ERKEK BAKIM

Cilt bakımı | Erkeklerde yaşa göre cilt bakım önerileri

Erkekler için cilt bakımı neye göre yapılır?

Cilt yapısı ve cilt tipi hangisi olursa olsun cilt bakımı her yaşta şart! Ancak erkekler kadınlara göre cilt bakımlarını daha az önemsiyor. Bu durum belli bir yaş üzerindeki erkeklerde daha sık görülse de genç erkekler de ciddi oranda cildine bakmak için vakit ayırıyor. Cilt bakım konularında daha çok vakit ve nakit harcıyor. Bu güzel ancak yetmez. Cilt bakımı iki farklı önlem olarak karşımıza çıkar. Birincisi; genç cildi dayanıklı tutmak için erken yaşlarda cilde özen göstermek, ikincisi ise; orta yaş ve sonrası dönemde hızla çöken, kırışan ve yapısı bozulan cildi en iyi halde tutmak için yapılan bakımlardır.

Siz hangisisiniz? Yoksa ikisi de değil misiniz? Öyleyseniz neden erkekler olarak cildin bakımı ve sağlıklı olarak kendini sürdürmesi için uğraşmanız gerekiyor, üzerine konuşalım. 

Cilt bakımı hangi yaşta yapılmalı?

Cilt tipiniz ve yaşınız ne olursa olsun cilt bakımı gereklidir demiştik. Ve cilt rutin olarak bakıma ihtiyaç duyar. Erken yaşta cilde bakım yapmak ve düzenli olarak bunu sürdürmek her geçen gün yapısı değişen cilt için en doğru yöntemdir. Özellikle ergenlikle başlayan dönemde cilt nem kaybetmeye, akne ve sivilce gibi sorunlarla karşılaşmaya başlar. Cilt de bu evreden başlayarak bakıma ihtiyaç duyar. 

Cilt bakımı her yaşta yapılmalıdır ancak temel ve rutin bakım yöntemleri dışındaki ekstra önlemler de yaşla birlikte farklılaşır. Örneğin 20’li yaşlarda, 30’lu yaşlarda 40 ve sonrası yaşlardaki cildin ihtiyaç duyduğu bakım ve bileşenler farklıdır. 

Genç erkeklerin cilt bakımı rutini nasıl olmalı?

Gençlik döneminde gün içinde yoğun geçen gün ve yetmeyen vakit sorunu çoğu zaman cilt bakımı yapmayı ve bunu rutin hale getirmeyi zorlaştırır. Erkekler bu vakitsizlikte en kolay ci

ltlerinden vazgeçerler ve genç kadınlara oranla buna daha az vakit ayırırlar. İş, spor, seyahat, eğlence derken cilt bakımsız kalır… Ancak erken yaşlarda cildi desteklemek 40 ve sonrası yaşlar için çok şeyi iyi anlamda değiştirir. 😉 Peki bu yaşlarda ne yapmak gerekiyor?

  • Sakal, bıyık ve yanaklarla birlikte alın ve boyun bölgesini iyi ve derinlemesine etkili bir temizleyici ile temizlemek ve doğru nemlendiricilerle cilt bariyerini korumak! Sivilce ve aknelere karşı daha uysal davranıp kozmetik ve medikal önlemleri vaktinde almak. Sivilcelerle oynamamak, kaşımamak… Sivilce kremleri ve cilt bakımı ürünleri, sakal ve cilt besleyen yağlar kullanmak bile bu dönem için yeterli aslında. Sakal uzatıyorsanız (ki tam zamanı! 🙂 ) sakal bakım malzemeleri tarak-fırça vb.; sakal uzatmıyorsanız sakal tıraş makinesi ve makas gibi ürünlere hep ihtiyacınız olacak. Göz çevresine ayrıca özen göstermeniz gerektiğini ve o bölge için özel ürünler kullanmanız gerektiğini de hatırlatalım. 😉

Erkelerde 30’lu yaşlarda cilt bakım nasıl olmalı?

Otuzlu yaşlar ve sonrasında cilt duvarı da vücuttaki diğer sistemlerdeki değişimler gibi aktif salgılarda yavaşlama ve buna bağlı olarak daha hızlı bir değişim / eskime dönemine girer. Bu da bir tık daha dikkatli ve özenli cilt bakımı ister. Genellikle vücut bu yaşlarda bedensel ve fiziksel olarak daha yoğun bir yaşantı dönemine maruz kalır. Stres, alkol sigara vb. zararlı alışkanlıklara da daha yatkın bir dönemdir. Ekonomik özgürlükle birlikte cilt ve bakım meselesine daha fazla bütçe ve zaman ayırmanın vakti gelmiştir. 🙂

  • Saç sakal bakımı ve ürünleriyle desteklenen bir cilt bakımı alışkanlığı kazanmanın vakti geldi! yüksek etkili ve kaliteli cilt nemlendiriciler, bakım serumları, göz ve alın bölgesi için kırışıklık ÖNLEYİCİ ve ufaktan yaşlanma karşıtı ürünlere banyoda yer açmak en akıllıca karar olabilir. Tabi daha çok spor yapmaya, düzenli beslenmeye, güneşten korunmaya, sigara vb. ürünlerden uzaklaşmaya ve tabii ki su içmeyi en önemli alışkanlık haline getirmeyi de unutmamak gerek! 🙂 + Göz çevresi kırışıklık ve bakım ürünlerini daha sık takip etmek… 50’li yaşlara kadar bu önerileri alışkanlıktan öte bir yaşam tarzına çevirmek ve bakımlı – sağlıklı bir cilde sahip olmak için yeterli. 🙂 Ayrıca erkek cilt bakım konusunda farklı içeriklere şu linkten erişebilirsiniz.

SAKAL.COM.TR

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021