ISLAK TIRAŞ

Tıraş köpüğü ne işe yarar?

Neden tıraş köpüğü kullanılır?

Hep bir acelesi olan erkekleri yüzünden bile tanıyabilirsiniz. Çünkü kuru tıraş olurlar ve yüzleri kabarık ve kızarık görünür. Malzemeler: Cildi tahriş eden bir tıraş bıçağı, bir tıraş köpüğü ile ya da suyla dahi ıslanmadığı için bıçak gibi sert kıllar ve bunların üzerine kuru yüzeydeki sürtünme baskısının çok fazla olması… Tebrikler! Alev alev yanan bir yüze sahip olmak için başka bir şeye ihtiyacınız yok (!) Tıraş köpükleri neden kullanılır? Aslında bir çok sebepten kullanırız;

Tıraşı kolaylaştırmak için, cildi korumak ve nemlendirmek, tahrişi ve kızarmayı engellemek için, kaygan ve takılmadan bir tıraş için, deride olası yaralanmaları engellemek için köpük, tıraş kremi ya da tıraş jeli kullanırız.

” YOo! Ben sabun kullanıyom! O da aynı!”

Aynı değil! Sabun tıraş bıçağının kanallarını tıkar, kılların bıçak aralarına birikmesine sebep olur ve tıraş bıçağının yapısını bozar. Sabuna nazaran köpük kullanmak daha kaygan bir tıraş sunar. 

Tıraş köpüğü nedir?

Tıraş köpüğü yumuşak dokulu, basınçlı tüplere sıkıştırılmış, içeriğinde cilt ve sakal için uygun bileşenlerden oluşan ıslak ve yumuşak bir maddedir. Jel halinde, krem halinde ve yoğun köpük olarak satılır ve genellikle tıraş esnasında en çok kullanılan yardımcı üründür. Köpüğü doğru kullanmak da çok önemlidir. Köpük cilde sürüldükten sonra birkaç dakika beklemek gerekir. Sinek kaydı tıraş için de gereklidir.  

Tıraş köpükleri neye yarar?

En önemlisi şu: tıraş köpüğü cildi nemlendirir. Tıraş esnasında cilt için iyi bir koruyucu tabakadır. Kaygan bir yüzey ve tıraş keyfi sunar, cildi kurutmaz, gözenekleri açar, sabun gibi az köpürüp çok kurutmaz, çok köpürür cildi hiç kurutmaz. Cildi tıraştan önce tıraşa hazırlar, tıraştan sonra da ferah tutar. Cilde nefes aldırır. Sakallar yapısı ve çıktı yön gereği tıraş bıçağına sürtünme esnasında takılırlar bu da sakalları çekiştirir ve acı ve kızarıklığa sebep olur. Köpük bunu engeller. Tıraştan önce bir süre köpükle beklemek cildi tıraşa hazırlar ve yumuşatır.  Sakal bölgenizde, vücudunuzda, ayaklarınızda, koltuk altınızda, kasık bölgenizde, sırtınızda kullanabilirsiniz. Yüzdeki sivilceler için de etkilidir. 

BONUS: Tıraş jeli, köpüğü ya da kremi kullanırsanız tıraş esnasında kesilen kıllar etrafa saçılmaz, pratik ve kolayca etrafı temizleyebilirsiniz. 

Tıraştan önce köpük kullanmak ne kadar gerekli?

Cildini seviyorsan, sakallarını yumuşatıp, tıraş süresini ciddi oranda kısaltabilir, kesilme ve yaralanma ihtimalini azaltabilirsin. Tıraş köpüğü aynı anda cildi nemlendirir, temizler ve sakalları ve cildi yumuşatır. Hassas cildi olanlar için zaten olmazsa olmaz ürünlerdendir. Tıraştan sonra tıraş kolonyası kullanılır mı? Tıraş kolonyası ne işe yarar derseniz de şu yazıya göz atabilirsiniz. 

sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021