ERKEK BAKIM

Erkek bakım ürünleri seçerken nelere dikkat edilmeli?

Erkek bakım ürünleri nelerdir?

Erkek bakım ürünleri seçerken nelere dikkat edilmeli, ürünlerin hangi özellikleri dikkate alınmalı sorularına cevap ararken erkek bakım ürünleri nelerdir sorusunu belli bir bakış açısıyla açalım. Saç temizliğinden şekillendiricisine, cilt temizliği ve bakımından (yaşlanma karşıtı kremler, nemlendiriciler, yüz yıkama ve temizleme için üretilenler) vücut temizliği ve bakımı için kullanılan, makas – tıraş bıçağı- tıraş makinesi- jilet- tarak da dahil sakal bakımı ve sakal düzenleme için kullanılan sakal serumu, sakal kremleri, balsamlar, sakal bakım yağı da erkek bakım ürünleri arasında yer alır. Ayrıca ayak bakımı için de birçok krem, mantar ve koku önleyici ilaç bu kategori arasında değerlendirilir. 

Kişisel bakım ürünleri nasıl seçilmeli?

İyi markaları tercih etmek en güvenli yoldur ama bu her zaman tek yol değildir. Ucuz ürünlerden kaçmak da güvenlidir ancak pahalı her ürün de cilt ve vücut için sağlıklı ya da zararsız değildir. Bu işler zor evet. Bilmek, araştırmak, denemek, deneyenlere sormak, içeriklerine bakmak gerekir. Bunların hepsi erkek bakım ürünleri seçerken işe yarayacak birer yöntem aynı zamanda aşamadır. Zaten en büyük sorun da bir ürün bulmak değil, kullanabileceğiniz ve gerçekten işe yarar bir ürünü kullanmak ve bu ürünleri bulmadan önceki arama aşamasını biraz kolaylaştırmaktır. Örneğin yüzlerce ürün içinden kullanılacak ürünü seçmeden önce geniş ürün yelpazesini daraltmak! Bu en akıllıca yol olabilir. Yoksa bu endüstride kaybolursunuz 😀 

İyi haber şu ki, aslında ürün eleme süreci sanılanın aksine daha kolay! Nasıl mı? belli kriterleri göz önünde bulundurmak yeterli. Mevcut binlerce ürün olmasına rağmen, hepsi aynı faydaları sunmazlar. Aslında, düşük kaliteli veya yüksek oranda sentetik içerikler kullanan büyük markalar da birer para tuzağı olabilir. E! Ne yapacağız? 

Örneğin;

Erkek cilt bakım ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Ürünler doğal içerikli mi?

Yukarı paragrafta saydıklarımızın üzerine bu en mühim kriter olabilir. Herkes bir şeylerin doğal olanının kullanılmasında kabulcüdür ama seçmek ve tüketmek birçok farklı dinamikten (erişmek-maliyet vb.) dolayı zor olabilir. Süslü logolardan, cafcaflı ambalajlardan uzak durup, yıllardır denenen ve sonuç alınan doğal tariflerden ilham alan ürünleri kullanabilirsiniz. Örn: Cilt nemlendirmek için salatalık özlü bıdı bıdı kremi gibi. 🙂

Cildinle uyumlu mu?

Tüm ciltler aynı değil bunu biliyoruz. Genellikle 5 farklı cilt tipi arasından bir tanesi sizinkidir. Yine de bazen daha hassas davranırlar ve herkesin ayıla bayıla kullandığı ve muntazam fayda gördüğü bir krem ya da nemlendirici ya da parlatıcı vs… sizi kızartabilir. Senin cildin hangisi? Normal, kuru, yağlı, hassas ve karma? Seç birini… 🙂 Aslında en kolay yol şu: Markaların farklı cilt tipini baz alarak ürettiği ürünün dışına çıkmamak!

