Kategoriler: ERKEK BAKIM

Erkeklerde Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Diş Bakımında Pratik Bilgiler

Ağız ve diş sağlığı en mühim konulardan biri. Peki dişlerimiz, insanın gerçekten yaşamsal organlarından mıdır? Sindirim sistemi için vazgeçilmez organlarımız dişler, beslenme sisteminin birincil fonksiyonu olan öğütme fonksiyonu dışında başka anlam yüklediğimiz ender organlarımızdan biridir; “Dişlerim güzel görünsün!” Evet, güzel dişlere sahip olmak herkesin arzusu… Kemik, çene yapısı, gelişme dönemindeki dikkatler vs. ile bazı insanlar bu konuda daha şanslı. Beslenme ve dünyayla iletişim kurma fonksiyonu (konuşma) olan organlarımızın sağlıklı olması birincil konu fakat dişlerim estetik görünsün düşüncesi, yer yer ilkinin bile önüne geçebiliyor. Konu bu kadar mühimken güzel görünen ve sağlıklı dişler kadın erkek fark etmeksizin herkesin en önemli hassasiyetlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Sonuç? Onca insan “diş bakımı için kendim ne yapabilirim” düşüncesiyle kulaktan dolma birçok yanlış bilgiye başvuruyor. Biraz da bu sebeple kadın erkek herkesin diş bakımında faydalanacağı pratik bilgileri aşağıda kısa kısa sıraladık.

 

1-Hijyen, Sağlıklı dişler, Estetik görünüm:

Ağız ve diş sağlığımız gerçekten önemli. Bunu hepimiz biliriz. Günümüzde sağlıklı bir ağız tanımının, hijyen, sağlam dişler ve estetik bir görüntüden oluştuğunu hatırlatmamıza gerek yok. Doğru bakım ürünlerini bulun. Dişlerim güzel görünsün de ne olursa olsun demeyin. Çünkü karizma ve güzellik sadece görüntüden değil devamlılıktan ve evvela sağlıklı olmaktan geçer. 

 

2-Dişler iletişim aracımızdır; ilk intiba çok önemli:

Evet, dişlerimiz ve ağızımız iletişim aracımız olarak; ağzımızdan çıkan sesleri anlamlı hale getiren uzuvlarımızdır. Biriyle konuşurken ya da biriyle tanıştığımız ilk 5-10 saniye o insanla sonraki tüm ilişkimizi etkiliyor. Nefes kokumuz da, parlak dişlerimiz de bu sebepten önemli konular. Nefes kokusu için doğal ve dişe zarar vermeyen birçok yöntem var. Araştırabilirsiniz. Parlak ve sağlıklı dişler içinse aşağıdaki geri kalan önerilere göz atın.

 

3-Doğru diş bakımı için birkaç öneri: DİŞ BEYAZLATMA

İnsanların iyi görünmek adına bazen yanlış diş bakımı tercihleri yaptığını, sonunu pek düşünmeden davrandığını biliyoruz. İyi görünme kaygısıyla yapılan yanlış diş bakım tercihlerinin daha büyük sorunlara yol açması kaçınılmaz. Peki, n’apacağız? 1.’si diş beyazlatacağım diye ucuz ürünlerden uzak durmak. Dişlere bilinçsiz müdahaleler yapmayacağız. Kulaktan dolma bilgiler, diş pastası, karbonat, diş beyazlatma tozu, limon karbonat sirke karışımları uzmanlar tarafından önerilen yöntemler değildir. Hatta daha zararlıdır. Diğer, buna benzer birçoğu da doz hesabı gerektiren yöntemler olduğundan uzak bunlardan durmakta fayda var. Sararmış diş rahatsızlığı, doz ayarlama konusunda sizi gereğinden fazla teşvik edebilir. Dikkat! Sonra dişiniz ağrımasın.

Ancak, diş beyazlatma (bleaching) uzman müdahalesi gerektiren bir konudur, iyi sonuç almak için bu gereklidir. 

Evde kendi yöntemlerimiz istenmeyen sonuçlar doğurabilir, diş mineniz hasar görebilir. Peki, Diş beyazlatmak için ben yapabilirim derseniz, sınırlı da olsa ağız temizliği, diş bakımı ve diş beyazlatma için doğal önlemler – öneriler de var elbet: 

Diş beyazlatma için ÖNLEMLER

  • Dişlerinizi günde iki kez ve her gün düzenli olarak fırçalayın.
  • Yemek ve atıştırma sonrası ağzınızı çalkalayın. Dişlerde leke oluşumunu azaltır. Hem bakteri oluşumunu hem asit oranını azaltır hem de istenmeyen kötü koku oluşumunu engeller.
  • Kahve, çay, sigara kullanımını azaltabilir. Kullanım sonrası ağız çalkalama alışkanlığı kazanmak iyi bir çözümdür.

Diş bakımı ve diş beyazlatma için DOĞAL ÖNERİLER

    • Az miktarda doğal ince tuzla diş etlerinizi tahriş etmeden dişlerinizi ovalayarak temizleyebilirsiniz. Fırça kullanmanız diş etlerinize zarar verebilir.
    • Çileği ezip dişinizi ovalayabilirsiniz. Belirli aralıklarla kullanımda az da olsa etki edecektir.
    • Gliserin bakteri tutmayan özelliğiyle diş fırçaladıktan sonra, 2-3 damla kadarıyla etki eder.
    • Limon ve karbonat karışımını kesinlikle önermiyoruz. Diş beyazlatmak için limon ve karbonat kullanmayın.

4-Bakımlı dişler için doğru beslenme şart

  • Sağlıklı organlar için sağlıklı beslenmek gerektiğini Sağır sultan, dişsiz Osman, Kör Kadı bile biliyor. Kemik yapısını güçlendiren mineralleri almak sağlıklı dişler için şarttır. Peynir ve süt, yoğur vb. ürünler mineral sağlar.
  • Şeker kullanımını, çürümeyi hızlandıran asitli yiyecekleri, dişlere çok yapışan cips, patlamış mısır ve macuni kıvamda yiyecekleri daha az tercih ederek daha sağlıklı dişlere erişmeniz, diş bakımını kendiniz yapmanız mümkün.
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021