SAÇ

Doğal şampuan | Neden doğal şampuan kullanmalı?

Doğal şampuanlar birkaç açıdan daha iyi

Birçok zararlı kimyasal barındıran bir saç şampuanı ya da saç kremi kullanmakta özgürsünüz. Bunun için kaygılanmıyor, nasıl olsa üretiliyor, üretiliyorsa zararı yoktur diyebilirsiniz.  Belki bu konu üzerine bu kadar dahi düşünmüyorsunuz. Yine de saçınızın iyi görünmesi bu şampuanlarla mümkündür, bunun da farkındasınızdır. Ancak şampuan seçerken bu kimyasal ve kolay çözüm sunan ürünleri tercih ederken göz önünde bulundurmanız gereken şeyler olabilir. Bunu aşağıda konuşalım. Kimyasal içerikli ürünler pratik ve kolay çözüm sunarlar ancak paranız dışında vücudunuzu da etkiler. Doğal şampuan kullanmak neden önemlidir, bunu konuşalım. 

Doğal ürünler saçlar için zararsızdır

Bunu çeşitli şekillerde, fırsat buldukça, sık sık dile getiriyoruz. Saç ürünlerinin birçoğunda bulunan kimyasallar, saç yapınızın hassasiyetiyle birlikte saçınıza iki kat zarar verir. Örneğin zaten kırılgan bir saçınız varsa, saçınızı iyi görünmek için daha çok masraf yapacaksınız demektir. Kimyasal bileşenler konusunda açık ve özgüvenli konuşmayan şampuanlar sizi görünmez zarara uğratır. Düzeltmek için daha çok saç bakımı yapmaya hazır olun. 

Doğal şampuan sağlığınız için daha iyidir

Şampuan ya da saç kremi… Durulandığında vücudun diğer yerlerine de akarlar. Cilt için bu durum risklidir. Cildin hangi kimyasala ne tepkiler vereceğini bilemeyiz, genellikle sebebi bilinmeyen, kızarıklıklar, kaşıntı ve cilt pullanmalarının birçoğu bu durumdan kaynaklanmaktadır. Çamaşır deterjanlarının etkileri gibi… Eğer anlamsız etkiler yaşıyorsanız kullandığınız ürünlerde bulunan sert kimyasallar cildinize temas ediyor olabilir. Cilt geçirgendir, kimyasallar cildin altına da kolayca geçer, farkında olmadığımız birçok farklı hastalık için de tetikleyici olabilir.

Doğal şampuanlar saçın çok yağlı ve çok kuru olmasını önler. Silikon içermezler, yağlı köklere veya saçı kurutan diğer sert kimyasalların kötü etkilerinden saçı uzak tutarlar. 

Doğal ürünler genellikle saç büyümesini hızlandırmaya yardımcı olur

Şampuanlar saça bir uzatma etkisi sağlamaz. Zararlı kimyasal bileşenleri yüksek ürünler, güçlü temizleyici etkileri olduğu için saçın doğal yağı ve yağ bezlerine saldırır. Bu da saç köklerini ve saç derisini kurutur, temizleyeyim derken saçı yıpratmak hiç ucuz bir yöntem değildir. Doğal şampuanlar, saçın gelişmesini ve sağlıklı büyümesini sağlar. Çay ağacı yağı, turunç, greyfurt gibi çözücü bileşenler, besleyici olarak hindistancevizi yağı, e vitamini yağı vb. içerikleriyle saç büyümesine yardımcı olurlar. Deneyin! 

Doğal şampuan çevre ve vücut dostudur

Vücut için zararı olan bileşenlerin çevreye de zararı vardır. Ürün seçerken çevre ile barışık ürünler tercih etmek iyi bir tutumdur. Örneğin. sülfatlar, silikonlar benzer diğer sentetik bileşenler çevreye zararlıdır, vücuda da… Doğal olarak ayrışan organik bileşenler için böyle bir durum söz konusu değildir. Vücudunuzu korumak, çevre üzerindeki yükü hafifletmek istiyorsanız, silikon, sülfat, ftalat özellikle paraben içermeyen doğal şampuanlar kullanın!

Doğal şampuanlar pahalı değildir

Doğal şampuanlar, piyasadaki birçok kimyasal içeren şampuan fiyatlarına nazaran biraz daha pahalı görünebilir ancak uzun süreli kullanımı hesaplandığında, diğer faydaları hesaplandığında maliyet olarak uygun ürünlerdir. Örneğin kepek ya da aşırı yağlanma gibi sorunlarla da uğraşmazsınız (Saçınızın bu ürünlere alışması zaman alsa da…) Ayrıca daha önce yazdığımız ŞAMPUAN TÜRLERİ NELER? adlı yazıya ve DOĞRU SAÇ ŞAMPUANI SEÇİMİ adlı yazıya göz atabilirsiniz. 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021