SAKAL BAKIMI

İyi bir sakal için 7 öneri

Sakal normal şartlarda kendi kendine uzar ancak sağlıklı, canlı, parlak ve güçlü bir sakal ise sakal bakımı gerektirir. Sakal bakımı ve sakalı daha iyi bir hale getirmekte bilgi gerektirir. İyi bir sakal için yedi öneri sıraladık. Tabi bu işlemleri rutin olarak yapmanız ve düzenli bakım yapmanız şartıyla. 

Sakalları belirli aralıklarla kısalt ve düzelt

Sakal ilk uzadığı (kirli sakal) evrede daha canlı ve sağlıklıdır ancak uzadıkça söner, matlaşır, güçsüzleşir ve daha sık bakıma ihtiyaç duyar. Sakal uzatıyorsanız dahi, uzun periyotlarla değil sık sık az az toparlamak, kırılan uçları düzeltmek sakalın canlanmasını ve bakımlı görünmesini sağlar. Tabi iyi bir sakal bakımı seti edinmenizde de fayda var 😉  

Doğal Sakal bakım ürünleri kullan

Tıpkı yüz bakımı yalnızca yüz yıkayarak yapılmadığı gibi iyi bir sakala sahip olmak da sadece tıraş olmak ya da çıkan kılları düzeltmekle olmaz. Bakım düzenli olmalı ve cildi ve kıl köklerini beslemeyi de gerektirir. Doğal sakal bakım yağları ve krem, sabun gibi diğer bakım ürünleriyle desteklenmeli. Bu işlem aynı zamanda cilde, kıl köklerine de iyi gelir. Doğal yağlarla yüz bölgesinde masaj yapmaya daha çok vakit ayırın. Konuyla ilgili detaylı bilgi için: Sakal Yağı Kullanmanın Faydaları 

Sakalı nasıl yıkanmalı?

Sakalın temizlenmesi nasıl olur sorusunun en temel cevabı: çok sıcak olmayan ılık suyla ve doğru temizleme ürünleriyle (örn: sakal için üretilen sabun ve şampuanlarla) yapılmasıdır. Haftada en az 2-3 kez yıkanması, yeterince de kurutulması gerektiği de unutulmamalıdır. Sakal diplerinin peeling ihtiyacı için yüz temizleme ürünleri ölü derinin atılmasını ve sakalın daha canlı çıkmasını da sağlar. Ayrıca detaylı bilgi için: Sakal Temizliği Nasıl Olmalı?

İyi bir sakal için yeterince su içmelisin

Cilt ve sakal sağlığı için sadece yeterince su içmek bile daha parlak, canlı görünüm için etkilidir. Su vücuttaki tüm organların en çok ihtiyacı olan doğal kaynaktır. Ayrıca iyi beslenmen ve düzenli uyku alışkanlığı da önemli. 

Mevsimsel etkilere karşı sakalı korumalısın

Sakal cildi ve vücudu mevsimin olumsuz etkilerinden korur. Örneğin yazın güneşin zararlı etkilerinden, kışın soğuktan, bahar aylarında ise polenlerden… Sen de mevsim etkilerine karşı, toza, rüzgara, soğuğa karşı sakalları korumalısın. Güneşten korumak için uv filtreli kremler, soğuk havalarda ise boyunluk, şal, atkı gibi kıyafetlerle sarmanız da gerekebilir. Güneş ve rüzgar sakalda kırılmalara sebep olur. Bu mevsimlerde nemlendirmeye daha özen gösterin. 

Sakal tarağı ve sakal fırçası kullanmak

Sakal tarağı ve sakal fırçası kullanmak yalnızca karışık ve bakımsız görüntüyü gidermekle kalmaz, düzgün bir görünümden ziyade kıl köklerine gelen kan akışını da hızlandırır. Bu da canlı görünen ve güçlü sakallar ve kıl kökleri demektir. Ayrıca cilt de bu işlemle nefes alır. Ölü deri ve kırık uçlar gibi sorunları ortadan kaldırır.

Sakalı nemlendirmek şart

İyi bir sakal için, iyi bir nemlendiriciye sahip olmanız gerek… Sakal bakım kremleri ve sakal yağları, spreyler, nemlendiren sabunlar, sakal waxları bunun için var… 

sakal.com.tr

 

Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021