SAKAL BAKIMI

Sakallı Kadın Olur mu?

Sakallı Kadın Olmak Tercih mi Sağlık Problemi mi?

Sakal erkekliğin alametifarikasıdır, yani öyle bilinir. Sadece bugün değil tabi. Sakal uzatmak tarihte de istisnalar dışında hep erkeklerin giriştiği bir mevzu olmuş. Sakal ve erkek kavramları birbiriyle o kadar iç içeki bugün sakallı kadın kavramını yadırgamak belki de bu sebepten daha kolay. Sakal ve kadın deyince, ilk akla gelenin kadınların sakallı erkeklere bakış açısı, sakallı erkek tercihleri vesaire olsa da durum aslında tam olarak öyle değil. Sakallı Kadın olur mu? Evet, sakallı kadın olur. Hatta olmuş. Tarihte de sıkça varmış. Kendilerini üne kavuşturmuş vs.

Günümüzde de gerek bir sakallı bir kadın mankeni, gerek bir Eurovision şarkıcısını (yazının en başındaki fotoğraftaki kadın) gördük, konuştuk. Hatta daha önce dünyanın en uzun sakallı kadını ve bir de gür sakallı kadın mankeni diye de yazılarımızda bazılarından bahsetmiştik. Aşağıda kendilerini görebilirsiniz. Peki, bu sadece bir inisiyatifle, karar ve istekle mi olan bir durum yoksa bir sağlık sorunu mu? Şimdi bakalım buna neden olan şeyler nelermiş.

Polikistik Over Sendromu (Pcos) ve Sakal

Lh hormonu, vücutta hipofiz bezi tarafından üretilen, üreme sistemini kontrol eden ana hormonlardan biridir. Bu hormonun salgılanması kadınlarda yumurtalıkları erkeklerde testisleri etkiler. Olağandan aşırı derecede salgılamasıyla birtakım sorunlar oluşur. Polikistik Over Sendromu, kadınlarda ciddi sorunlara yol açan bir yumurtlama problemidir. Hormonal bozuklukla adet düzensizliği, kısırlık, obezite gibi ve en popüler sorun olan: erkek tipi kıllanma ile kendini gösterir.
En bilinen yan etkileri arasında da kadınlarda testosteron hormonunu olağandan fazla salgılatması ve dolayısıyla da sakallı kadın kavramına sebep olmasıdır. 

Örneğin Rose Geil adlı kadın (yandaki fotoğraftaki kadın) yüzünde ve vücudunda çıkan kılları 13 yaşından beri tıraş ediyor ve 2o küsür yıl sonra tıraş olmaktan vazgeçiyor. Rose, kendini sakallarıyla kendini daha güzel hissettiğini söyledi. Doğal olan güzeldir düşüncesiyle düşünüyor olabilir. Tabi daha önce de sık sık bir şey söylemiştik. Sakal bir ifade aracıdır. Rose’da kendini bu şekilde ifade ediyor. Günümüzde olduğu gibi tarihte de az sayılmayacak kadar bu sorunla hayatı boyunca yaşamak zorunda kalan kadınlar var. Bunlardan bilinenleri ve fotoğrafları olanlar şunlar. MALVINA EMILY PERRY, ANNIE JONES, ADELE KIS, CHRISTINE BARONESS SIDONIA DE BARCSY, REBECCA WESTGATE, GRACE GILBERT, ZOLA WILLIAMS, JOSEPHINE BOISDECHENE, JANE W. DEVERE, FRANCES MURPHY bu isimlerin hepsi tarihte yaşamış sakallı kadınlar. Google’dan merak ettiklerinize bakabilirsiniz. 

 

Dünyanın En Uzun Sakallı Kadını

Las Vegas’ta “Sakallı Hanım” olarak bilinen Jessa dünyanın en uzun sakallarına sahip kadını olma ünvanına sahip. Jessa’nın sakal uzunluğu ise tam 29 santim uzunluğunda. Jessa, sakallarını taramanın en büyük hobilerinden biri olduğunu söylüyor. Diğer bir hobisi ise beslediği yılanlarına sarılmakmış. Siz de bir tuhaflık olduğunu düşünüyorsunuz değil mi? Yılan beslemek ve yılanlara sarılmak hayvan sevgisi ise, sakal beslemek ve sakal uzatmak ne sevgisi? Tabi ki, sakal sevgisi!

Dünyadaki En Gür Sakallı Kadın Model: Harnaam Kaur

Jessa’nın dışında bir kadın daha var ki, adını Guinness Rekorlar kitabına yazdıranlardan.  Genç model Harnaam Kaur, Londra Moda Haftası’nda podyuma çıkmış ve “ilk sakallı kadın model” olarak dikkat çekmiş. Kaur, aslında bu yönelimi bir hastalığı olduğundan yapmış. Polikistik yumurtalık sendromu sebebiyle yüzündeki tüyleri normalden fazla uzayan Harnaam Kaur, yıllarca dış görünüşüyle dalga geçen insanların zorba davranışlarıyla mücadele etmek için bir karşı duruş sergiliyor. Bunu bir sembol olarak görüyormuş.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021