SAÇ

Saçlarınıza Doğal Yollarla Bakım Nasıl Yapılır?

Saçınızın yıprandığını, güçsüzleştiğini mi düşünüyorsunuz? Mümkündür, çünkü zaman zaman saçlar birtakım sebeplerden dolayı yıpranır. Bu durum saçın uzama, büyüme evresinde normaldir ancak, aşırı bir yıpranma varsa bunu doğal yollarla da engellemek, saçlara kaybettiği ışıltıyı ve bakımı geri kazandırmak mümkündür. Bunun için pahalı saç bakım ürünleri kullanmak zorunda değilsiniz. Peki, doğal saç bakımı nasıl yapılır? Saç bakımında doğal yöntemler nelerdir? 

Yazın güneş, deniz suyu, toz gibi etkilerle yıpranan, kırılan, solan, matlaşan saçlar, kışın soğuk havanın etkisiyle yıpranır, güçsüzleşebilir. Bu yüzden saçlar düzenli bakıma ihtiyaç duyar.

Öncelikle bir şeyi sadece temizlemek o şeye bakım yapmak demek değildir bunu bir kez daha hatırlatalım. Bakım özen gerektiren bir uğraştır. Yani kısacası temizlik ve bakım, ikisi farklı şeylerdir. Temizlik kesinlikle insan için gerekli bir şey iken, bakım ona nazaran biraz daha özen işi olabilir fakat bakım yapmak ve bakımlı olmakta elbette mühimdir. Sosyal varlıklarız çevremizi ve bedenimizi düşününce de bakımlı olmamız da gerekir. Öyle ki örneğin saçlarımızı sadece şampuanla vb. şeylerle yıkamak, saçları temizlemek bakım yapmak değildir. 

Doğal Saç Bakımı Yöntemleri Nelerdir?

  • Doğal saç bakımı için iki seçenek var, 1.yol: Bir kuaföre gidin. 2.yol: Kendiniz gayet bunun üstesinden gelebilirsiniz. İkisi de bütçe ister, bütçe sizin için önemliyse siz ikinciden başlayabilirsiniz: Kendi saçınızın çaresine bakmak! Hem de doğal yöntemlerle!
  • Saç, beslenmesi gereken organlarımızdan biridir. Saçlarımız bakım gerektirir. Saçların temiz olması saç bakımında birincil kuraldır. Burada dikkat etmek gereken şey; saçlarımızı her gün yıkamıyoruzz! Çünkü saç kendi bakımını kendi yağlarıyla zaten yapar. Büyümek beslenmek için kendi ürettiği yağlara ihtiyaç duyar. Çok yıkamak, saçın beslenmesini engeller.
  • Çok sıcak suyla saçlarımızı yıpratmıyoruz. Ilık su saça zarar vermez…
  • Saç bakımında atlanılmaması gereken konulardan biri saçı ve saç diplerini yeterince nemli tutmaktır. Çünkü saç diplerinde kuruluk kaşıntı, kaşıntılar, kepeklenmeler ve yaralar, yaralar saçın beslenmesinde engeller, engellerse saç kalitesinde zararlar oluşturacaktır. Nemlendirmek ve beslemek için ne yapabilirsiniz? Cevap: Badem yağı mucizesini hafife almayın. Badem yağı saçları hem besler, hem nemlendirir, hem güçlendirir. Saça parlaklık verir.
  • Islak saçı taramak saç hassasken daha çok kırılmasına sebep olabilir. Uzun saçlılar ayrıca dikkat etmelidir. Saçlar kuruyken taranması da doğal saç bakımı yöntemidir.
  • Saçları belirli aralıklarla, örneğin 3 ayda bir (eğer uzatıyorsanız) kırıklarını aldırabilirsiniz.(Bkz: Saç Uzatma Yöntemleri) Bu yöntem saçları canlandırır. Cansız ve güçsüz olmasını engelleyecektir.
  • Saçlarınızı doğal yöntemlerle kurutun. Isıtıcı kurutucu kullanmayı azaltın. Saç ne kadar az yıpranırsa, o kadar bakımlı olur.
  • Su için. Bol bol su için. Nem dengesi, vücut için mühim bir konudur.
  • Düzenli ve doğru beslenmeye dikkat edin. Fast-food gıdalardan uzak durun, vitamin ve mineral dengenizi koruyun, protein açısından yeterli beslenmeye özen gösterin. Saçlar vücuttaki proteini ve enerjiyi en çok tüketen organlardandır.

Doğal Saç Maskeleri

Doğal saç bakımı için saç maskelerini deneyebilirsiniz. Maskeler saçların bakımını kolaylaştıran yöntemlerdir. Fazla maliyetli olmazlar hem de kendi yapabileceğiniz yöntemlerdir.  Örneğin doğal yağ karışımlarla mesela Badem yağı – Zeytin Yağı – Hindistan Cevizi Yağı ile karışım yaparak saçlarınıza doğal bakım yapabilirsiniz. Yine ayrıca jojoba yağı, ardıç yağı, biberiye yağı da saçı besleyen doğal ürünlerdendir. Farklı saç maskeleri mevcuttur. Bu ürünlerle yapılan maskeler doğal ve zarar vermeyen yöntemleridir. Ayrıca doğal saç bakımı konusunda soğan – sarımsak ve zeytinyağı maskeleri de etkilidir. Klasik ve pek sevilmeyen bir yöntem olsa da yumurta maskesinin de sık tercih edilen bir maske olduğunu belirtelim.

Konumuz, “doğal saç bakımı nasıl yapılır?” olunca bu makalede doğal saç bakımı yöntemlerini sıraladık. Saç koruyucular, bir takım onarıcı kozmetikler, doğal şampuanlarla da tabi ki saçlara bakım yapabilirsiniz. Yeterince araştırdığınızdan, fiyatından memnun kalitesinden emin olduğunuz ürünleri tercih edin. 

Güçlü saçlar sizinle olsun. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021