SAKAL BAKIMI

Sakal Yağı Kullanmanın Faydaları

Sakal yağı, dünyada üretilen sakal ürünleri arasında en popüler birkaç üründen biridir ve sakal içindir. Sakal bakım yağı olarak bilinir. Dünyada ve Türkiye’de de farklı birçok markanın sakal bakım ürünleri vardır.

Kıymetli 1 Bilgi: Sakal bakım yağı sakalı çıkarmaz; sakalı besler, düzenler, güçlendirir, canlandırır, daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Bu yazıda düzenli olarak sakal bakım yağı kullanmanın faydaları nelerdir, onları sıralayacağız.

Daha önce de sakal bakım yağı nedir sorusu üzerine bir makale yazmıştık. Merak edenler için yazı şurada: Beard Oil : Sakal Bakım Yağı. Göz atabilirsiniz.

İyi bir Sakal bakım yağı hangi bileşenleri içerir?

İşe yarar bir sakal bakım yağının faydalı olabilmesi için en azından şu üç bileşeni içinde barındırmalıdır.

Vitaminler, örneğin E Vitamini vb. Bu hem cildi, sakalı besler hem de ürünün raf ömrü ve etkisini artırır. Taşıyıcı yağlar, taşıyıcı (etki artırıcı) yağlar, örneğin; Hint yağı, Jojoba vb. Bunlar nemlendirici, besleyici özellikler gösterir, Uçucu yağlar ise, ürünün güzel kokması, daha tercih edilir olması için faydalanılan bir özelliktir. Nane yağı, portakal, turunçgiller vb. kokusu etkili değerler içerir.

NOT: Burada saydığımız esans ve seçilen bileşenler yağlarda daha sık kullanılan bileşenler üzerinden örneklenmiştir. Tabi ki içinde portakal yağı bulundurmayan bir sakal bakım yağı da etkili olabilir. Ürünlerin içerikleri değil, türlerine dikkat çekilmiştir.

Sakal Bakım Yağının Faydaları Neler?

Sakal bakım yağlarının bir görevi de (ki bu önemlidir) vücutta bulunan ve banyo, yüz yıkama, tonik vb. temizleyicilerle vücuttan kaybolan vücudun doğal yağlarını (sebumları) dengeleyici olmasıdır. Bu özelliğiyle kaşıntı, kuruma dökülme gibi cilt sorunları sakal yağlarıyla giderilebilir. Cilt ve sakal kökleri için de faydalıdır.

Sakallarınızı düzenli olarak nemlendirmelisiniz. Sakal bakım yağı bunun için etkili bir çözümdür. Sakalda kaşıntı sorunu ve kepek için çok etkilidir. Bu iki sorun sakal uzatan erkeklerin çilesidir.

Sakal yağı sakalın düzgün uzamasını, görüntü çirkinliğini azaltır, sakalın çabuk kırılıp, matlaşmasını da engelleyecektir. Bu etki ayrıca sakalın yumuşaması ve kolay şekil alması için etkili bir yöntemdir. Kabarmayı da önler. Sakalı bütün gösterir. Dağınık, bakımsız, kepekli ve güçsüz görünen sakallar yerine sakal bakım yağı ile kendinden emin sakallara sahip olmak mümkün! Bu makale aynı zamanda sakal bakım yağı ne işe yarar sorusuna da cevap veren bir yazı oldu.

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021