SAKAL BAKIMI

Çiçek Sakal Modası mı?

Çiçek sakal modası aslında eski bir moda. Daha doğrusu 2014 yılında Avrupa’da bir reklam şirketinin kreatif çalışması olan Çiçekli Sakallar Projesi’nin amacı tabi ki dikkat çekmek! Proje bir reklamcı fikri olunca sakallar bile billboard (reklam panosu) olarak kullanılabiliyor. Tabi naif ve metroseksüel erkeklere dikkat çekmek için, bir de bir yerlerde “pis-kirli-bakımsız” hatta “kötü kokuyor” sanılan sakalların farklı ve dikkat çeken bir biçimde de öne çıkmasını, konuşulmasını sağlamak.

Tabi bu çiçekli sakal modası, kendisi de bir maskülen meta olan sakalın çizgisinden uzak kalsa da, hatta bu açıdan maskülenliğin dışında kalsa da çiçek de feminen bir metadır diyemeyiz. Ne dedik, metroseksüel erkek dedik, naif erkek modası dedik… Aslında biz demedik, onlar demiş. E güzel de olmuş, renk katmış, ses getirmiş. Aşağıda sizin için eğlenceli bir video seçtim.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=gkJw-n8ym5E 

Çiçek sakal modası Instagram ve diğer fotoğraf içerikli sosyal medya araçları üzerinden viral edilmiş. Avrupa’da bazı şehirlerde daha tercih edilip ve ilgi çektiğinden dolayı kuaförler sakala çiçek ekleme ücretleri belirlemişler.

Çiçek Sakal ve Sakal Aksesuarı

Çiçekten sakal aksesuarı olur mu? Neden olmasın? Ha, böyle düşününce de tabi şu akla geliyor. Türkiye’de olur mu? Belki olur. Birileri bir şeyleri birçok kez tekrar edene kadar bir şeylere alışılmıyor. Göre göre, alışıyoruz ama her şeyden önce bu da bir zevk ve beğeni meselesi tabi.

görsel kaynak: Beatriz Ortiz

Birimiz sakalına çiçekler takıp çıksa sokaktaki birçok “delikanlı” dalga geçer. Bunlardan en naifi eminiz, “Ooo!, X abi, bakıyorum sakaların çiçek açmış” da olmazYani görsel olarak farklı ve dikkat çekici de olsa tamam, şunu da içten içe bir düşünürler, “Erkek adam sakalına çiçek mi takar?” Sahi erkekler sakalına ne takar? Mesela Sakal boncuğu takarlar. Sakal Boncuğu Nedir, Nasıl Kullanılır?bir bakalım derseniz, bir cümle önceki linke tıklayın. Sakal erkeğin aksesuarıdır. Çiçek sakal modasıburada pek tutmayacak olsa da biz bakımlı erkekler, hatta sakalı bakımlı erkekler de sakalda aksesuar kullanmayı zaten seviyoruz. 

görsel kaynak: Victoria Vrublevska

“San Francisco’ya gideceksen, saçlarına çiçek takmayı unutma” diyen güzel San Francisco şarkısının da bu kampanya da ilham kaynaklarından biri olduğu söylenmiş. Şuraya güzel şarkıyı BONUS olarak koyalım Belki bir gün birileri gider.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=gkJw-n8ym5E

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021