Kategoriler: ERKEK BAKIM

Saç ve sakal bakımı için ne gerekli?

2020’de kendimize daha iyi bakmayı öğrendik. Daha doğrusu kendi dış görünüşümüz için yeterince fazla vaktimiz oldu. Temizlik anlayışımızı da gözden geçirdik. Daha sık el yıkadık! Tabi vakit çok olunca saç ve sakal bakımı konusunda da 2020 verimli bir yıl olmuş olabilir. Bu, saçı ve sakalı evde kesip, tıraş edebileceğimiz, daha çok sakal ve saç bakımı yaptığımız anlamına da geliyor. Kişisel bakımı kendi kendinize yapmak isterseniz “doğru araçlar neler, hangi ürünleri kullanmalıyım?” gibi sorulara cevap ararsınız. 

Eğer öyleyse, bu yazıda temel ihtiyaçlar ve ufak tatlı öneriler üzerine biraz konuşalım. Kişisel bakım sürecini basitleştirecek bazı temel bilgiler bu yazıda!

Saç ve sakal bakımı için kesici aletler önemli

Saç ve sakal kesmek, onları düzeltmek için çok seçenek yok. İyi bir tıraş bıçağı ya da jilet, ince uçlu bir makas, meşrebine göre ustura, bir de saç-sakal kesen tıraş makinesi! Senin için en iyisi hangisi? Bunun cevabı rahat kullanım, bütçe, el becerileri gibi farklı sebeplerden oluşan tercihlere bağlı. : ) İyi kalitede olmasına özen gösterin. Uzun ömürlü ve tekrar tekrar kullanılabilir kalitede olmasına dikkat edin. Temiz kullanmaya özen gösterin ve kesici aletlerin toplu-çoklu kullanım değil kişisel ihtiyaçlarınız için kullanın. Enfeksiyon ya da farklı bir hastalık kapmak istemezsiniz, değil mi?

Erkekler saç düzeltici kullanır mı?

Evet! Bu cihazlar ve ürünler olarak ayrışır. Biz cihazlardan bahsedelim. Kablosuz saç düzleştiriciler daha pratik, esnek kullanım için pek hoş. İnce stiller ve özen gerektiren saç sakal ihtiyaçları için saç – sakal düzleştirici cihazlar iyi yatırımdır. Ne yazık ki, jilet ve makas gibi, analog düzelticiler bazen yetersiz kalabilir. Bu arkadaşlar sakal bakımı için daha etkili kalırlar ancak saça yetişemeyebilirler. Ayrıca saç düzelticiler sakal düzeltici olarak da kullanılabilir. (Tabii çok yakmadan!)  

Saç ve sakal kesme makinesi

Saç kesme makineleri ve düzelticiler  artık sakal da kesiyor. Vücut kitleri de yanlarında geliyor. Fonksiyonel bir kesme makinesi sizi yüzde elli daha bakımlı yapmaya garantidir. : ) Evde çocuk ya da yaşlı erkek varsa, bunları da tıraş edebilirsiniz. : ) Bir tıraş makinesi edinerek sakal tıraşı masrafından ve ense tıraşı nöbetlerinden kolayca yırtarsınız. İnsanın kendine ait kişisel bakım malzemeleri olması çok güzel bir duygu dostlar! 😀

Saç sakal tarama- düzenleme aletleri

Taraklar ve fırçalar sakal tarağı, sakal makası erkeğin ihtiyaçları arasındadır. Kim istemez ki, saçını kolayca düzeltip sokağa kendini atmayı? Bu arkadaşlar bu yüzden ayrıca önemli, biliyorsunuz. : ) Her neyse, dağınık ve dolaşık saçın ya da sakalların açılması için fırça, tarak şart! Tabi arada sırada taramak ve fırçalamak şartıyla.

  1. Saçı düzeltmek için bir saç fırçası tek başına yetmez. Sakalı ya da saçı zaten öncesinde taramak ve taramaya alıştırmanız da gerekir. Saç ve sakal dipleri, deri ve kıllar buna alışacaktır.
  2. Saç ve sakalda fazla düğüm ve kırıklar varsa, tarakla zorlamayın. Kopma, dökülme, çekilme, deriye hasar vermemek için taramadan önce kılların/saçların diplerini ve gövdelerini nemlendirmeyi unutmayın. Bazen suyla ıslatmak bile çok fark eder. Deneyin.
  3. Son olarak, saç tipinize uygun tarağı kullanın. Farklı sakalların ve saçların farklı bakım rutinleri gerektirdiği unutmayın, kendi vücudunuzu tanıyın dostlar!

Saç ve sakal bakım ürünleri

Saç ve sakal ürünlerini kullanırken önlem almak ve bazı şeylere dikkat etmek gerekir. Farklı ürün markalarını aynı anda aşırı kullanmak, yetersiz kullanmak veya çok karıştırmak, düzensiz kullanmak, saç ve sakalın bakım ve büyüme evrelerini kötü etkiler. Reklamı olan ya da reklamı iyi olan her ürün iyi değildir. Bir ürünü seçerken onun gerçekten bir işe yarayacağından emin olun. Sakal bakım ürünleri, saç bakım ürünleri satın alırken markaları, kullanıcı deneyimlerini, yakın çevrenin birincil ağızdan kullanım deneyimlerine kulak verin. Sakalı beslerken cildi de, saçı beslerken saç derisini de beslemeyi ihmal etmeyin. Bazen bir sakal yağı sakalın ihtiyacını tek başına da karşılayabilir. Ya da doğru bileşenlerle oluşturulmuş doğru bir saç şampuanı, sakal şampuanı size beklenenden fazla bir etki sağlayabilir. Bkz. Erkek bakım ürünleri seçerken nelere dikkat edilmeli? 

Sonuç

Saç ve sakal bakımı zor değildir ancak biraz ilgi ve sabır ister. Doğru beceriler, doğru araçlar ve işe yarar ürünlerle her erkek bakımlı saçlar ve sakallara sahip olabilir. Sayfadaki diğer kategorilere de göz atmayı unutmayın. 

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021