SAKAL BAKIMI

Sakal Altındaki Kuru Cilt için ne yapılmalı?

Sakal altında kuruyan cilt sorunu

Sakalı uzatırken cildin dengesi bozulabilir. Cildiniz kuruyabilir ve pul pul dökülebilir. Basit önerilerle Sakal altında kalan kuru cilt için ne yapılmalı? Sorusunu cevaplayalım. 

Sakal altındaki kuru cildin sebebi kuru sakaldır. Sakal kepek ve sakal kaşıntısına sebep olur. Kuru bir sakal bakım ister. Elbette sakalın altında kalan kuru bir cilt için ve kuruluğu tamamen önlemek, hatta sakalın yumuşak ve sağlıklı olması için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Sakal altı kuru cilt nedenleri neler?

Birçok sebepten sakal derisi kurur. Cildi, cildin doğal yağı sebum nemli ve esnek tutar. Sebum yağı, ciltte ve sakal foliküllerinde bulunan küçük yağ bezleri tarafından üretilmektedir.
Yağ bezleri günlük olarak sebum üretebilir ve bu doğal yağ sadece sınırlı miktarda üretilir. Sebum yağının dengesini temizlik yönteminden vücut dengesine her şey etkileyebilir. Örn: Sakalı, sodyum hidroksit, potasyum hidroksit gibi ağır miktarda güçlü temizleyici kimyaya sahip şampuanlar vs. ile yıkamak ya da akne ve cilt temizleyicilerle yüzdeki nem dengesini bozmak… Ayrıca sakalı çok sık yıkamak da buna bir sebeptir. Önerilen periyot sakalınızı haftada sadece birkaç kez yıkamaktır. Siz bir de sakal uzatıyorsanız; o sakal biraz geç ve sağlıksız büyüyecek demektir. Çünkü sakal doğal yağlara ihtiyaç duyar. Başka nedenler de var tabii ki!

Sakal altında kalan kurumuş cilt sorununu düzeltmek kolay, ucuz ve hızlıdır. 

Sakal yıkama şeklini değiştir

Sakal altındaki cilt şeklinin kuru, kaşıntılı ve kepekli olmasının en büyük nedeni, sık sık sert temizleyicilere maruz bırakmaktır demiştik. Bunu unutun, sakal için üretilen sakal sabunu – sakal şampuanı gibi ürünleri deneyebilirsin. Bir de sakalı daha az yıka, sakala nazik davran, sakal kremi ve yağlarını da düşünmenin vakti gelmiş… Kuru cilt sorunu yaşamamak için Sakal Yıkama Sıklığı ve Doğru Sakal Temizliği adlı yazıya da göz atabilirsin. 

Sakalınızı düzgün bir şekilde temizlemek için:

Sakalı haftada en fazla 2-3 kez yıka. İyi bir sakal şampuanı ve sakal kremi kullanılması da uzman tavsiyesidir. Saç şampuanı ve kurutucu sabun kullanma. Sakal yağı ve sakal balsamları işe yarar ürünlerdir. Kuru cilt için su bazlı, yarı su bazlı losyonlar, kremler iş görür. , Sakal yağı daha çok sakala çalışırken losyon ve kremler direkt cilde etki bırakır. İkisini de kullanmak bakım sürecini hızlandırır. Bunun nedeni, su ve gliserin bazlı nemlendiricilerin, hızlı cilt emilimi sağlaması ve sakal yağı ya da balsamdan çok daha etkili bir şekilde cildin katmanlarına nüfuz edebilmesidir.

Ölü deri hücrelerini cildinden arındır

Sakal altındaki kuru cilt ortaya bolca ölü deri ve kepek çıkarır. Duş, krem ve sakal yağları bunlardan azaltsa da yine peeling gereken bir müdahaledir. Sakal ovma ve cildi uyandıran aparatlar kullanabilirsiniz. Sert bir sakal fırçası ise günlük kullanım için uygundur. 

Kuru cilt sorunu için su içiyor musun?

Yeteri kadar su içiyor musun? Kuru cilt için daha fazla su içerek sorunu çözebilirsin.  En az 2 litre.

sakal.com.tr

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021