SAKAL BAKIMI

Sakal Yumuşatma Nasıl Olur?

Sert Sakal – Yumuşak Sakal

Sakalların kısa olması sert olmasıyla alakalı gibi görünür, bu durum belirli bir kısalığa kadar da geçerli sayılabilir. Peki, daha uzun sakallardaki sertlik sorununu çözmek için ne yapılmalı? Sert sakalları yumuşatma formülleri neler? Sert sakallar nasıl yumuşar, hassas ciltlerin sakal çıkış anında tahriş olması, sakalların sert çıkmaması ve çıkarken cildi alerjik durumlara sokmaması için önlemler var mıdır? Eğer böyle sorunlarınız varsa, sakalları yumuşatmadan önce Sakal Batması Sorununa Bir Çözüm Var mı? Adlı makaleye bir göz atın. Şimdi, uzun sakalların yumuşatılması ve sert çıkan sakalların yumuşaması için neler yapılabilir. Anlatalım. 

Sakal Bakımı Nasıl Olur?

Sakal yumuşatma sakal bakımıyla olur. Evvela işe sakal bakımı kavramına yakın olmakla başlayabilirsiniz. Sakal bakımı doğru malzeme ve yöntemlerle yapılır. Yeterli bir sakal bakımı; cilt temizliği, sakal temizliği yapmakla; sakal bakım yağları, nemlendiriciler vb. malzemeler kullanmak; sakal düzeltme ve sakal düzenleme, sakal ve kıl köklerinin beslenmesi, sakalları düzenli taramak gibi birçok aşamadan geçer. Ve tabi bunları periyodik olarak uygulamak! Şimdi sakal yumuşatma için başlıca gereken malzemelerden bahsedelim. 

Sakal Yumuşatma İçin Gereken Malzemeler

 

  • Sakal Bakım Yağı

 

Sakal bakım yağı sakala bakım yapar. Nasıl yapar? Sakalı besleyip güçlendirir. Sakalın sağlıklı uzamasını sağlar. Sakala parlak görünüm kazandırır. Sakalları gürleştirip canlandırır ve sakalda oluşacak kırıkları azaltır. Beard Oil olarak da bilinen hazır bileşenler, sakalın yanı sıra cilt için de faydalı bir üründür. Sakal bakım yağı cildi nemlendirir, cildin canlı görünmesini sağlar. Sakal kaşınmalarını, cilt kurulukları ve sakal diplerinde oluşan kepeklenmeleri engeller. Bakımsız sakal görünümünü yok eder. Sakal bakım yağları, sakalınızın güzel kokmasını sağlar, sakalın düzgün (taranmış) gibi görünmesini sağlar. Matlığı alır.

 

  • Sakal Şampuanı ve Sakal Sabunu

 

Sakal temizliği için üretilen sakal sabun ve şampuanları sakal diplerinde kepeklenmeyi engeller, sakaldaki kaşınmaları azaltır. Sakalın kurumasını matlaşmasını ve sakal kırıklarını azaltır. Sakal diplerini kurutmaz, sakalların nemli kalmasına yardımcı olur. Bazı sakal sabunlarındaki e vitamini vb. cilde iyi gelen bileşenlerle kıl köklerini, sakal tellerini yumuşatır. Çünkü Sakal şampuanları ve sakal sabunları cildi, sakal köklerini, sakal tellerini besleyerek yumuşatır, nem dengesini koruyan ürünlerdir. 

Saç şampuanı kullanmak sakal için uygun değildir. Saç ve sakalın kıl yapıları farklıdır.  Saç için üretilen sabun ve şampuanlar sakalın yapısına olumsuz etki edebilir. Sakal için sülfat, paraben vb. kimyasallar saça bakarak daha zararlıdır. Sakal bu kimyasalların etkilerini çok çabuk gösterir. Bu arada sülfat, paraben, tuz içeren temizleyiciler hem saçlar hem sakallar için zararlıdır. Bunun için ne yapmak gerek? Sülfatsız, parabensiz; doğal ürünlerden üretilen sakal sabunu ve sakal şampuanlarını tercih etmek gerekiyor.

 

  • Sakal Fırçası – Sakal Tarağı

 

Sakal yumuşatmada tarama da önemli bir aşamadır. Sakal köklerinin aynı yöne alışması, sakalın birbiriyle uyumlu yönde uzaması da sakalların yumuşaklığıyla ilgilidir. 

Piyasada bu işi yapan düzgün yerli markalar da var elbet. Peki, sakal düzenleyici taraklar ve fırçalar nasıl olmalı? Ürünlerin kaliteli malzemelerden, elektriklenmeyi önleyen malzemelerden hatta mümkünse doğal malzemelerden yapılmış olması da önemli. Örneğin, sakala bakım yaparken plastik tarak kullanmak sakalda ayrışma ve elektriklenme yapabilir. Sakalın bütün ve aynı yönde görünmesini engeller. Elektriklenen sakal telleri kırılmaya ve matlaşmaya daha uygun hale gelir. E zaten kırılan sakallar eşittir sertlik demektir. Çözüm basit! Sakalların elektriklenmemesi, bütün görünmesi için ahşap ve çelik malzemelerden üretilmiş taraklar kullanabilirsiniz. Sakal için üretilmiş, ülkemizde de bulabileceğiniz, yerli üretim markalar bunun için uygun. Google size yardım eder.

Sakal ve sakal yumuşatma için kullanılacak malzemeler doğal olmalı derken ürünlerin içinde kullanılan bileşenlerin doğal olmasından, illaki içinde bulunan birtakım kimyasal bileşenlerin, cilde ve insan sağlığına zarar vermemesinden bahsediyoruz. Bu, sakal taraklarında pek önemli bir kriter gibi görünmese de en azından uzun ömürlü ürün kullanımı için bile göz ardı edilmemesi gereken bir kriterdir. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021