SAKAL BAKIMI

Hızlı Sakal Uzatma Yöntemleri Nelerdir?

Aslında sakallar çok hızlı uzarlar. Hızlandırmaya gerek yoktur çünkü, vücudumuzdaki en hızlı uzayan kıllar yüzümüzdeki kıllar, yani sakallarımızdır! Erkekler olarak hiç tıraş olmadan onlarca metre sakal uzatabiliriz. Peki, gerçekten hızlı sakal uzatmak mümkün mü? Mümkünse de; Hooop! Bir gün sonra sırma sırma sakallara sahip olmak mümkün değil tabi. Sakal uzatırken sakalların uzamasını hızlandırmak biraz da olsa mümkün… Hızlı sakal uzatma yöntemleri vardır. Nasıl mı? 

Yaşam Tarzı Sakala Yansır

Aslında sakalların büyüme hızı kişinin genleri, yaşadığı ortam (coğrafya-mevsimler vs.) ve beslenme biçimleriyle bir de tabi ki vücuttaki hormonlarla doğrudan ilgilidir. Ancak beslenme ve diğer birkaç yöntem sakalların biraz daha hızlı uzamasını sağlayabilir. SU İÇMEYİ UNUTMUYORUZ! Suyu çok içiyoruz ki sakalımızın ihtiyacı olan suyu vücuttan çalmayalım. Vücudumuzu korurken sakalımıza da su kalsın. İlk kural bu! Stresten de uzak durun ki vücut doğru çalışsın, kılı da sakalı da saçı da bıyığı da olması gerektiği gibi beslesin. Uykuya dikkat ediyoruz. Çalışan biri iseniz bu daha kolay ama serbest çalışıyorsanız uyku düzenine de ayrıca dikkat etmelisiniz. Bir de spor yapacaksınız, sporu aksatmayacaksınız. Diğerlerini de hemen anlatalım; 

Hızlı Sakal Uzatma için en uygun Mevsim Hangisi?

Sakal uzatmak için en uygun mevsim yaz mevsimidir arkadaşlar. Kıl ve sakallar sıcakta ve ter bezlerinin yoğun çalıştığı dönemlerde daha çabuk uzamaya elverişlidir. Yaz mevsimlerinde hızlı sakal uzatma amacına daha kolay ulaşabilirsiniz. Örneğin askerliğimi çok sıcak bir bölgede yapmış biri olarak, günde 2 defa tıraş olduğumu hatırlıyorum. Hatta sabah tıraş olup, öğleden sonra sürekli tıraş olan erler olduğunu, komutanlardan azar işittiğini… Ben de azar işitip, tekrar tıraş olmuştum 🙂 

Kişisel Bakım ve Cilt Bakımı

Kişisel bakım konusunda zaten sakal uzatma kaygımız olmasa da hassas olmalıyız. Bu ayrı bir konu. Öte yandan cilt bakımı da özellikle yüz bölgesi hassas ve bakım gerektiren bir bölgedir. Bakımlı olmak, genç(olduğunuz yaşta) ve sağlıklı görünmek için de cilt bakımı konusunu atlamıyoruz. Bakımlı ve sağlıklı bir cilt sakal ve sakalı çıkaran kıl köklerini de destekleyecek bu da cildin en başta normal çalışmasını sağlayacaktır. Yüzü ve sakalları nemlendirmeyi, cildi temiz tutmayı, gözenekleri havalandırmayı takip edin! Peelingler ne güne duruyor? Bakım demişken şuraya Sakal Bakımı Nasıl Olmalı? yazısını da bırakıyorum, bir göz atın.

Beslenme ve Sakal : Hızlı Sakal Uzatma

Bu başlık başlı başına bir başlık olabilir 🙂 ama burada kısaca geçelim. Yukarıda da belirttik SU İÇMEYİ aksatmayın. Çünkü su cilde doğrudan etki eder, kıl kökleri ve cilt altındaki yapıyı ve hücreleri su doğrudan besleyen bir maddedir. Öte yandan sakal (kıl kökü ve saç vb. kıl yapılarını besleyen besinler ve vitaminleri hızlı sakal uzatma dönemlerinde ayrıca tüketmekte fayda var. (Tabi normal, iyi ve gereken düzeyde beslenmeyi de ihmal etmeden.) Unutmayalım vücut sakaldan ibaret değildir. Biotin ya da Biyotin olarak da bilinen (B7) ve benzeri işlevleri sürdüren diğer vitaminler; kalsiyum ve protein kaynakları, örneğin en temel besin kaynaklarımız süt, yumurta, kabuklu kuru yemişler saç – sakallarımızın besin kaynaklarıdır. 

Sakal Bakım Yağlarının Sakala Faydası

Sakal bakım yağlarını seviyoruz. Erkekler bu tarz bakım bileşenlerine para harcamak konusunda daha temkinlidir. Hızlı sakal uzatma yöntemi ve sakal yağları ve sakal serumu arasında daha önce yazdığımız içeriklere göz atmalısınız. Örneğin; önce şu Beard Oil: Sakal Bakım Yağı adlı makaleye sonra alternatif yöntemler öneren Sakalı Besleyen Yağlar ve Badem Yağının Sakala Faydaları adlı yazılar size faydalı bilgiler sunar. 

Sakal Serumu ve Hızlı Sakal Uzatma

Eğer sakal serumu nedir, ne işe yarar, hızlı sakal uzatma için onun da bir faydası var mıdır derseniz de Sakal Serumu Nedir? adlı yazıya göz atabilirsiniz. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021