ERKEK BAKIM

Hipster sakal nedir nasıl yapılır?

Hipster nedir? Hipster sakal ne?

Hipster sakal nedir? Bunu cevaplamadan önce Hipster nedir, buna biraz bakalım. Hipster’ın Türkçe karşılığı yenilikçi olarak tanımlanır ancak kelime daha çok tanımdan öte stil, tarz, moda eğilimini ifade etmek için kullanılır. Alt kültür tanımıdır. Yani ana akımdan farklı, popüler olmayan ancak son zamanlarda doğası gereği de popülerleşen. Neyse biz bu konuyu konuşurken kendilerinin entelektüel meseleleri bir kenara bırakalım ve daha çok saç sakal giyim stilleri üzerinden kendilerini konuşalım.  Örneğin hipster sakal, hipster kıyafet, hipster modası gibi. Örneğin bu tarza sahip olanlar genellikle farklı kültürlerden dikkat çeken tarz- stil ve akımları kombine ederler. Örneğin vintage tarz – eski stiller gibi… Bir hipster yalnızca sakalından belli olmaz ancak kendisinin olmazsa olmazları arasında sakal modeli de yeri bellidir. Ancak her kaba sakallıyı ya da çerçeve gözlüklüyü dedemiz sanmayacağımız gibi her sakalı pof pof olanı da hipster ayamayız.

Hipster sakal

Aslında genel sosyal davranışlardan azıcık uzak, genelin biraz dışında olmak, farklılaşmak hatta biraz umursamaz ve rahat görünmek için vücutta bunu simgeleyebilecek en güçlü şey sakal bırakmaktır. Yani en azından bu konu için böyle. 🙂 Çünkü sakal dikkat çeker! 🙂 Hem de her ne şekilde olursa olsun. Ha bir de bıyıklar tabi… Gelelim sakala.

  • Hipster sakal için sakallarını yeterince uzatman gerekiyor.  Kirli sakallar yetmeyebilir. (Yeterince uzadığından emin ol!) Bunun için de sabırlı olman gerekecek.
  • Sakallar uzadıktan ve şekil alacak, uçları kırpılacak kadar uzadıktan sonra yüzün üst sakal sınırı sayılan elmacık kemiklerine kadar, alttan da boynunu düzgün ve temiz şekilde tıraşla. Hipster sakal tanımı bu iki sınır aralığında büyüyecek ve gürleşecek sakallardan oluşacak.
  • Kulak hizasına kadar sakalları makasla düzenle. Sakalların aşağı bıyığın ise seçeceğin bıyık modellerine göre yana doğru uzayacak.
  • Sakalın dış çizgilerini düzenli ve belirgin şekilde düzenle. İşe yaramayan ve fışkıran ve ana sakalın dışında kalan kılları sık sık toparlamayı ihmal etme.
  • Sakallar uzadıkça uçları güçsüzleşecek ve matlaşacak. Bu da kırılmalara sebep olur. Bunları engellemek için çok minik boyutlarda kırıkları makasla düzelt ve nemlendirmeyi unutma. Kırık sakal ucu nasıl düzeltilir? Sakal bakım yağı edinsen iyi olur.
  • Sakalın en uçları bütün ve düzgün görünmeli. Bunun için sakal makasıyla sakalın (özellikle çene altı uçlarına) çember şekli vererek düzelt.
  • Sakal tarağı da kullanmalısın. bkz. Sakal taramak ne işe yarar? Sakalların elektriklenmemesi için uygun bir sakal tarağı seçmen gerekebilir. Her gün sakallarını tara, haftada 2 kez yıka ve nemlendir. Bol su iç. Şapka, kolye, gözlük, boyuna dövme gibi aksesuarlarla birlikte hipster sakalını destekle. (Eğer istiyorsan tabii! 🙂 )

  • Hipster sakalı modellerine bakarak yapman işe yarayabilir. Çünkü temelde hipster sakal olmakla birlikte bıyık stili ve sakal yoğunluk ve uzunluğuna göre çevrende ve internette pek çok farklı stile sahip hipster sakalı görebilirsin.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021