ERKEK BAKIM

Bakımlı Erkek Olmanın En Kolay Yolları

Bakımlı Erkek Olmanın Püf Noktaları

Daha önce de birçok konuda, detaylarıyla birlikte ele aldığımız, bakımlı erkek olmak için farklı öneri yazıları paylaşmıştık. Tekrar linklerle bu yazıda bakımlı erkek nasıl olunur? Sorusuna öneriler getirelim. Bakımlı Erkek Nasıl Olur? Adlı makaleyle başlayalım. Diğer Bakımlı erkek olma konusu altında diğer erkek bakım konularını da aşağıda paylaşalım.

Bakımlı Erkek Olmak Ne Demek?

Bakımlı erkek: Er kişinin saçından sakalına, dişinden tırnağına, giyiminden kuşamına, ayakkabısından çorabına, bıyığından kaşına, vücut temizliğinden kıyafet temizliğine kadar bütün bu saydıklarımızı belirli bir düzende ve hijyende tutan erkek demektir, “bakımlı erkek” olmak. Akılda kalması ve motive olmak için hemen “Bakarsan bağ, bakmazsan dağ olur.” Atasözünü hatırlayın. 

Neden Bakımlı Erkek Olmalıyız?

Çünkü insan sosyal bir varlıktır. Bu bile başlı başına yeterli bir sebep zaten. Özetle, insan temiz ve bakımlı olmalıdır. Ayrıca, erkekler kadınlara göre daha bakımsız, kişisel temizliklerine daha az dikkat eder gibi bir algı da yaygın olduğundan (maalesef biraz da gerçek) buna özen göstermek hepimizin iyiliğine olacaktır. 

Elbette erkek bakımlı olmalı diye bir zorunluluk yok ama temiz ve güzel ve biçimli görünmek insanın kendisine verdiği değerle, gösterdiği özenle ilgilidir. 

Bakımlı Erkek Nasıl Giyinmeli?

Herkes istediği gibi giyinebilir. Bir yasak yok tabi bunun için. Ancak modayı takip etmeden de şık ve uyumlu bir görünebilirsiniz. Doğru kıyafeti seçmek, kıyafetlerin renk ve model uyumlarına özen göstermek, ayakkabı, kıyafet gibi eşyaları mevsimlerle uyumlu giymek tuhaf ya da uyumsuz görünmenin önüne geçecektir. Onun dışında erkek nasıl giyinmeli sorusuna ilk cevap: “Erkek, temiz giyinmelidir” olabilir.

Bakımlı Erkek Olmak İçin Nelere Dikkat Etmeli

Bakımlı erkek olmak için daha önce farklı konular hakkında yazdığımız makaleler üzerinden ilerlemek daha verimli bir bilgi verecektir. Bakımlı erkek olmanın püf noktaları için seçtiğim başlıkları ve konuları önem sırasına göre sıralayalım. 

  1. Öncelikle en önemli olanı, ERKEKLERDE VÜCUT TEMİZLİĞİ var. Bunu ilk sıraya koyalım.
  2. İkinci sıraya, ERKEKLERDE GENİTAL BÖLGE TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR? Konusunu okuyabilirsiniz. Hatırlarsanız, temizlik kişisel bakımın ilk kuralıdır demiştik.
  3. Cildimiz en büyük organımızdır. Bakıma ihtiyacı vardır. ERKEKLERDE CİLT BAKIMI konusunu üçüncü sıraya koyalım.
  4. Ayakları temiz ve bakımlı erkek, gerçekten bakımlı erkektir. ERKEKLERDE AYAK BAKIMI NASIL YAPILIR? ve ERKEKLERDE EL AYAK BAKIMI NASIL OLMALI? yazıları size fikir verecektir.
  5. Dişler kişiler arası ilk izlenimde en dikkat çeken uzuvlarımızdır. DİŞ BAKIMI İÇİN PRATİK BİLGİLER ve DİŞ BEYAZLATMA İŞLEMİ NEDİR? Makalelerini de okumakta fayda var.
  6. Erkek bakımı konusunda detay konularından biri de ERKEKLERDE KAŞ ALMA VE KAŞ BAKIMI konusudur.
  7. Yine detay konulardan biri de ERKEKLERDE TIRNAK BAKIMI konusudur. Eller en temiz olması gereken organlarımızdır. Sosyal açıdan da dikkat çeken ellerimiz de, gün içinde kadın-erkek birçok insanın ilk dikkat ettiği uzuvlardandır.
  8. Hepimiz terleme sorunlarına da sıkça maruz kalırız. Etrafımızdakileri rahatsız etmemek için neler yapmamız gerekir sorusuna cevapları sıraladığımız ERKEKLERDE AŞIRI TERLEME makalesi, terleme sorununa karşı önlemler başlığı yardımcı olacaktır.
  9. Saçlar! Saç bakımıyla ilgili de birçok başlıkta yazılar yazmıştık. Ancak en sık sorunlardan biri olan saç yağlanmasına karşı neler yapılabilir sorusuna cevaplar aradığımız YAĞLANAN SAÇA NE İYİ GELİR? Makaleye göz atmanızda fayda var.
  10. Son iki öneri herkesin tercih etmediği bakımlı erkek olma yöntemleri arasında yer alıyor ama biz yine de değinelim. Bunlar;

Bakımlı erkek olmak hakkında önerileri, en temel başlıklarıyla, daha önce yazdığımız makalelerle destekleyerek yazmaya çalıştık. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021