Bir ürün etrafınızda onca kişiden övgü alması denemek için bir bilgidir ancak size uyacağı anlamına gelmez. Ya da sadece doğal olması da… Ürün ne için kullanılacak bunu hatırlayıp ürünün tipik özelliklerini araştırmak bir diğer yöntemdir. Temelde ne işe yarıyor? Bunun senin vücuduna bir zararı olur mu bunları sorgulamak – azıcık da denemek tamamen kullanmaya başlamadan işe yarayabilir. Hali hazırda bir cilt rahatsızlığınız ya da genel hassasiyetiniz varsa ürünleri kullanmadan önce dermatolog onayı fena olmaz.  Ha bir de etiketleri de okuyun. 

Nemlendirmeyen cilt bakım ürünü olmaz

Cildinle derdin ne? Kuru mu? Yağlı mı? Sivilceyle mi mücadele ediyorsun? E o zaman cildini yağlardan ve bakterilerden temizleyen ürünler seçersin. Temizleyici ürünlerden sonra ne kullanacaksın?

-Nemlendirici! Cilt temizleyicilerle barışık olmak doğru cilt bakımı için önemlidir. Ancak hala aramızda cildini nemlendirmeyi önemsemeyen abilerimiz var! Nemlendirme bir erkeğin günlük rutininde artık bir yer edinsin lütfen. 🙂 Cildi nemlendirme, cilde sayısız fayda sağlar. Doğrudan pullanma, kuruma, dökülme, tıraş ve banyo sonrası kızarıklık ve tahriş gibi olağan sorunlar, soğuk havalara karşı cilt duvarının korunması gibi durumlarda nemlendirilmiş bir cilt daha güçlüdür. Nemlendiriciler aynı zamanda akne ve yağlı ciltle mücadelede de faydalı bir araçtır. Bazı erkekler hala nemlendirici ürünlerden uzak duruyor, bu arkadaşlar genellikle erkek cildinin daha yağlı olduğunun farkında olanlardır ancak yine de nemlendirici kullanmak yağ dengesini de düzenleyebilir.  Cilt nemlendirme ürünleri kullanmak aynı zamanda yaşlanma belirtileriyle mücadeleye karşı da önemli bir araçtır. 

Kullandığım erkek bakım ürünleri çevreyle uyumlu mu?

Kimse bunu düşünmez. Hele erkekler asla düşünmez diyenleri siz dinlemeyin. Düşünüyoruz. Artık insanlar bu konuları da gayet mesele ediyor. Örneğin; kullandığımız erkek bakım ürünleri benim cildime iyi geliyor tamam ama acaba dünyaya, toprağa zararı var mı? Diye düşünülüyor mu? Evet düşünülüyor daha çok düşünülmesi gerekiyor ki bunu üretenler bizi gözetirken ürünlerin üretim aşamasında hayvanları, çevreyi, dolaylı olarak yine insan sağlığını da daha çok gözeterek ürün tasarlasın. Bugün birçok marka bu konulara gerek isteyerek gerek de sosyal baskılar ve taleplere direnemeyerek bu tarz hassasiyetleri geliştirmeye başladı. Talep etmek işi tamamen bu noktaya getirebilir. Bu senin sorumluluğun değil evet alt tarafı yüzüne krem süreceksin ama böyle böyle değişiyor bu işler. 🙂 

Büyük cilt bakımı markaları, hayvan testlerinden aşırı ve doğada çözünmeyen ambalajlamaya ve mikro plastiklerin tehlikeli kullanımına kadar oldukça endişe verici sosyal sorunlara dair bir şey yapmıyor. Yapanlar da var. Son yıllarda okyanuslarda gezinen ve her gün daha da büyüyen plastik dağlar popüler bir konu olsa da hala kimse tam olarak durumun ciddiyetinin farkında değil. Bu dikkatin çoğu plastik su şişeleri veya tek kullanımlık pipet kullanımından şikayet etmeye odaklı ancak bu mikro plastikler kullanılan birçok kozmetik ve kadın erkek bakım ürünlerinde de maalesef yer alıyor. İşin kötü tarafı bırakın okyanusları bunları cildimizde yüzdürüyoruz. Bu konuyla ilgili daha önce Çevre dostu kişisel bakım alışkanlıkları kazanmak adlı bir makale de yazmıştık. Göz atmak isterseniz tıklayın! 

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021