SAKAL BAKIMI

Hızlı Sakal Büyütme için 15 Kolay Yol

Kolay, ucuz ve hızlı sakal büyütme yöntemleri

Erkekler Google’da neleri arar? : ) Eminiz ve biliyoruz ki bunların birçoğu nasıl göründükleriyle ilgili konulardır. Kilo, kas, saç, sakal, bıyıklarıyla ilgili olanlar… Baktık; bunlardan biri de sakalım daha hızlı nasıl büyütürüm? Hızlı sakal uzatmak için ne yapılır? gibi sorular. Neden? Çünkü hep söyleriz, “Sakal, erkeğin aksesuarıdır.” Erkekler için sakal erkekliği temsil eder. Biz de Sakal.com.tr olarak bu cümleyi sık sık kullanıyoruz. Peki, daha hızlı sakal büyütme için 15 yol ne? başlığı altında hızlı sakal büyütme yollarını kısa kısa anlatalım. 

Hızlı sakal büyütme yöntemleri

  1. Suyu bol için! Sıvı tüketmekten vazgeçmeyin. (Altın kural!)
  2. Haftada en az bir kez cilde peeling yapın. Derinin ölü hücrelerden arındırılması cildi canlandırır ve hızlı sakal büyütme yöntemidir.
  3. Cildinizi (sakallı bölgeyi) günde iki kez hafif bir temizleyiciyle ve ılık suyla yıkamak. Temiz cilt saç büyümesini hızlandırır demiş miydik? Biri zaten her sabah uyanınca yüz yıkamak oluyor diğeri de akşam yatarken… Bir zahmet 😉
  4. Yüz masajı yapmak, sakalları sıvazlamak, yüzdeki kan dolaşımını artırıyor. ( + öneri: Sevgilinize de sakallarınızla oynaması için rica edin. Kan dolaşımınız artar.)
  5. Cilt hastalıkları, sakal batması, alerji gibi sorunların önüne geçin, doğru ürünler ve temizleme yöntemlerini deneyin. Sakal batığı hem sivilce ve kaşıntıya sebep olur hem de sakal sağlığı için risktir.
  6. Vitaminler ve mineraller ile desteklenmek isteyen sadece vücut değildir. Sakallar da gelişmek için bunlara ihtiyaç duyar. Sakal büyüme sürecine  A, B, C ve E Vitaminleri yardımcı olacaktır. BKZ. Sakala ve Saça İyi Gelen Besinler Neler
  7. Sakallar, sakin ve stressiz bir vücutta daha hızlı büyüyor! Siz gevşediğinizde sakal da kendini bırakıyor. Meditasyon ve yoga ve spor ile hatta ibadet ve ritüeller ile sağlıklı ve sakin yollara adım atın : )
  8. Beslenme alışkanlıklarında protein tüketimini artırabilirsiniz. Et, balık, yumurta ve fındık…Bakınız bunlar hep sakal!
  9. Hızlı sakal büyütme için iyi, kaliteli ve yeteri kadar uyku uyumak da şart. Uyku vücut için besin kaynağıdır, ciltte ve cilt altında kalan hasarlı hücreleri onarır, hızlı sakal büyümesini sağlar.
  10. Sakallarla çok oynamayın, sakalı sıvazlayabilirsiniz ama çok sık ısıyla ve ya kimyasallarla şekillendirmekten veya düzeltmekten de kaçınmalısınız. Sakalınız ancak tam büyüdüğünde bakım yapmayı da alışkanlık edinin. Sakal bakım yağları vb. ürünler bu evrede işe yarar!
  11. Sakalı çok kesersen çok çıkmaz, çok kesersen sakal zaten uzamaz, yani öyle bir şey yok. Sakalı kesme, sakalı düzenlemeye bak, sakalın kırıklarını uçtan hafif hafif kırpmaya bak ama şu sakalı kesmekten bi vazgeç : ) Bırak da uzasın. Özetle: “Geç uzuyor, bu uzamıyor diye kesme.”

    Hızlı sakal uzatmak için ne satın alabilirim?

  12. Hızlı sakal büyütme dönemindesiniz ve tam gaz gidiyorsunuz. Ta taaa! Büyümenin ilk günlerinde kaşıntı veya kızarıklık yaşarsanız, nemlendiricilerle aranızı sıkı tutmanız da şart. Sakal kremleri, sakal bakım yağları, bol su tüketmek, ılık suyla yıkanmak yüzdeki nem dengesi için gerekli.
  13. Ferah içerikler, nane, okaliptüs, çay yağı, biberiye gibi ferahlatıcılar ve nemlendiriciler sakalın ciltte kolay yayılmasını ve güçlü tutunmasını artırır. Fazlası yararlı değildir. Belirli aralıklara yüzünüze masaj yapabilirsiniz. Yüzde kan dolaşımı bu ferah maddeler ve masajla artacaktır.
  14. Bir de sakal kaşıntısı döneminde cilde hidrokortizon kremleri uygulandığı birkaç kaynakta da bahsedilmiş. Araştırabilirsiniz.
  15. Vitamin demişken; Hızlı sakal büyütme için Biotin kullanılması da önerilen bir yöntemdir. Bunun için daha önce yazdığımız Biotin (H Vitamini) Nedir? Biotin Faydaları Neler? adlı yazıyı okumak isteyebilirsiniz.
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021