SAÇ

Dünyadaki En Uzun Saçlı Adam Kim?

Saç uzatmak, sadece kadınlara özgü bir davranış değildir ve kadınlar ve erkekler arasında bir ayrım aracı değildir. Erkekler de çevremizde sıkça gördüğünüz gibi saçlarını uzatır. Hatta bazen işi bir iddia boyutuna çıkaran insanlar da var. Örneğin, dünyanın en uzun saçlı adamı… Peki, dünyanın en uzun saçlı adamı kim? Aslında bu konuda tek bir kişi yok. Farklı zamanlarda farklı erkekler saçlarını en uzun uzatan kişi olma hakkını elde etmişler. 

Dünyanın En Uzun Saçlı Adamı: Tan Van Hay

İnsanlar farklı sebeplerden böyle ilginç girişimlerde bulunabiliyor. Bazen bunun sebebi farklı olmak, bazense bir şeylerden korkmak ya da bambaşka ve bize çoğu zaman saçma gelen sebeplerden dolayı da olabiliyor. Dünyanın en uzun saçlı adamı Tan Van Hay, 25 yaşında saçlarını kestirdiği sırada ağır bir hastalığa yakalanıyor, sonraki 50 küsür yıl boyunca saçlarını bir daha kestirmiyor. Saçları geçen sürede 6.7 metre uzunluğa, ağırlığı ise 10 kg. Bu biraz tuhaf olsa da ilginçliğini korumuş ve sahibine bir rekor kazandırmış.

Dünyanın en uzun saçlı adamı Tan Van Hay, bu farklılığıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giremese de bilinen en uzun saçlı adam olma ünvanını koruyor. Birçok gazete ve haber bülteninde haber olan adam günlük yaşamda saçlarının ağırlığından dolayı her an sıkıntı da çekmiş. Tan Van Hay, 2010 yılında, 79 yaşında hayatını kaybetmiş. Ölmeden önce kendisine sorulan “saçlarını en son ne zaman yıkadın?” sorusuna 11 sene önce diye cevap vermiş.

22 Yıl Saç Uzatan Adam: Phillip Aka

Tan Van Hay kadar sabırlı olmasa da 22 yıl boyunca saçlarını hiç kestirmeyen bir adam daha var. Fizyoterapist Phillip Aka. Kendisi 22 yıl boyunca saçlarını uzatıyor, bir gün artık uzatmak istemediğine karar verip saçlarını kestirmeye karar veriyor. Bunu da ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte bir video kaydı eşliğinde yapıyor. 22 yıldır uzattığı saçlarını kestirdiği video şurada. 

Dünyanın en uzun saçlı adamının saçlarını neden uzattığı sorusu aslında saçlarını uzatmasından daha ilginç bir durum… Korku insana her şeyi yaptırır sözünde farklı bir bakış açısı getirmiş. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021