SAKAL BAKIMI

Dünyanın En Uzun Sakallı Adamı Kim? | Sarwan Singh

Bilirsiniz, dünyanın en uzun boylu insanı, dünyanın en kısa boylu insanı, dünyanın en uzun saçlı insanı, dünyanın en … insanı diye liste uzar gider. Peki neden? İnsanlar farklı olmayı, farklı davranmayı, bir şeylerde biraz da olsa farklı olmayı, tek olmayı ister. Ya da sadece yaptığı şeyi çok sevdiğinden yapar. Başka bir sebep aramaya da gerek yoktur. Peki, acaba dünyanın en uzun sakallı adamı kim? Ve neden o kadar sakal uzatmış? Sakala dair ilginç birkaç bilgiyi bu yazıda sıralayalım. Ha! Hazır uzun sakal demişken bir de dünyanın en uzun sakallı kadını var. O daha da ilginç. 

Hindistanlı rekortmen Sarwan Singh, Guinnes Rekorlar Kitabı’na göre dünyanın en uzun sakallı adamı. Sarwan Singh, rekor kontrolü olduğu yapıldığı esnada 2 metre, 33 santim uzunluğunda bir sakala sahipti. Aynı zamanda kendisi bu durumu tanrının ona bir hediyesi olduğunu düşünüyor. Rekor ölçümü 2008 yılında tescillenmiş bunu da belirtmekte fayda var. Hala uzatıyorsa, kendi rekorunu yine kendisi kıracak demektir. (Bkz: Sakala Dair İlginç Bilgiler)

Sakalı Yüzünden Ölen Adam

Tarihte çok tuhaf ve farklı şekilde ölen insanlar var. Hatta zaman zaman gülüyoruz, ölüme gülüyoruz evet. Tuhafız, biz insanlar. Evet, bir de kayıtlarda sakalı yüzünden ölen adam var. 172 santim sakalları olan adam yürürken sakallarına bastığı için boynu kırılıyor ve hayatını kaybediyor. Kim düşünür ya da aklına getirir ki, uzattığı ve en çok sevdiği sakallarından dolayı öleceğini. En azından çok sevdiği bir şey yüzünden ölmüş deyip, teselli ediyoruz kendimizi. 

Dünyanın En Uzun Sakallı Kadını

Las Vegas’ta “Sakallı Hanım” olarak bilinen Jessa (34), dünyanın en uzun sakallarına sahip kadını ünvanına sahip. Jessa’nın sakal uzunluğu ise tam 29 santim uzunluğunda. Jessa, sakallarını taramanın en büyük hobilerinden biri olduğunu söylüyor. Diğer bir hobisi ise beslediği yılanlarına sarılmakmış. Siz de bir tuhaflık olduğunu düşünüyorsunuz değil mi? Yılan beslemek ve yılanlara sarılmak hayvan sevgisi ise, sakal beslemek ve sakal uzatmak ne sevgisi? Tabi ki, sakal sevgisi ☺

Dünyanın En Gür Sakallı, En Genç Kadın Modeli Harnaam Kaur

Jessa’nın dışında bir kadın daha var ki, adını Guinness Rekorlar kitabına yazdıranlardan.  Genç model Harnaam Kaur, Londra Moda Haftası’nda podyuma çıkmış ve “ilk sakallı kadın model” olarak dikkat çekmiş. Kaur, aslında bu yönelimi bir hastalığı olduğundan yapmış. Polikistik yumurtalık sendromu sebebiyle yüzündeki tüyleri normalden fazla uzayan Harnaam Kaur, yıllarca dış görünüşüyle dalga geçen insanların zorba davranışlarıyla mücadele etmek için bir karşı duruş sergiliyor. Bunu bir sembol olarak görüyormuş. 

Dünyanın en uzun sakallı adamı derken, en uzun sakallı kadınını, en gür sakallı kadınına da değindik. Bakın bunlar hep sakal sevgisi ☺ 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021