SAKAL BAKIMI

Kırık sakal ucu nasıl düzeltilir?

Kırık sakal ucu neden olur?

Sakalınızda kırık sakal ucu varsa sakal bakımı yapmıyorsunuz ya da kötü bir sakal bakımı yapıyorsunuz olabilir. Bir sakal büyümek ve sağlıklı olmak için mineraller, vitaminler, vücudun doğal salgısı olan sebuma ihtiyaç duyar. Sakal birçok farklı sebepten kurur, matlaşır ve bu durum sakalın bakımsız ve dağınık görünmesine neden olur. Bu da sakal uçlarında bölünmeler, kırılmaları hızlandırır. Sakal uçları yanlış şampuan ve sabun vb. ürünler, yeterince sakal bakımı yapmamak, sakalları az nemlendirme gibi sebeplerden kırılır. 

Kırılan sakal uçları nasıl düzeltilir?

Kırık sakal ucu genelikle yanlış sakal temizliği ya da yanlış bakım yöntemleriyle oluşur. Örneğin sakalı cildi ve kıl gövdesini yıpratarak yıkamak, bastırarak temizlemek cili tahriş ediyor ve kıl yapısına zarar veriyor. Zırt pırt sakal yıkamak, sakalı çok temizlemek sakal kırılmalarında çok etkilidir. Bunun nedeni sebumun sakaldan uzaklaşmasıdır. Haftada 2 kez sakal temizlemek yeterlidir.

Sakal uçlarında kırık olmasını istemiyorsunuz ama sakalları saç şampuanlarıyla ve sıradan sabunlar temizliyorsanız, yapmayın!  Mevsime göre sakalları destleklemen gerekiyor. Örneğin kışın kuruluk artar ve sakallar daha kolay kırılır. Nemlendirmeye bu mevsimlerde daha çok vakit ayırmalısın. 

Kırık sakal uçları için sakal makaslarını kullanmaya zaman ayırın. Sakal uçlarını belirli aralıklarla minik minik kırpın. Sakal fırçası ve sakal taraklarıyla sakalları şekillendirerek alıştırın. Kan dolaşımı artar ve sakal uçları da tarandıkça kıvrılma ve kırıklıkları azaltır. Sakalı fön ile kurutmak, uzun ve sık sıcaklığa maruz bırakmak uçlarda kırılma, kopmaya neden olur. Bu ayrıca cilt kurumasına da sebep olur. Sakal şekillendirici ürünlerle fön etkileri azaltılabilir.

Kırık sakal ucu için nemlendirme ve sakal bakımı şart!

Kırık sakal ucu sorunu için nemlendirme en önemli önlem sayılabilir. Yeterince su içtiğinizden emin olmalısınız, kremler ve sakal bakım yağları gibi nemlendiricilerle de sakalı dışarıdan destekleyin. Duştan hemen sonra sakalları nemlendir, yağlarını sür. Cildini ve sakalını yumuşat. Su bazlı kremler daha çabuk etki eder. Nemlendiriciler sakalı yumuşatır, kepek sorununu ortadan kaldırır. Bu önlemlerle birlikte daha önce yazdığımız Sakalınıza yapmamanız gereken 7 şey ve Sakal Yanlışları ile Sakal Bakımı Nasıl Yapılır? adlı makalelere göz atabilirsiniz. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021