SAKAL BAKIMI

Sakal Uzatırken Yapılan Hatalar!

Sakal Uzatırken yapılan hatalar mı? Sakal uzarken hatalı mı uzatılıyor? Bunu belirleyen kim? Neye göre hata abi? Hatalı uzasa n’olur? diyorsanız, sakal uzatmadan önce belirli sakal modellerini araştırmanız, hangi yüz şekline hangi sakalın gideceği konusunda biraz ön araştırma yapmanız gerekiyor. Ayrıca bir de sakal uzatırken yapmamak gerekenler var onu da anlatacağız. Şimdi bu sakal mevzusu biraz kıl tüy konulardan. Sakal estetik ve karizmatik görünmek isteyen erkeklerin ilk tercihi… Üzerinde de istediğiniz gibi şekil verme insiyatifi olunca tabi çorba da olabiliyor, tatlı da! Rezil de oluyor mevzu vezir de. Sakal şekliniz saç modeliniz ve bıyık modelinizle uyumlu olmalı ki bir bütünün parçaları gibi birbiriyle uyumlu durmalı, düzgün hoş bir görüntü sağlamalı. Aslında bu biraz da sakal modelleri konusuyla alakalı ama bu da sakal uzatırken hatta uzatmadan önceki evrede doğru yöne yol almak açısından mühim. Bunu atlamayın. 

Sakal uzatırken yapılmaması gerekenler

Sakal uzatmak istiyorsanız, bir kere öncelikle şu zırt pırt tıraş olma, sakal kesmeyi bir unutun. Kaldırın onu rafa. Sakal biçimsiz duruyor, orman kaçkını gibi mi görünüyorum sanrılarından uzak durmak gerek. Sakal uzarken biçimsiz olma evresi normal bir durumdur. Evvela bunu kabullenin. Sakal uzarken sizi sakal uzatmamak için tahrik edecektir. Mesela deli gibi kaşınacak, kuruluk yapacak, cildi kaşındıracak ve kepeklendirecek, biçimsiz sağa sola uzayacak, uçlarında kırıklar olacak, suratınız yuvarlak görünecek, olduğundan daha yaşlı gösterecek, yeterli derecede nemlendirmeniz gerekecek, sabahları ayna karşısında daha çok vakit geçirmenize sebep olacak, sizi ara sıra sakalı kesmeye ikna edecek… Durun, yavaşça o makineyi yere bırakın. Geçici biçimsizliğin tadını çıkarın. Sonrasında bakım isteyen sakallar evresinde sakaldan ya tamamen bıkacak ya da onunla birlikte tatlış tatlış yaşamayı öğreneceksiniz. (Bkz: Sakal Uzatırken Nelere Dikkat Edilmelidir?)

Sakal uzatma sabır işi

Sakal sabır işidir demiş miydik? Demedik, diyelim. Sakal uzatmak sabır işidir. Saldım çayıra Mevla’m kayıra kafasından da kurtulmanız gerek. Bunun nemlendirmesi, temiz tutması,  bakım yapması, taraması, yıkaması, yağlaması ( badem yağı vb. uygulaması) var. O yüzden biçimsiz çorak tarlayı sevmeden güzel mahsul almak da zor.

Sakal uzatırken kırıklıklar ve gürleşsin düşüncesiyle sakal uçlarını makaslama işlemi maalesef sakallar belli bir uzunluğa gelmeden önce yapılmaması gerekiyor. Sakalın kırıklıklarının düzelmesi ve en azından tarakla ve farklı şekillendiricilerle şekillenir olması için yeteri kadar bir uzunluğa erişmesi de şart. Sakal uzamadan düzeltmeye kalkışanlara daha temiz bir öneri var. Uzatmayın, tıraş olun diyoruz. Sakalsız, sinekkaydı tıraşla kırıktı, kaşıntıydı, kuruluktu uğraşmadan peynir gibi dolaşınız. Neyse sinirlenmedik tamam sadece sabrın sonu selamet atasözünü pekiştirme paragrafı yazdık.  Neyse o evreyi şöyle çizelim. Sakal uzatırken sakala müdahale etmeniz için şu kirli sakal evresini az daha geçmesi gerekiyor. İlk bir aydan sonra ufak tefek müdahaleler, surat şeklinize göre de öncelikle gıdık altı bölgesinden ve yanak üstlerinden yüzü yana doğru şişkin gösteren sakalları kısaltmak hem görüntü, hem uzama açısından faydalı olacaktır. 

Minik anahtar önlemler

Sakal bıyık kombini önemli onu atlamayın. Sakala uygun bıyık modellerini gözlemleyin. Çevrenize bakın.

Sivri çeneli erkekler sert ve keskin görünen sakal modellerinden kaçın! Erkek adam sert olur da beton gibi surat ifadesi de her an iyi gitmez. Biraz yumuşak ifadeler, cildi güzelleştirir. Gülerken sert görünmek istemezsiniz değil mi?

Yuvarlak yüzlülere; uzun sakal bırakmayın! diyoruz. Ve bu kısmı da tertemiz geçiyoruz. Bırakın uzun sakalı kare yüzlülerle oval yüzlüler bıraksın. Adamlara lazım. Sizi daha da terlik suratlı bir hale sokar. Kusura bakmayın bu bir hakaret değil, bir tanımlama sıfatıdır. Uzatmayın uzun sakal, yuvarlak yüzlü abilerim. 

Keçi sakal hayranları abilerim de burayı okursa iyi olur. Bu sakal her erkeğin yüzüne gitmez. Bu en popüler sakaldır. Ama gideni var gitmeyeni var. Şurada biz bizeyiz; olmadık yerlere kelebek konmuş gibi bir görüntü olsun istemeyiz. Oval yüzlere bir nebze daha iyi yakışan bu sakal modelini güçsüz sakalı olan erkeklere önermiyoruz. Elmas yüz şekli olan erkekler de de önerilir. Çevrenize, kuaföre, kız arkadaşınıza, şekil şemailden anlayan dostlarınıza bu sakal modelini danışıp bırakmanız önce sizin sonra tüm erkek milletinin yararına olacaktır. 

Sakal uzatırken yapılan hatalar konusunda bakımsız sakal uzatma ise bu eylemin en kabul edilmez yanı. Temizlik, bakım, sakalı besleme işlemleri sakal uzatırken ihmal edilmemesi gereken konular. Bilginize. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021