SAKAL BAKIMI

Sakal Serumunu Kullandıktan Sonra Sakal Dökülür mü?

Sakal serumu nedir diyenler için, bilmeyenler varsa kısacık özet geçelim. Öncelikle şunu söyleyelim. Sakal serumu, sakal bakım yağı değildir. İşlevleri farklıdır.Sakal serumu ve sakal yağı farkını detaylı olarak Sakal Bakım Yağı ve Sakal Serumu Farkı makalesinden okuyabilirsiniz. Biz konumuza dönelim;

Sakal serumu kullanmayı bıraktım sakalım dökülür mü?

Eğer kullandığınız serumunun içeriği ağırlıklı olarak geçici kan pompalamaya yönelik bileşenlerden oluşmuş ise (ki piyasada birçok üründe bu etkiyi sağlamak için tansiyon ilaçları kullanılıyor. Bu ilaçların kan hızlandırıcı etkisiyle geçici bir kan pompalanmasıyla sakal diplerindeki hücreler ve kıl kökleri canlanıyor, sürekliliği de kısır oluyor.Evet, bu tarz bir serum kullanmayı kesince sakalda dökülmeler normaldir. Şayet besleyici, kıl köklerini uyarıp güçlendirmeye yönelik bir serum kullanıyorsanız, kullandıysanız, hatta içinde Trichogen gibi kıl büyütme ve besleme etkisi kanıtlanmış bileşenlerden oluşan serumlar sakalınızda etkili bir büyüme sağlamışsa, o sakalda dökülme yaşanmaz. Çünkü zaten kıl kökleri kazanılmış olur. Güçlenmiş, köklenmiş olur.

Yukarıda sakal için serum kullanmayı bıraktığında sakalların dökülme riski var mıdır sorusu üzerine konuştuk ve bazı ürünlerin bu etkiye sebep olduğunu bazılarının ise, bu etkiyi ürün içerikleriyle yendiklerine değindik.

SAKALIN DÖKÜLMESİ İÇİN BİR YAN ETKİSİ OLMAYAN, DERMATOLOJİK, CHALLENGE VE MİKROBİYOLOJİK TESTLERDEN ONAY ALMIŞ BİR SERUMUNUN DA LİNKİNİ VE İSMİNİ ŞURAYA BIRAKALIM:
SAKAL BABA SAKAL SERUMU

Trichogen demişken; Trichogen; Dihydrotestosterone hormonu yani DHT, kişinin yaşı ilerledikçe vücutta dengesi değişen, etkisi de o oranda artan bir hormondur. DHT’nin fazla salgılanması saçın bütünlüğünü bozar, saçta kellik, dökülme, seyrelme, incelme ve sakal gibi diğer kıllarda sorunlara sebep olur. Bu konuyu daha önce zaten işlemiştik, DHT Hormonu Ve Saçlar adlı makaleden detaylar için göz atabilirsiniz. Trichogen DHT hormonunun olumsuz etkilerine karşı saç ve sakalın yapısını onarır ve güçlendirir.

Trichogen’nin sakal gürleştirme etkisi

Trichogen, sakallar için de gürleştirici, yeni sakal teli oluşumunda da etken bir bileşendir. Trichogen zayıf sakal köklerinin, dökülmüş olanların, henüz çıkamayan kılların (sakalların) veya daha evvel dökülmüş olan sakalların tekrar oluşmasında, sakal köklerinin güçlenmesinde de etkilidir. Sakal oluşumunu hızlandırır. Trichogen içeren sakal bakım ürünleri hem sakalları  hem de sakal kökleri bulunan cildi onarır. Testosteronun olumsuz hormon etkilerinden (örn: DHT’den) dolayı dolayı saçta olduğu gibi, yine vücudun diğer bölgelerinde ve sakalda da dökülmeler olabilir. Trichogen bununla da savaşır, hormonların olumsuz etkilerini tersine çevirir. (Bkz: Trichogen’in Saç ve Sakal Üzerindeki Etkisi)

Etkili sakal serumu seçmek ve ürünün içeriğinde ne olduğu önemlidir. Paranız boşa gitmesin, sakal çıkarma hevesiniz kaybolmasın istiyorsanız, yukarıda saydığımız geçici kan akışını hızlandıran içerikler barından ürünlere mesafeyle yaklaşmakta fayda var 😉  

SAKAL.COM.TR

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021