SAKAL BAKIMI

Tıraş kolonyası ne işe yarar | Tıraş sonrası kolonya kullanılır mı?

Tıraş kolonyası ne işe yarar?

Tıraş sonrasında cildi rahatlatmak önemlidir. Tıraştan sonra kullanılmak üzere üretilen bir tıraş kolonyası kullanılabilir. Cilt tipine uygun bir after shave ürünü görevi görür ve cildi dinlendirir ve mikrop kapma olasılığını da azaltır. Ürünler losyon kategorisinde değerlendirilirler, serinlik ve ferahlık veren hoş kokulu bileşenlerle tıraştan sonra temizlik ve rahatlık hissi verir. 

Tıraş sonrası kolonya kullanılır mı?

Tıraş öncesi sakala ve cilde bakım yapmak kadar tıraş sonrası bakım yapmak da önemli. Erkekler dezenfektan etkisi olduğu için tıraş olduktan sonra kolonya ya da alkollü after shave vb. ürünler kullanır. Ancak alkol içeren bileşenler cilde zarar verir. Cildi kurutur. Cilt ise tıraştan sonra daha çok neme ihtiyaç duyar. Eğer tıraş olduktan sonra kesik, yaralanma olursa bir miktar kolonya kullanılabilir. Ancak evde, hijyenik bir ortamda tıraş olduysanız cildi alkole boğmaya gerek yoktur. Sakal nemlendirici bir çok ürün var; sakal bakım yağı, sakal balsamları vb…

O zaman mantıklı bir soru soralım:

“Tıraş olduktan sonra yanan yüze kolonya sürüp daha fazla yanma hissine cidden gerek var mı? “

Kolonya cilde sürülür mü?

Kolonya cildin tahriş olmasına, matlaşmasına ve kurumasına; güneş etkisiyle lekelenmelere neden olabilir. Kolonya dezenfektan olmak dışında cildi tahriş eder, doğrudan başka bir işlevi yoktur. Tıraştan sonra cildi nemlendirmek gerekir ve alkolle cilt nemlenmez. Bunun yerine az alkol içeren ya da parabensiz nemlendiriciler kullanabilirsiniz. 

Tıraş sonrası losyonlar ne işe yarar?

Tıraş losyonlarının çıkış amacı tıraşla gelen olası bakteri ve mikroplardan cildi arındırmaktır. Günümüzde tıraş losyonları ya da kolonyaları cildi toparlayan, kolay nemlendiren dezenfektan etkili ve cilt sıkılaştıran tonik işlevi gören alkoller ve bileşenler içerir. Kolonyadan sonra da cildinize uygun nemlendiriciler kullanmalısınız.

Tıraş olduktan sonra yüze neden kolonya sürülür?

Günlük kullanım için üretilen kolonyalar aslında tıraştan sonra kullanılmamalıdır ancak geleneksel ıslak tıraş sonrası evlerde temizleyici ve esans içeren ürünlerin azlığı ve berberlerin de sakal tıraşı sonrası müşterileriyle ilgilendiğini göstermek için kullandığı kolonyalar, tıraş sonrası kolonya kullanımını bir alışkanlık haline getirmiştir. Tabii berberlerde ortak kullanılan ürünlerin olası enfeksiyon kapma riskini engellemek için de kolonya kullanmak doğrudur. 

Tıraş Kolonyası Zararlı mı?

Tıraş kolonyası sürüp hemen güneşe çıkmak da sakıncalıdır. Tıraştan hemen sonra kullanmak da ciltte tahrişe neden olabilir, olmaya da bilir. Tıraş kolonyasını cilde uyguladıktan sonra mutlaka nemlendirmek gerekir. Bu işlem alkolün cildi kurutma etkisini kıracaktır. Tıraş sonrası antiseptik ürünler kullanarak cildi rahatlatın ve nemlendirin. Bu özellikleri sunan bir tıraş kolonyası zararlı değildir. Ayrıca, sakal tıraşı sonrası ve sakal bakımı hakkında detaylı yazılara şu linkten ulaşabilirsiniz.

sakal.com.tr 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021