Kategoriler: ERKEK BAKIM

Erkek Duş Jeli Kullanır mı?

Nedir bu erkeklerin duş jeli kullanma hevesi?

Erkekler duş jeli kullanır mı? Erkek duş jeli kullanmalı mı?
– Duş jeli kullanımını tabi ki cinsiyete indirgeyemeyiz. Bu bir ölçüt olamaz, olmamalı. Herkes istediği ürünü kullanabilir. Kaldı ki birçok kozmetik markası zaten erkek kokuları içeren, erkekler için duş jeli üretiyor. Ancak duş jelinin ilk pazar hedefi zaten kadınlardı. Yani duş jelleri ilk önce kadınlar için üretilen bir üründü.Daha sonra bakımlı erkek kümesinin genişlemesiyle… Neyse, Erkekler neden duş jeli kullanmasınlar ki? Ancak çoğu erkek ben de dahil, duş jellerine karşı biraz mesafeliyiz, çoğumuz da duş jeli kullanmaya gerek duymuyoruz. Evet gerçek şu ki; erkekler kadınlarla kıyaslandığında daha az duş jeli kullanıyor. 

Bununla ilgili sözlüklerde başlıklar da var. Örn: banyoda duş jeli kullanmayan erkek, sabunu bırakıp duş jeli duş jeli kullanmaya başlayan erkek gibi tanımlar, tespitler ve tabi ki birçok farklı görüş de var. Genelinde ise erkekler duş jeli ürünlerine; kullanmaya gerek yok, bunlar para tuzağı, pazarlama şeysi… diye bakıyor. Ben de birkaç kez duş jeli kullandım ama kullanma gereği duymayanlardanım. Sebebi farklı; ben ekonomik ve daha çevreci bir yaklaşım için, bir de suda kolay arınmadığını, suyu boşa akıttığını düşündüğüm için duş jeli tercih etmiyorum… Aşağıda “markalara göre neden duş jeli kullanmalıyız?” sorusunu inceleyelim. 

Neden duş jeli kullanmalıyız?

Markalara göre neden duş jeli kullanmalıyız? Elbette ki duş jelinin vücuda faydaları da vardır. Boşuna üretilmiş olamazlar değil mi? Örneğin nemlendirici ve cildi temizleyici özellikleri var. Peeling ve cildi yumuşatma özellikleri var. Bir de son dönemlerde sakal tıraşı olurken kullanılan erkek duş jeli üretiliyor. Birçok kişi sabuna göre daha kolay kullanıldığını belirtmiş, ciddi bir ayrım olmasa da bu da bir sebep olarak belirtiliyor.
Bir erkek sadece duş sonrası güzel kokmak istese bile duş jeli kullanır. Fazla sebep aramaya gerek yok. 

Duş jeli ne işe yarar?

Duş jeli aslında yüzlerce yıldır kullandığımız banyo sabunlarına alternatif olarak kullanılıyor. Duş jeli vücudu kirlerden arındırmak için kullanılmaktadır. Hatta kullanmayanı ayıplıyorlar.(!) Kişisel bakım ürünüdür. Bir de kullananlarda yoğun ve güzel bir koku etkisi sağlıyor. Duş jelinin sabunlardan artısı da cildi nemlendirmeye destek olması ve sabuna göre vücuttaki nem dengesini daha iyi koruması. Tabi peeling ve saç için de kullanılabilen ürünler sadece koku saçan duş jellerine göre daha faydalı bir ürün olabilir.

Erkek duş jeli

Bir duş jelinin kullanan kişide bıraktığı en önemli etkisi; duştan sonra tende çokça koku bırakması ki, kokular, özellikle ferah kokular da bilişsel olarak daha temiz hissetmemizi sağlıyormuş. 🙂 Ben demiyorum bilim böyle diyor. Gerçekten şampuana ya da sabuna nazaran duş jellerinin alametifarikası duş sonrası güzel kokular yayması. Kokuların temiz hissetmekle ilgili bir örnek de şu: Bulaşık deterjanları ve çamaşır suyu içinde kullanılan limon kokusu da bu etkiyi pekiştiriyor. Çünkü bizim kültürümüzde limon kokusu temizlik hissini çağrıştırıyor. 

Erkek duş jeli ile sakal tıraşı olmak

Biz Türklerin bir ürünü birden fazla amaçlarla da kullanabilme yetisi vardır 🙂 Emin olmamakla birlikte bu alışkanlıklardan çıktığını düşündüğüm bir farklı ürün de aynı zamanda sakal tıraşı olmak için kullanılabilen duş jelleri. 🙂 En azından bu durum “erkekler duş jeli kullanır mı?” sorusunu on ikiden vuruyor.
– Evet, erkekler duş jeli kullanırlar, sakal tıraşı ve hatta vücut kıllarını kolay tıraşlamak için… 

Duş jellerinin vücudu temizleme etkisi var mı?

Erkek duş jelleri de tüm duş jelleri gibi vücudu kirlerden arındırmak amaçlı kullanılıyor. Duş jellerinin vücudu temizleme hatta bazılarının peeling etkisi olanları da var. Bunlar diğerlerine göre daha iyi fayda sağlayabilir. Sabunlara göre duş jelinin PH değeri daha düşük bu da cilt sorunları ve alerji olasılıklarını azaltıyor. Tabi alerjiye yatkın cildiniz varsa içindeki maddeler de risk olabilir, dikkat! 😉 Duş jelleri ve sabunla sık banyo yapmak da yine alerjiye, tahrişe ve vücutta yararlı bakterilerin yok olmasına sebep olabilir.

Duş jelleri cilde bakım yapar mı?

Büyük kozmetik markalarının söylediğine göre, satın aldığınız bir duş jeli cilde bakım yapmalıymış. Bir de duş jelinin fonksiyonu ile ilgili şöyle söyleniyor: Bir duş jeli vücuttaki terleme ve yağlanma sorununa karşı değil fazlasını da sunmalıymış. Örneğin cildi yumuşak ve pürüzsüz yapmak için… Markalar bu özellikleri için kullanılmasını öneriyor. 

Duş jellerinin cildi nemlendirme etkisi de olmalıymış. Bu erkek duş jeli için de geçerli tabi. Duş jelleri vücutta nemin korunmasını sağlıyormuş. Cildi kurutmadan temizlemek için ve sakal tıraşı öncesinde kullanımda daha kolay bir sakal tıraşı olmayı sağlamak için öneriliyor, cildi nemlendirerek var olan sakalı da yumuşatıyormuş. Duş jelinden bahsetmişken şuraya da hep konuşulan olan Banyo ve Duş Arasındaki Farkı anlatan makaleyi de bırakalım. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021