ERKEK BAKIM

Siyah noktalar nasıl temizlenir?

Siyah noktalar için çözüm

Siyah noktalar cilt gözeneklerinin içinde biriken küçük, siyah ve hoş görünmeyen bir cilt sorunudur. Kıl foliküllerinin tıkanmasıyla oluşur. Gün içinde cilde yapışan kir, toz, egzoz dumanı gibi birçok dış etken ve cildin doğal yağı sebumla birleşir ve oksijenle tepkime sonucu gözenekler siyah nokta şeklinde görünür.  

Siyah noktalar için yüzünü buhara tutmayı dene. Evet, yüzünü yıkadıktan sonra bu işlem gözeneklerin açılmasına yardımcı olur. Geniş bir kap, su ve temiz bir havlu işini görür. Kaynamış, buharı üzerinde bir sıcak suyun üzerine eğilerek başını havluyla ört. 5 dakikadan biraz fazla bir süre buharla cildini rahatlat. Aman dikkat! Buhar cildini yakabilir. Buhardan sonra ılık suyla yüzünü yıka ve havluyla yüzünü kurulamalısın. Peling yapmadan evvel bunu yapmak peeling için de etkili olur. Peeling demişken, cildine peeling yapıyor musun?

Siyah noktalar için peeling etkili mi?

Peeling yapmak yüz ve burun üzerindeki siyah noktalar için etkili bir yöntemdir. Karbonat da doğal bir peelingtir ve antiseptiktir. Cildi ölü hücrelerden ve kirlerden arındırma işlemine peeling denir. Cildin kan dolaşımını hızlandırır sağlıklı bir cilt tonu için pratik bir yoldur. İki çay kaşığı karbonat ve maden suyu karıştır ve macunu burun üstü ve çevresine uygula. Birkaç dakika kuruması için bekle ve ılık suyla yıka. Karbonat peelingi haftada birkaç kez  yapılabilirsin. Bu bir çözüm değilse peeling için ürünler var. Dene!

Siyah noktaların oluşumu nasıl önlenir?

Siyah noktalardan sadece silerek kurtulmak maalesef mümkün değildir. Ancak cilt gözenekleri kontrol edilebilir. Örneğin limon gibi gıdalar gözeneklerinin daha küçük gözükmesini sağlasa da yine de tam anlamıyla sıkılaştırmaz. Gözenekler her insanda farklıdır ve buna genetik, yaş, güneşe maruz kalmak gibi faktörler etki eder. İşe yüzündeki aşırı yağlanmayı düzenleyerek ve temizleyerek başlayabilirsin. Yağ içermeyen tonik vb. yüz temizleyicileriyle günde bir ya da iki kez temizleyebilirsin. Tonikler sıkılaştırıcı etki sağlarlar. Tabi yüz yıkamayı da unutmuyoruz. Zaten peeling yaptığını da var sayıyoruz ; )
Yastık kılıflarını haftada bir kez değiştirmen gerektiğini söylersek, bununla siyah noktaların ne alakası var diye düşünebilirsin ama bu doğru! Havlu ve yastık kılıfını sık değiştirmek lazım. Ha! Bir de saçlar var! Özellikle saçı uzun olanlar saçlarını yüzünden uzak tutmalılar. Yüze çok dokunmak da siyah noktaları görünür hale getiriyor, onu da ekleyelim. Ellerle yüze ve burnuna dokunmak siyah noktalara, ciltte yağ birikmesine sebep olur. Beslenmene dikkat et. Yağlı ürünlerden uzaklaş.
Siyah noktaları çok kurcalamak ve sıkmak yeni, derin ve izli gözenekler demektir! Siyah noktalarını sıkma. Bol su tüketmeyi, düzenli peeling ve yıkamayı alışkanlık edin. Profesyonel ürünler de iş bitiricidir. Salisilik asit ve glikolik asit içeren bir temizleyiciler işe yarar.
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021