SAKAL BAKIMI

Bıyık bırakmak isteyenlere öneriler

Bıyık bırakmak

Bu yazıda bıyık bırakmak isteyen erkeklere sakal ve bıyık bakımından, kullanılacak malzemelere; bıyık stillerine ve yöntemlere dair öneriler vereceğiz. Yüz tipine uygun biçimli bir bıyık bırakmak, bıyık stilini öne çıkarmak ve hangi malzemelerle ne yapacağını öğrenebilir bu yazıdan ilham alabilirsin! Dini, kültürel, siyasi, moda, stil gibi birçok farklı sebeple de bıyık bir sembol ve araç haline gelmiş ve erkeklerin her dönem tercih ettiği bir enstrüman olmuştur ve olmaya devam ediyor. Biz gelelim stil ve tarz için sakalları bıyıkla desteklemeye! Bildiğiniz gibi bıyık sakalla birlikte ve sakalsız da bırakılıyor. Daha çok da sakalla birlikte ve yüzde bir sakal bütünlüğü sağlamak için… Ancak bıyık da tıpkı saç ve sakallarımız gibi bakım ister, ilgilenilmediğinde de bakımsız görüntüye sebep olur. Bakımlı bir bıyık ise kendini belli eder. Birkaç öneri ile sakal ve bıyık bırakmak isteyen erkeklere önerileri sıralayalım:

Kural 1: Sakal ve bıyık bakımı

Bıyık bırakmak da sakal bakımı gibi düzenli bir bakım ister, ilgilenilmediğinde de bakımsız görüntüye sebep olur dedik. Bakımlı bir bıyık kendini belli ediyor. Çünkü stili, şekli, görüntüsü ile bıyık yüzde öne çıkıyor. Sakal bakımında kullanılan yöntem ve araçları bıyıklar için de kullanılır. Bıyığın ıslatılıp taranması, nemlendirilmesi, yeterince yumuşak kalması bıyıkların güçlü ve bakımlı olması için önemlidir. Örneğin sakal bakım yağları ve kremlerini, sakal şekillendiricileri ve sakal sabunu ve sakal şampuanı gibi temizleyicileri bıyık için kullanmak gibi… Bıyıklar sakallara göre daha çabuk kirlenir, ağız bölgesinde, tükürük, nefes, sigara dumanı, beslenme sonrası artıklar vb… sebeplerden sık temizlenmelidir. 

Kural 2: Malzeme seçimi ve bıyık bırakmak

Bıyıkları tıraş etmemek bıyık bırakmak için şart. Bu da jiletlere veda etmek, 2-3-4-5 numara tıraş makinesi uçlarıyla bakım yapmaya alışmak demek… Bir de doğru ve küçük bir sakal – bıyık makası edinmek şart tabi. 

Kural 3: Bıyıklara stil ver

Doğru ve tarza uygun bıyık bırakmak belirli kurallara bağlı. Örneğin bıyık ve sakal uzunlukları arasındaki oran çok önemlidir. Sakal çok kısaysa ya da sürekli tıraş oluyorsan ve bıyıkları uzatmak istiyorsan sakalları önden uzatman gerekebilir. Sakala nazaran bıyık yüzdeki ifadeyi daha keskin ve belirgin halde değiştirir. Sakal bırakmak ise tarz değiştirmek için doğal ve göze batmayan bir ara geçiş dönemi için işe yarayacaktır. Sakal ve bıyık uzunluğu oranı da birbiriyle dengeli olmalıdır. Tabi siz burma bıyıklara sahip olmak istemiyorsanız. Sadece bıyığı öne çıkarmak için de yine 3-4 numara uçlu tıraş makinesi ile sakalları kısa tutmak doğal ve absürt görünmeyen bir stil sunar. 

Bıyıklar uzadıkça küçük bıyık makası ile bıyık uçlarından toparlamak bıyık bırakmak için engel değildir. Bıyıkların daha düzgün ve canlı uzamasını sağlar. Sık değil düzenli ve gerektiğinde uçlardan toparlamak azıcık yavaş ama sağlıklı bıyıklara sahip olmak için iyi bir yöntemdir. . Dudak tarafındaki kısımları daha sık kesebilir, üstteki sakalların dudak üzerine dökülmesini sağlayabilirsiniz. Burma dediğimiz yukarı ve yanlara doğru uzayan bıyık stili için yanları daha az kesmeniz gerekecek.  kullanacaksanız yanları daha az kesebilirsiniz. Sakal düzeltici uçlar kullanarak dudak çizgisi hizasındaki sakalları aşağıya doğru düzeltin.

Bıyık çevresindeki sakalları da düzenlemek bıyığı öne çıkarmak için gereklidir. Çene-boyun-yanakları toparlayın. Küçük sakal makasıyla  farklı yöne doğru çıkmış, kıvrık, dışa taşan bıyıkları da toparlayın.

Bıyık bırakmak için sabretmeniz, bıyıkları temiz, nemli tutmalı; sakal yağları ile beslemelisiniz. Belli bir uzunluğa gelince sakal ve bıyık şekillendirici wax ve spreylerle şekillendirmeyi unutmayın.. Bıyık bırakmak aslında bu kadar kolay ve eğlenceli!

Sakal.com.tr

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021