ERKEK BAKIM

Göz Altı Torbaları Nasıl Oluşur? Nasıl Geçer?

Göz Altı Torbası Nedir?

Göz çevresindeki cildin yapısı, vücudun en ince cilt yapısıdır. Dolayısıyla da hassas bir yapısı vardır. Göz çevresindeki cilt, vücudun iç ve dış etkenlerinden çok çabuk etkilenir ve formunda da gözle görülür derecede değişiklikler gözlenir. Örneğin, göz çevresinde cilt morarması, cilt kararması, sarkma, kırışıklık, göz çukurlarında çökme, şişkinlik, göz çevresi kızarıklığı ve tabi en çok göze batan sorun olan göz altı torbaları oluşur. Kişiyi sosyal ve fiziksel olarak olumsuz etkiler, yorgun – bakımsız hatta bazen yaşından büyük gösterir. 

 

Göz Altı Torbası Oluşmasının Nedenleri?

Göz altı torbalarının belirtileri arasında göz altlarında şişlikler, koyu ve mora çalan halkalar, gevşek ya da sarkmış ciltlerdir. Göz altı torbaları, vücudun yaşla birlikte gelişen olağan sonuçlarındandır ancak, en çok yorgunlukla kendini gösterir. Aşırı uykusuzluk, mevsimsel ve kronik alerjik rahatsızlıklar, fazla alkol tüketimi, fazla tuzlu gıda tüketimi, su içmeme, kalıtsal sebepler, stres gibi sebepler göz altı torbalarının oluşmasına sebep olurlar. Ödem oluşturan beslenme biçimlerinden uzak durmakta fayda var. 

Gözaltı Torbalarının Şişkinliğini Azaltmak İçin İpuçları

  • Yeterli Uyku: Yeterince uyuduğunuzdan emin olun. Vücudun biyolojik saatine uyun. Düzenli uyku saati oluşturun ve uyku düzenini bozmayın.
  • Soğuk Kompresler: Göz altı torbaları yukarıda saydığımız bir çok sebepten ortaya çıkar. En basit önlem, göz maskesi yapmaktır. Göz çevresine, cildi tahriş etmeden soğuk kompres uygulamak göz çevresini dinlendirip şişlikleri azaltacaktır. 5-10 dakika arasında kompres etki gösterir. Göz jel bantları bunun için üretilen kolay kullanımlı ürünlerdir. Yine soğuk çay maskesi, salatalık gibi nemlendirici besinler de göz çevresini rahatlatır. Soğuk demir kaşıklarda kompres için idealdir. Çiğ patates de sık tercih edilen bir üründür.
  • Sıcak çay poşetleri: Göz çevresi morlukları için, kitap okuma – bilgisayara uzun saatler bakma gibi aktiviteler sonrasında çay poşetleriyle yorgun gözlerinizi dinlendirebilirsiniz.
  • Sıkılaştırıcı Kremler: Göz çevresinde sıkılaştırıcı ve cilt besleyici kremler de göz altı torbalarının sık ortaya çıkmasını yavaşlatır. Bunun yanı sıra, hemoroid tedavisinde kullanılan medikal kremler de aşırı kullanılmaması uyarısıyla kullanıldığı bilinmemektedir. Bunu pek tercih etmemek daha doğru bir seçim olacaktır.
  • Alerjik durumlara karşı hassassanız: medikal ilaç desteği almayı ve doktora danışmayı göz ardı etmeyin. Göz çevresine zarar veren kozmetik ürünlerden, boya, sabun gibi maddelerden uzaj durun. Tüy yün vb. şeylere alerjiniz varsa, yatak malzemelerini alerjen koruması olan ürünlerden seçin.
  • Beslenme biçimlerinizi gözden geçirin: Vücutta ödem oluşturan beslenme biçimlerinden uzak durmakta fayda var. Örneğin aşırı tuzlu gıda tüketmek vücutta ödemi artıracağından, göz altı torbalarındaki şişlikleri de doğrudan etkileyecektir. Ayrıca yatarken sırt üstü yatmak, göz altı torbalarının biçimi ve göz çevresinde yayılmasını da yavaşlatır.

Göz Altı Torbaları Nasıl Geçer?

Yukarıda sıraladığımız göz altı torbalarının şişkinliğini yok etmek için yukarıdaki önlemlerin yanı sıra, bazı kişilerde daha köklü bir çözüm gerekebilir. Elbette daha etkili ve uzun süreli çözümler de mevcuttur. Bunlardan en etkilisi göz çevresi ameliyatlarıdır. Göz altı torbası ameliyatları başarılı sonuçlar alınan bir operasyondur. Yine ameliyatsız bir çözüm olan ve tamamı olmasa da birçok hastada başarılı sonuç alınan yöntem olan agnes göz altı torbası tedavidir. Tedavi mikro iğnelerle yapılır. İğneler cildin hasarlı yerlerine ısı ve radyo frekans göndererek, göz altı torbalarının bulunduğu kısımda oluşan yağ hücreleri ve yağ kümelenmelerini küçültür. Bu işlem gözaltlarındaki bölgede kolajen üretimini destekler. Göz çevresi daha gergin bir form kazanır. 5 yıla kadar göz çevresini istenilen formda tutmaya yardımcı olur. Agnes göz altı torbası tedavisi acısız bir yöntemdir. Hastanın günlük yaşamını olumsuz etkilemez, kişi operasyon sonrası günlük yaşamına devam edebilir. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021