SAÇ

Uzun saç yıkama önerileri neler | Erkekler

Erkekler için uzun saç yıkama önerileri

Saç yıkama için kullanılan teknikler, aynı zamanda o saçın uzunluğuna da bağlıdır ve birçok değişkene bağlıdır. Kısa saç yıkama ve uzun saç yıkama birbirinden farklıdır, kısa saç daha kolay yıkanır, kolay kurur, bakımı kolaydır, çok yıpranmaz, çabuk kirlenmez, beslenmesi ve bakımı da uzun saça kıyasla daha kolay yapılır. Ancak uzun saç bakımı öyle mi? Saç bakımı yıkama ve temizlikle başlar ancak yeterli değildir. İster kısa, ister uzun olsun bir saçın  sağlıklı kalması ve her zaman iyi halini koruması için bir takım ek bakım ve önlemler, hatta yöntemler gerekir.

Uzun saçlarınızı yıkamak sizin için bir rutinse ve çileliyse; kolay ve etkili saç yıkama önerilerini aşağıda okuyabilirsiniz: 

Uzun saç yıkama önerileri

  • Şampuanla saç yıkamaları azaltarak başlayabilirsiniz. Daha az sıklıkta şampuanlama saçın kolay şekil almasını saf suyla kolay temizlenmeye alışmasını, saçın kendi doğal yağlarıyla daha iyi beslenmesini sağlayacaktır. Özetle her gün şampuanlamadan da temiz ve uzun saç yıkama mümkündür.
  • Kalın, kaba ve dokulu saçlar daha kuru saç şeklini tarif eder. Burada da yine temizlikten ödün vermeden daha az şampuanlama yaparak saçta bir miktar sebum (doğal yağ) yağ birikmesini sağlamak saçın kolay şekil almasını, nemli kalmasını, elektriklenmeyi azaltmaya, kabarıklığını önlemeye yetecektir.
  • Uzun saçları yıkama esnasında saçı az şampuanlamak kulağa tuhaf gelebilir ancak doğal yağ dengesini çok değiştiren ve yağları saçtan fazlaca söken ürünler (yağlı saçlar için üretilen şampuanlar) kullanmamayı düşünebilirsiniz. Normal saçlar için üretilen şampuanlar ya da 2’si bir arada (krem-şampuan) ürünleri değerlendirebilirsiniz. Saçınız kuruysa ve az yağlanıyorsa yağlı saçlar için üretilen şampuanlardan kaçın! : ) Ayrıca Şampuan türleri nelerdir? Öğrenmek için tıklayın.
  • Duştan sonra saçlarınızın azıcık ıslak daha doğrusu nemli kalmasına müsaade edin. Acele etmeyin. Saç ıslakken güçsüz ve savunmasızdır, nazik kurutun, yüksek ısıdan kaçının, bu hırpalanmalar saçı bolca kabartır ve kırar, hatta elektriklendirir. Bunlara hiç gerek yok!.. Ani nem azalması ve ısı değişimleri saça yalnızca zarar verir ve saç yıkama eylemini ve sonrasını çileye çevirir.
  • Saç kremi kullanıyor musunuz? Çok çeşitli saç kremleri vardır, sizin için birisi idealdir! Ve saçlarınız için de faydalı! Her duşta ya da her duştan sonra saç kremleri ve diğer nemlendirici yöntemlerle saça ihtiyaç duyduğu şeyleri verin. Saç kremi kullandıktan sonra yıkayacaksanız bunu soğuk suyla yapın, bu sayede saç içindeki nemi koruyacaktır. Unutmayın! Alışmış bir saç (herhangi bir yönteme, ürüne, şekle) her zaman kolay yıkanır, temizlenir ve şekil alır. Eğer uzun saç yıkama tamam! Saç kremi türleri neler? Saç bakım kremi neye yarar? diyorsanız linke tıklayın!
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021