SAKAL BAKIMI

İsviçreli bilim insanları: Köpekler Sakallılardan Temiz

Başlığın aslı şöyle olacaktı. “İsviçreli bilim insanları ‘na göre: Köpekler sakallı erkeklerden daha temiz sayılır!” 

Tuhaf Araştırmalar Ekibi: İsviçreli Bilim İnsanları

Evet, gün geçmiyor ki tuhaf İsviçreli bilim insanları tuhaf bir araştırma yapmasın 🙂 İsviçreli bilim insanlarını bilmeyen yoktur. Biliyorsunuz bu arkadaşlar genellikle böyle işe yaramaz şeylerle ilgilenirler. Sanki daha ciddi işleri güçleri yok gibi ve sürekli böyle absürd şeyleri araştırıyorlar. Tabi bu rahatlıktan orası kesin 🙂 Sanki biraz da bilerek bu tarz magazinel, sosyal konularda dikkat çeken araştırmalar yapıyorlar. Bunlar hep ilgi çekmek için. Çekiyorlar da. Öyle olduğundan biz de sık sık bu arkadaşları duyarız. Hatta o kadar ki bu durumun üzerine ortalıkta bir espri bile dönüyor: “İsviçreli bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre… bla bla bla!” 

“Köpekler Sakallı Erkeklerden Daha Temiz”

Evet İsviçreli bilim insanları bu abilerim ve ablalarım,  yine durmamışlar ve bir araştırma yapmışlar. Erkeklerin sakalında bulunan bakterilerin köpeklerde bulunan bakterilerden daha fazla olduğunu söylüyorlar. Haydaaa! Ulen bu kavgada söylenmez(!) Bunu nasıl buldukları da en az araştırmanın kendisi kadar tuhaf. Erkekler sakalları yüzünden köpeklerden hastalık kapar mı kapmaz mı diye öğrenmeye çalışırlarken bu sonuca varıyorlar. Neymiş efendim, sakal bakterileri köpek tüylerindeki bakterilerden kat kat fazlaymış. Fazla olması da hastalık sebebi olabilirmiş. Kim oldukları bilinmeyen İsviçreli bilim insanları bu araştırmacılar, 18 sakallı erkekten sakal numunesi ve farklı cinslerde 30 köpekten tüy numuneleri almışlar ve karşılaştırmışlar. (Umarız köpeklerin ağız-yüz bölgesinden almışlardır:) ) Hayır köpekten numune alma kafasını anlamadık o ayrı.İnsanın sorası geliyor; Hayır, SEBEBİ NEYDİ Kİ?

Özetle elde edilen sonuç, 18’lik delikanlılardan, 76’lık dedelere kadar hepsinin sakalındaki bakteri oranının çoook yüksek olduğu yönündeymiş. Bu 30 köpeğin sadece 20’sinde böyle yüksek bir orana ulaşılmış. Diğer 10 köpeğin boyun tüylerindeki bakteri oranı ise orta veya düşük seviyelerdeymiş. Sakallı elemanlardan 7’sinin sakalındaki bakterilerin adamı hasta edecek derecece yüksek olduğunu tespit etmişler. Adamı hasta etmeyin(!)  Sizin yüzünüzden / sakalınızdan dolayı araştırmalar köpekler daha temizdir diyor. Buradan sakalını temiz tutmayan erkeklere sesleniyorum. Lütfen sakalınızı, yüzünüzü güzelce temizleyin. Onlarca marka sakal sabunu üretiyor! Sakal bakım ürünleri üretiyor. Sakal bakımı nasıl olmalı? derseniz linke tıklayıp okuyunBi zahmet düzenli olarak şu yüzünüzü, sakalınızı yıkayın arkadaşlar. Çağımız uzay çağı değil sakal çağı. 

Tüm bunlardan sonra araştırmacı Profesör Andreas Gutzeit, abi de “Tüm bu bilimsel bulgular ışığında, sakallı erkeklerle KÖPEKLER kıyaslandığında kusura bakmayın ama şu köpekler bile sizden daha temiz! sonucu ortaya çıkıyor!” demiş. Yazık size, bizi İsviçreli bilim insanları‘nın diline düşürdünüz, ite köpeğe(!) denk düşürdünüz ya. İnsan gibi sakalınızı temizleyin. Köpeklerle sakallı erkekler kıyaslanmasın. 

Kaynak: bizim haber kaynakları
Not: Haber ve araştırma gerçektir. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021