ERKEK BAKIM

Koltuk Altı Kokusu Nasıl Geçer?

Yaz geldi, yaz çevremizdeki her şeyin kokusunu daha çok duyduğumuz bir mevsim. Güzel kokular neyse de, böyle kötü ve rahatsız edici kokulara maruz kalınca mevsim çekilmez oluyor. Baş karakter de ter ve koltuk altı kokusu. Toplu taşımada, metroda, metrobüste, otobüste vs. ter kokusuyla başı dertte olan ya da buna maruz kalan insanların çilesi.

Koltuk altı kokusundan korunmak için neler yapılır?

Koltuk altı kokusunu gidermenin ya da en aza indirmenin yolları var. Bildikleriniz dışında az bilinen yöntemleri ve doğal çözümleri de aşağıda sıralayalım. Tabi ilk ve en önemli kural temiz bir cilt bilinci, her gün duş almak, duş – banyo mümkün değilse koltuk altı bölgesini her gün yıkamak, ferah kokular ve esans / parfüm içeren temizleyiciler tercih etmektir. Bol su tüketmek ve mevsimle uygun kıyafetler giymek. Tabi epilasyon alışkanlığını da göz ardı etmemek gerekiyor 

Roll-on ve Deodorantlar

Roll-on ve Deodorantlar Nasıl kullanılmalı?

Roll-on ve aerosol olarak bilinen sprey deodorantlar bu konuda en bilinen önlemlerdir ancak cilde doğru uygulanması ve doğru kullanılması gerekir. Nasıl mı? Bir kere ürün muhakkak kuru ve temiz bir koltuk altına uygulanmalıdır. Roll-on koltuk altının tamamına temas etmeli ve aşağıdan yukarı yönde sürülmelidir. Spreyleri ise kullanılmadan önce çalkalayıp kullanmak gerekir. Roll-on da deodorant da cilde uygulanır, elbiseye sıkılmaz, iz bırakır kir yapar. Elbise üzerinde de bir işe de yaramaz. Spreyler en az 15 cm uzaklıktan ve dik tutularak uygulanır. Elbisenizi giymeden önce ürünlerin kurumasını bekleyin.

Koku uzmanı Vedat Ozan’ın deodorant ve koku üzerine bilgilendirici kısa bir videosu da şurada.

Koltuk Altı Kokusu için Limon

Limon, doğal deodorant görevi gören bir besindir. Limonun yapısındaki sitrik asit, ciltte ve koltuk altında oluşan kötü kokuya neden olan bakterileri asidik özelliğiyle öldürür. Limon, kullanımı da pratik ve ter kokusu için etkili bir yöntemdir. Deodorant için kolu altı bölgesine limon suyu sürebilirsiniz. Limon koltuk altı bölgesindeki cilt ince olduğundan bir süre yanma yapabilir fakat zarar vermez, düzenli kullanımda ter kokma ve koltuk altı kokusunu azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca cilt kararmaları ve cilt lekeleri içinde limonun cilde sürülmesi etkili bir yöntemdir. Koltuk altı kararması içinde işe yarar.

Koltuk Altı Botoksu

Koltuk altı botoksu ile koltuk altındaki terlemenin önlenmesi de mümkündür. Koltuk altı kokusu ve aşırı terleme botoksla engellenebilir. Türkiye’de bazı lüks restaurantlar yoğun bir çalışma günü olan garsonlarına bu yöntemi uygulatmış, müşterilerin yemek sunumları esnasında kötü kokulardan rahatsız olmaması için denenmiş ve gündeme gelmiş, popüler olmuştu. Yöntem botoks enjeksiyonu uygulamasıyla kişinin koltuk altı bölgesinde bulunan ter bezlerinin terleme refleksini geçici olarak engelleyen bir müdahaledir.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021