SAKAL BAKIMI

Sakal Serumu Nedir?

Sakal serumu, sakal çıkarmaya yönelik bir üründür. Dünyayı fethetmek gibi sıradan bir fikriniz varsa öncelikle sakal şart. Bkz. Kanuni Sultan Süleyman ya da Karayip korsanı. Önce sakal serumu kullanmışlar sonra fethe çıkmışlar.(!) Sakal serumu kullanan bir hükümdar var mıdır acaba diye de düşünmeden edemedim şimdi. Eğer bir çatlak bir gün “Tarihte sakal serumu kullanan ünlüler” diye googling yaparsa söz bu sayfada da ona yakın bir sonuç bulabilir. Neyse bu kadar goy goy yeter. Şimdi Sakal serumuna geri dönelim. 

Sakal serumu sakal çıkarır mı?

Evet, Google’a bu soruyu yüzlerce kişi yazmış. Sakal serumu sakal çıkarır arkadaşlar. Şimdi sessizce dağılabilirsiniz(!) Hangi sakalı ne kadar çıkarır bilinmez ama evet. Çıkarır. Hiç sakalınız yoksa bu biraz zor. Çünkü sakal yapısını oluşturan iki ana etmen var. Birincisi genler! İkincisi sakal kök yapınız ve hormonlarınız. Sakallar seyrek ise bir şansınız var. Bu serumlar seyrek sakalları değiştirebilir, sakal artışına ve yeni sakal köklerine kavuşmanıza fayda sağlar. (Bkz: Sakal Gürleştirme Yöntemleri)

Sakal serumu nasıl kullanılır?

Sakal serumunun nasıl kullanıldığını prospektüsünü okumadan önce merak edenler için açıklayalım: Sakal serumu biraz sabırla kullanılması gereken bir üründür. 1 aydan önce sonuç almayı biraz göz önünde bulundurmak beklentiyi doğru şekillendirmek için doğru olacaktır. Sakal serumunu, günde bir kez uygulamak gerekir. Tahriş olan bölgeye uygulanması önerilmez. Sakal serumunu kullanmadan önce sakal çıkması istenen bölgeye tıraşlama yapılmalıdır. Bu cilde ve kıl köklerine daha çok etki etmesi için öneriliyor.

En iyi sakal serumu hangisi?

Bolca yorum okumanız gerek. Biliyorsunuz internet hemen her konuda (absürt konular da dahil) en büyük ansiklopedi. Türk markaları da tercih edebilirsiniz. Sakalla ilgili özellikle sakal ve erkek bakım ürünleri üzerine yoğunlaşan markalar da mevcut artık. Bileşenleri doğal ürünlerden oluşan sakal serumu markalarını tercih edebilirsiniz. Dediğim gibi, hem ekonomik hem de sağlık açısından mağdur olmamak için iyi araştırmak şart. Kullanıcı yorumları da biraz yanlı ve ölçüsüz yorumlar olsalar da onlar da fikir yine fikir verir. Marka bilinirliği ve markanın diğer ürünleri de yine bu konuda size bir fikir verecektir. Profesyonel olarak sakal vb. işlerle uğraşan markalar daha tercih edilir durumdadır. Bu durum mağduriyetinizi gidermenizi ve bir sorun yaşadığınızda muhatap bulmanızı, sorun karşısında size yardımcı olacak bir muhatap bulmanızı kolaylaştıracaktır. 

Ayrıca yine Türk markaları kullanıcıya sakal bakım setleri hizmeti de veriyor.  Sakal bakım kiti sakal serumu, sakal bakım seti olarak ulaşabilir, araştırabilirsiniz. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021