SAKAL BAKIMI

Sakal efsaneleri ve bilinen sakal yanlışları

Sakal efsaneleri ve alışılmış sakal yanlışları

Sakal bakımı hakkında birçok doğru bilinen yanlış ve sakal efsaneleri ilgili konuşacağız. Doğru bilinen sakal yanlışları neler? 

Bıktıran sakal efsaneleri: Sakallar her gün yıkanmalı

Yuh! Biz her fırsatta sakal her gün yıkanmaz demekten dilimiz damağımız kurudu, sizin sakalınızı yıkamaktan sakalınız kurumadı! Kurur kurur, sakal her gün yıkanırsa sakal ve ciltteki sebum dengesi bozulur. O da sakalı yıpratır. Birkaç günde bir düzenli olarak sakal için üretilen sabun ve şampuanlarla yıkayabilirsiniz. Bir yere yüzünüzü düzgün yıkasanız da yeter. Sakallar her gün yıkanmalı geyiği en sık bilinen sakal efsanelerinin arasında hala zirveyi oynuyor. 

Sakal efsaneleri : Sakallar kir ve bakteri doludur

Yalan! Düzmece sakal efsaneleri arasında en pis iftira bu. Hiç sakal bir klozet kapağından ya da köpek kıllarından daha fazla kirli olur mu? Mümkün mü böyle bir şey? Sakalların bağışıklığı güçlendirdiği ve polen, toz, rüzgar, güneş gibi birçok dış etkenden erkekleri koruduğu bilinmektedir. Bir araştırmaya göre sinek kaydı sakal tıraşı olan erkeklerin de bakteri ve kirlere yüz sahipliği yapması diye de bir gerçek var. Ha unutmadan; temiz tutmanız da gerekiyor.

Sakal serumları ve sakal yağları işe yaramaz

Sakal serumları ve sakal bakım yağları fırsat kapısıdır. Saçı sakalı bıyığı noksan olan herkes en azından bir kez bu ürünlerden dener, bu da fırsatçılara kapıdır ancak; işe yarayan sakal serumu var işe yarayan sakal yağı var. İşe yarayanını bulmak mesele. İçeriğinden, Sağlık bakanlığı onaylı ürünler gayet de belirli şartları karşılayan bir kullanıcıysanız işe yarıyor. İşin doğrusu: “HER sakal serumu ve Her sakal bakım yağı işe yaramaz.” olmalı. Sakal efsaneleri arasında belki bir gün serumlar ya da yağlar da gerçek efsane olur kim bilir?

Kadınlar sakal sevmez

Kim demiş? Sakal seven erkekler kadar da en az sakal seven kadın var. Araştırmalar iki farklı neticeler çıkarabilir. Kadınlar sakal sevmez / kadınlar sakal seviyor… Kadınlar bakımsız sakal sevmiyor, bakımlı sakalı herkes sever. Sakal ve çekicilik arasındaki bağlantı hakkında bilimsel araştırmalar taaaa Darwin’e kadar gidiyor. Hafif kirli sakala şans verin. Bu algı yanlış sakal efsaneleri arasında olmamalı. 

Sakal efsaneleri : Sakal tıraşı olmak sakal uzatıyor

Sadece cildi dinlendirerek, kıl köklerini koyulaştırır. Belki azıck sakal köklerini hareketlendirir. Özetle sakal uzatmak için sakal uzatmak gerekiyor. 🙂 Daha önce şöyle bir şey yazmıştık. Jiletle Kesilen Sakallar Daha mı Gür Çıkar?

Her erkek sakal uzatabilir

Yok, maalesef her erkek sakal uzatamaz. Sakal kendi kendine uzar ama nasıl uzar? O da sakal uzatmak anlamına gelmiyor. Sakal bakımı yapılarak bilinçli uzatılan bir şeydir. Bu felsefi ayrım yapmayacak kadar da net bir konu aslında. Sakal kendi kendine karakteristik olarak uzamıyor. Kırılır, bükülür, yıpranır, matlaşır, kaşınır, kıvrılır… Böyle sakal uzatmayın daha iyi 😉 Ağaç sulanmazsa büyümüyor. Bu da sakal efsaneleri arasında en kolay inanılır olanıdır.

Uzun sakal sahibi olmak yıllar alır

Yalan azizim yalan! Bunun birçok yöntemi var, beslenmeden uyku düzenine, sakal bakımı aşamalarına dikkat etmekten sakallara özen göstermeye kadar… Bir sakal ayda yarım inç büyür. Sakal uçlarını, kırıklarını toparlayarak bir seneden az bir sürede sakallarınız kilometrelerce öteden görünecek uzunluğa gelir. Bu yazıda yanlış bilinen sakal efsaneleri hakkında konuştuk. 

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021