakat yaşlanma sürecini bu ürünlerle yavaşlatmak da mümkündür. İnsan derisi en büyük organdır. Bu etkilerden en çok etkilenen de dolayısıyla cilt olur. 

Anti aging ürünler nasıl seçilir?

CİLT TİPİNE GÖRE

Cilt tipiniz normal cilt tipi mi, kuru cilt mi, yağlı cilt mi, karma cilt tipi mi bunu öğrenmeli ve buna göre anti aging ürünler tercih etmelisiniz. Örneğin karma ciltler diğerlerine göre bakımı zor bir cilt tipidir. Cilt tipinize göre sebum kontrol ektili ürünler işinizi kolaylaştırır. Bölgesel kuruluklar vb. ekstrem durumlara uygun ürünleri tercih etmek gibi…

YÜZ BÖLGESİ VE GÖZ ÇEVRESİNE GÖRE

Örneğin sıklıkla yüz bölgesindeki kırışıklık ve sarkmalar için kullanılan ürünlerin pek azı göz çevresi için de kullanılır özelliktedir. Kimyasal yapıları ve farklı cilt bölgelerine göre göre üretilen ürünleri doğru seçmek önemlidir. Neyse ki satış uzmanları ve internet bunun için iyi bir kaynak!

KULLANICI YORUMLARI VE ETİKETİNE / İÇERİĞİNE GÖRE

Tüketici davranışlarında (özellikle ciltle ve sağlıkla ilgili ürün satın alma aşamasında) tüketici iç görüsü ve düşünceleri o kadar etkili ki ürünler bu faktörü göz ardı edemeyecek düzeye geldi ve tüketicinin ne dediğine kulak veriyorlar. Ürünü daha önce deneyen tüketicilerin düşüncelerine önem verin. Ayrıca etiketinde ve iddia ettiği gibi zararlı kimyasal mı bitkisel etki ağırlıklı mı olduğunu teyit edin. İçeriğinde bulunan maddeleri araştırın ve o anti aging ürünün (krem/serum/likit…) sizin ihtiyacınıza yönelik etkileri karşıladığından emin olun. 

ÜRÜNÜ FİYATLARINA GÖRE DEĞERLENDİRME YAPIN

Anti aging kremler, serumlar vb. ürünler fiyatlarıyla kendi ürün aralığında nerede yer alıyor? Burada dikkat edilmesi gereken şey kaliteli bir ürün olduğundan emin olmak ve her pahalı ürünün de iyi ya da işe yarar olduğu düşüncesinden uzaklaşmak… Bu demek oluyor ki; daha uygun fiyatlı bir ürün de pek tabii işe yarayabilir. Öte yandan ürünün insan sağlığına, çevreye, doğaya ve hayvanlara karşı duyarlığına da bakın. Örneğin bir ürün vegan mı? Gerçi bu alanda pek vegan hassasiyetli ürünler var mıdır bunu da ayrıca bir araştırmak gerekebilir ancak bu etkenler de tüketiciye bir fikir verir.

YAŞA GÖRE ÜRÜN SEÇMEK ÇOK ÖNEMLİ

Anti aging bakım ürünleri, yaşa ve kırışıklık evresine göre üretilen ürünlerdir. 20+ 30+ 40+ 50+ gibi evre belirten ürünleri kullanmalısınız. Bu ürünler akıllı ürünlerdir: Aralarındaki fark cildin hangi yaşta hangi bileşene ihtiyaç duyacağını bilen ve eksik olanı sunan pratik ürünler olarak üretilirler. ayrıca bkz. Erkeklerde yaşa göre cilt bakım önerileri

İyi bir anti aging ürünü ne içermeli?

Etkili bir angi aging ürünü içeriğinde; anti oksidanlar içermeli ki serbest radikallerle savaşsın. UV koruyucu içermeli ki güneşin zararlı ışınlarından dolayı oluşan yaşlanmayı ve olumsuz etkileri engellesin. Kolajen içermeli ki cildi esnek, canlı, parlak, genç görünmesini sağlasın. Cilt duvarını toparlasın. Yukarıda da belirtiğimiz gibi cilt tipiyle ve yaşla uyumlu olan bir ürün olmalı ki cilt üzerinde çalışması kolaylaşsın. 

Hangi besinler anti aging etkili?

Anti oksidan zengini kırmızı meyveler: çilek, vişne, ahududu,  kızılcık, yaban mersini, böğürtlen. Fasulye gibi baklagiller, sarımsak, bitter çikolata, balık, tam tahıllı gıdalar, kuru yemişler. Posa yönünden zengin gıdalarla beslenme alışkanlığı edinmek, bolca su tüketmek, kontrollü yağ – şeker – tuz ve hazır gıda tüketmek… Mümkünse olabildiği kadar azaltmak vücutta anti aging etkileri artırır. Besin demişken cildi de nemlendiricilerle beslemeyi unutmuyoruz. 

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021