ERKEK BAKIM

Çatık Kaş Estetiği Nedir?

Çatık Kaş Nedir?

Çatık kaş, yüz hareketlerinden dolayı, iki kaşın arasında, zamanla oluşan iki dikey çizgidir. Yüzün bütünlüğünü bozar. Bu çizgiler iki kaşın ortasında zamanla yerleşir ve yaşla birlikte de kırışıklık halini alır. Çatık kaş sosyal alanda da sevilen bir yüz ifade değildir. Çatık kaşlı kişiler olumsuz algılanır, kişi çevresinde mizacı çatık kaşlı biri olarak algılanabilir, kırışıklıklar kişiyi yaşından büyük gösterir vs. Bir süre sonra çatlarınızı kaşmadan, pardon kaşlarınızı çatmadan da çatık kaş çizgileriniz kendiliğinden görünür hale gelir. Tabi ki bunların önüne geçmek mümkündür. Çatık kaş estetiği hakkında bilgi vereceğiz ancak çatık kaşlı olmak ne demek kısaca ona bir göz atalım.

Çatık Kaşlı Olmak Ne Demek?

Çatık kaşlı kelimesi bir fiziksel bir ifadeden ziyade daha çok insanın mizacını, karakterini tanımlayan bir tanımdır. Bazı insanlara çatık kaşlı denir. Bu kişinin nasıl göründüğünden ziyade mizaç olarak nasıl olduğuyla ilgilidir. Ancak bir gerçek daha var ki yüzümüz, kimliğimizdir. Hal böyle olunca yüzümüzdeki detaylar ve yüz ifademiz ikili ilişkilerde, özellikle de ilk izlenimde çok etkilidir. Yüz insanın sosyalleşmesinde vücuttaki en etkili alandır. Peki, bahsedeceğimiz çatık kaş nedir? Bu anlattıklarımızla bir ilgisi var mıdır? Evet, kısmen vardır. İnsanın karakteristik özellikleri (özellikle mizacı) yüzüne de somut olarak yansır. Millet olarak mimiklerimizi fazlaca kullanan bir milletiz. Kendimizi öyle ifade ederiz. Bu da kısacası yüzdeki kırışıklıklara toplumsal olarak daha yatkınızdır demek. Örneğin siz sürekli sinirli ve gerginseniz, güneş gözlüğü kullanma alışkanlığınız yoksa, gözünüzün bozulduğunun farkında değilseniz ve gözünüzü sürekli kısarak bakıyorsanız somut olarak da çatık kaşlı olmanız mümkündür. Şimdi gelelim çatık kaş nedir? Çatık kaş estetiği nedir? Gibi soruların cevaplarına…

Çatık Kaş Estetiği

Çatık kaş estetiği, kaş ortasında ve alın bölgesinde istenmeyen kırışıklıklar, sürekli aynı yüz hareketleriyle oluşan çukurların giderilmesidir. Çatık kaş estetiği yalnızca kaş ortasındaki çizgilerin giderilmesi için yapılmaz, aynı zamanda alın bölgesi ve kaşların dış uç kısımlarının alt kısımlarında da orta kısımlarına da botoks enjeksiyonu, kaş kaldırma estetiği ve en etkilisi kaş ortasında ve alnın geneline yapılan alın germe operasyonu ile düzeltilir. Alın germe operasyonu aynı zamanda göz çevresi kırışıklıkları, göz kapağı sarkması, göz altı torbaları gibi sorunları da ortadan kaldırmada etkili bir yöntemdir.

 

Çatık Kaş İçin Evde Yapılabilecekler

  • Yukarıda saydığımız endoskopik vb. diğer alın gerdirme gibi estetik müdahaleler hem maliyet ve sabır gerektiren yöntemler olmakla birlikte, bedava çözümler de mevcut. Bunlardan en iyisi alın ve kaş bölgesi için yüz yogası! Evet, yüz yogası yapabilirsiniz. Youtube’da bu konuyla ilgili yeterli ve eğlenceli içerikler mevcut.
  • Yine az önce yukarıda da saydığım, gözlerinizin bozuk olup olmadığını tespit etmek.
  • Ara ara kendinize “acaba şu an çatık kaşlı mıyım?” Diye sormak, “çatık kaşlarını düzelt” diye kendinizi telkin etmek. Çok işe yarar, sizi sosyal olarak da “çatık kaşlı sıfatından” uzaklaştırır.
  • Güneş ve fazla ışığa maruz kaldığında gözlerimizi kısıp baktığımızın farkında olmak, bunu güneş gözlükle, şapkayla, şemsiyeyle vs. engellemek…
  • Geceleri yüz üstü yatmak (bu yüz kırışıklığını da engeller) sinirden stresten uzak olmak, agresifliği bir kenara bırakmak, gülerken bile V For Vendetta’nın esin karakteri Guy Fawkes maskesi gibi dolanmaya biraz ara vermek.
  • Ara sıra alın ve yüz masajı ve yüz egzersizleri yapmak,
  • Göz çevresinde kullanılan kırışıklık giderici kozmetik ürünler kullanmak, kolajen artırıcı maskeler doğal maskeler yapmak, kolajen artırıcı gıdalar tüketmek.
  • En etkili ve bedava yöntem gülümsemek, gülümsemek ve tabi ki pozitif olmak, çatık kaş estetiği dışında en etkili yöntemlerdir.
    NOT: Çatık kaşın çok yakıştığı Çirkin Kral Yılmaz Güney’i, Cüneyt Arkın’ı ve Kenan İmirzalıoğlu’nu bu konunun dışında tuttuğumuzu da belirtelim.
Paylaş
SAKAL

Son Yazılar

Sakallı erkekler daha mı çekici?

Kime göre neye göre? (!) Kadınlara sorduk! "Sakallı erkek mi sakalsız erkek mi?" Şaka şaka!…

20 Ağustos 2021

Dudak altında sakal çıkması için ne yapmalı?

Bu yazıda dudak ve çene arasında çıkmayan sakal için birkaç öneri vereceğiz. Dudak altında sakal…

13 Ağustos 2021

Daha kalın bir bıyık uzatmak için ne yapılır?

Bıyık geç uzar. Sakala oranla daha yavaş uzadığı bilinmektedir. Bir bıyığın gür ya da seyrek…

11 Ağustos 2021

Erkek bakım ipuçları neler? Bakımlı erkek olmak zor mu?

Kişisel bakımın sosyal yaşantı ve hijyen açısından önemi tartışılmaz. Erkekler de iyi görünmek, iyi hissetmek,…

5 Ağustos 2021

Saç ekimi nedir nasıl olur? Kimler saç ekimi yaptırır?

Erkeklerde kellik ve saç ekimi konusu ülkemizde olduğu gibi dünyada da ciddi bir sorun. Bu…

19 Mayıs 2021

Kıllı sırt nedenleri neler? Çözümleri neler?

Yaz geliyor! Kışın umursamadığımız bazı şeyler de sıraya giriyor. Sırt kılları da bunlardan biri. Kıllı…

2 Mayıs 2021